پنج شنبه 25 مهر 1392برچسب:حقوق پادشاهان, :: ::  نويسنده : موسویان
پردرآمدترین سیاستمداران جهان
 

بر اساس یک تحقیق صورت گرفته، مشخص شده است که پادشاه سعودی بالاترین حقوق دریافتی یک مقام سیاسی را در جهان داراست و پس از آن امیر قطر قرار دارد.

به گزارش تسنیم به نقل از پایگاه خبری الجزیره، پرفسور "هرمن ماتیوجس"، استاد اقتصاد دانشگاه بروکسل و اولین کسی که به تحقیق و پژوهش درباره حقوق شخصیت‌های سیاسی و پادشاهان و رهبران جهان پرداخت، گفت که "عبدالله بن عبدالعزیز"، پادشاه عربستان سعودی ثروتمندترین شخصیت جهان است.

این پرفسور بلژیکی در ادامه گفت که دارایی‌های پادشاه عربستان سعودی به یک بیلیون دلار می‌رسد، در حالی‌که ماهیانه نیز 2 میلیون دلار حقوق دریافت می‌کند.

این استاد اقتصاد دانشگاه بروکسل افزود: پس از پادشاه عربستان سعودی "شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی"، امیر قطر قرار دارد که بالاترین حقوق را در میان شخصیت‌های سیاسی و پادشاهان جهان دریافت می‌کند.

در نقطه مقابل "خوان کارلوس"، پادشاه اسپانیا با دریافت سالیانه 175 هزار یورو پایین‌ترین دریافتی را در میان پادشاهان جهان به خود اختصاص داده است.

این تحقیق همچنین آشکار می‌سازد که در میان روسای جمهوری جهان "محمد مرسی"، رییس جمهوری مصر پایین‌ترین حقوق را دریافت می‌کند و در این میان میزان حقوق دریافتی "باراک اوباما"، رییس جمهوری آمریکا سالیانه 355 هزار یورو بیان شده است تا پس از آن نخست وزیر آلمان با 277 هزار یورو و رییس جمهوری فرانسه با 273 هزار یورو قرار گیرند.



در شرایطی که نمایندگان مجلس و دولت نحوه پرداخت یارانه نقدی را بررسی می کند طرح های مختلفی در این رابطه مطرح شده است.


به گزارش نامه، این روزها تغییر در نحوه پرداخت یارانه نقدی و حذف یارانه نقدی افراد پردهک جامعه به دغا ترین موضوع اقتصادی کشور تبدیل شده و اظهارنظرهای متفاوتی در این زمینه مطرح می شود و نمایندگان مجلس و دولت نشست های متعددی را برای آینده قانون هدفمندی برگزار کرده اند.

این اظهارات در حالی مطرح می شود که سازمان هدفمندی یارانه ها اعلام کرده است که یارانه نقدی مهر ماه ساعت 24 سه شنبه به حساب سرپرستان خانوارها واریز خواهد شد اما اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور گفته است که ماهانه حدود 3500 میلیارد تومان یارانه نقدی در کشور توزیع می‌شود که طبق قانون باید 50 درصد منابع حامل‌های انرژی توزیع شود، 20 درصد خرج کارهای داخلی دولت و 30 درصد نیز به تولید کمک کند. از این رقم 3500 میلیارد تومان، در خوشبینانه‌ترین حالت بیشترین وصولی دولت 1800 تا 2000 میلیارد تومان از محل افزایش قیمت‌ها خواهد بود.

وی با بیان اینکه در بودجه 930 میلیارد تومان بابت یارانه هرماه پیش‌بینی شده است، گفته است این در حالی است که بودجه‌های عمرانی کشور کمتر از 10 درصد تخصیص داده می‌شود و کسری بودجه در هر ماه فشارهایی را به همراه دارد که باید وزارت نفت، نیرو و منابع بانکی و یا روش‌های دیگر برای تامین یارانه‌ها فشار آوریم. بر همین اساس یارانه مهر ماه با چند روز تاخیر پرداخت خواهد شد و تلاش می‌کنیم که یارانه این ماه را بپردازیم.

موضوعی که در این میان مطرح می شود این است که هم اکنون بسیاری از نمایندگان مجلس و همچنین چهره های اقتصادی دولت مخالف پرداخت یارانه نقدی به شیوه کنونی هستند و مردم هم در نظرسنجی های مختلف به تغییر در شیوه پرداخت یارانه نقدی رای داده و معتقدند که دولت باید در راستای ایجاد اشتغال از تولید حمایت کند.

یکی از موضوعاتی که در این میان با ابهام هایی رو به رو است نحوه شناسایی دهک های بالای جامعه است که اختلاف نظرهایی در این زمینه وجود دارد و روز گذشته در جلسه مشکرت دولت و مجلس رئیس مرکز آمار ایران گفته است در حالی که این مرکز دارای بانک‌های اطلاعاتی متعدد و زیادی است اما اطمینانی وجود ندارد که همه این اطلاعات دقیق و صحیح باشند چرا که ممکن است شرایط برخی افراد و اطلاعات ثبت‌شده آنها تغییر کرده باشد، لذا نمی‌توان 3 دهک‌ بالای یارانه‌بگیر جامعه و البته بقیه دهک‌ها را مشخص کرد.

همچنین نماینده سازمان هدفمندی یارانه‌ها نیز در این جلسه طی گزارش اعلام کرده است که ما قدرت تشخیص 3دهک بالا را داریم و به راحتی می‌توانیم این کار را انجام دهیم بنابراین مقرر شد که اقدامات مختلف و لازم در این زمینه انجام شود.

اما در شرایطی که اظهارنظرهای مختلفی درباره آینده قانون هدفمندی یارانه ها مطرح می شود روز گذشته سازمان هدفمندی یارانه ها طرح جدیدی را برای نحوه پرداخت یارانه ها ارائه کرده است که به نظر می رسد این طرح می تواند در صورت اجرایی شدن زمان مناسبی را برای دولت درباره تصمیم گیری دقیق درباره آینده هدفمندی ایجاد کند.

در این طرح آمده است که به جای حذف 3دهک بالا، دولت یارانه نقدی را به صورت نقدی و غیرنقدی به مردم پرداخت کند، بدین صورت که به اقشار پایین جامعه یارانه نقدی آن هم در فواصل 3 یا 6 ماه یک بار پرداخت کرده و به اقشار بالاتر این یارانه را به صورت سهام یا اوراق مشارکت بدهد.

هم اکنون دولت یازدهم پس از گذشت حدود 70 روز از آغاز فعالیت خود با یک چالش اساسی در حوزه اقتصاد رو به رو شده و باید هرچه زودتر تصمیم قطعی در این زمینه را اتخاذ کند و این در شرایطی است که طرح های مختلفی درباره این زمینه مطرح شده است.

یکی از طرح های جدی در این زمینه حذف یارانه 3 دهک بالای جامعه است که این موضوع در صورت تصویب حذف یارانه نقدی حدود 22 میلیون نفر را به همراه دارد و دولت می تواند با این طرح ماهانه حدود هزار میلیارد تومان از هزینه های خود را کاهش دهد.

همچنین یکی دیگر از طرح ها که به تازگی مطرح شده است پرداخت یارانه نقدی به صورت 3 ماه یکبار است که در صورت تصویب این طرح هم دولت زمان بیشتری را برای تامین مبانع مالی پرداخت یارانه نقدی به دست بیاورد.

به هر حال هم اکنون موضوع اصلاحیه قانون بودجه سال 92 کل کشور در مجلس در حال بررسی است و در شرایطی که در جریان بررسی این لایحه به جمع بندی نهایی نرسند به طور حتم تصمیم جدید درباره قانون هدفمندی در جریان بررسی لایحه بودجه سال 93 کل کشور که سخنگوی دولت هم اعلام کرده است که تا 13 آذر ماه به مجلس ارائه می شود اتخاذ خواهد شد.

منبع: نامه نيوز



پنج شنبه 25 مهر 1392برچسب:آمريكاسيتزان كاسب, :: ::  نويسنده : موسویان

به نظر می‌رسد موضوع تنش‌زدایی با آمریکا، در حال تقسیم جامعه ما به دو بخش مخالف و موافق تنش‌زدایی با آمریکاست.


صادق زیباکلام: روزی روزگاری، در این مملکت، دشمنی با آمریکا پرستیژ و اعتبار انقلابی به‌همراه می‌آورد. هر گروه و جریان، هر چهره و شخصیت که ضدآمریکایی‌تر بود، از جایگاه، اعتبار و شأن بیشتری برخوردار می‌شد. اما مدت‌هاست، دیگر، از این وضعیت عبور کرده‌ایم.

این سخن، به هیچ روی، به معنای آن نیست که مخالفان تنش‌زدایی با آمریکا، یا جریانات و شخصیت‌هایی که همچنان اعتقاد راسخ به ضدیت و دشمنی با آمریکا دارند دیگر در جامعه ما نیستند! خیر. این درست است که آمریکاستیزی در میان بسیاری از اقشار و لایه‌های جامعه ایران نسبت به سال‌های نخست انقلاب بسیار کمرنگ‌تر شده است، اما جریان‌ها، اشخاص و چهره‌های آمریکاستیز در جامعه ما، هنوز، وجود دارند. برای دیدن آنها نیازی نیست که راه دوری برویم. کافی است واکنش‌های آنان به سفر آقای روحانی به نیویورک را مرور کنیم.

آمریکاستیزان یکی پس از دیگری، می‌نویسند و می‌گویند اکنون نوبت آمریکایی‌هاست که با برداشتن تحریم‌ها و سایر گام‌ها حسن‌نیت خود را نشان دهند و اگر آنان گامی به طرف ایران برندارند، بار دیگر، حقانیت و درستی دیدگاه ما درباره آمریکا به اثبات می‌رسد و مشخص می‌شود آمریکا همچنان خوی استکباری و زورگویی دارد.

این تیپ استقلال که در میان اصولگرایان تندرو این روزها خیلی طرفدار دارد، در حالی مورد تاکید قرار می‌گیرد که اصولگرایان بهتر از هرکس دیگری می‌دانند که ما امتیازی و وعده‌ای به آمریکا نداده‌ایم و گامی به سمت واشنگتن برنداشته‌ایم، تنها و تنها اتفاقی که افتاده آن بوده که برخلاف سنت و رویه هشت‌سال گذشته رییس‌جمهور ایران و وزیر خارجه‌اش با لحنی مودب و به دور از بغض و کینه و توهین و تحقیر با آمریکایی‌ها صحبت کرده‌اند؛ همین و بس.

بنابراین در عمل ما هنوز اقدام مشخصی نکرده‌ایم که توقع داشته باشیم گام بعدی را به تعبیر اصولگرایان آمریکایی‌ها بردارند. اینکه برخی از اصولگرایان این نکته بدیهی را می‌دانند، اما همچنان در بوق و شیپور می‌دمند که آمریکا باید برای نشان‌‌دادن حسن‌نیتش اقداماتی نشان دهد، از همان دشمنی عمیق با آمریکا حکایت دارد. همان‌طور که گفتیم اگرچه دشمنی با آمریکا به نسبت دهه‌ 1360 خیلی کمر‌نگ‌تر شده اما همچنان جریانات و کانون‌های سفت و سخت علیه تنش‌زدایی با آمریکا وجود دارند.

سوال اساسی آن است که این گروه‌ها و جریانات در روند آتی تنش‌زدایی با آمریکا که توسط روحانی شروع شده، چه نقشی و چه کارکردی پیدا خواهند کرد؟ آنان تا کجا بر سر تنش‌زدایی با آمریکا ایستادگی کرده و تلاش خواهند کرد تا جلو این مسیر را بگیرند؟ پاسخ به این پرسش خیلی ساده نیست خیلی کلی اگر خواسته ‌باشیم آمریکاستیزان را تقسیم‌بندی کنیم باید آنان را به دو گروه اصلی تقسیم کرد:

گروه اول را من گروه «معتقدان اصیل» یا «انقلابی» می‌دانم. کسانی که واقعا و قلبا باور دارند که میان ایران اسلامی و آمریکا تضادی بنیادی وجود دارد و تنها زمانی آمریکا از دشمنی با ما دست می‌کشد که ما پرچم سفید تسلیم را برداشته و مقابلش زانو بزنیم. به عبارت دیگر آنان همچنان در فضای پارادایم دهه 1360 و سال‌های اولیه انقلاب هستند.

باور آنها به دشمنی با آمریکا، از عمق وجود و اعتقاداتشان برمی‌خیزد. ما باید این جریان را بپذیریم و به آن احترام بگذاریم. چراکه اعتقاداتش از سر صدق است. در عین حال باید با آنها گفت‌وگو داشته باشیم. نمونه چنین رفتاری، پریشب در جمع صدها دانشجوی دانشگاه امام صادق(ع) اتفاق افتاد.

بنده به‌همراه یکی از استادان اصولگرا به دعوت بسیج دانشگاه امام صادق(ع) به آنجا رفتم در فضایی که تعداد قابل‌توجهی از دانشجویان به‌شدت علیه هرگونه مصالحه و تنش‌زدایی با آمریکا مساله داشتند و گویی فضا همچنان همان فضای دهه60 بود به بحث با آنان نشستم. زیرا چاره‌ای نیست جز اینکه با آنان «دیالوگ» داشت و توضیح داد که اساسا ریشه دشمنی با آمریکا از کی پیدا شده؟ تشریح کرد که چگونه در نتیجه غلبه گفتمان سیاسی دوران انقلاب به‌همراه دلایل دیگری، گفتمان دشمنی با آمریکا از اواسط سال 58 بدل به گفتمان غالب شد.

از گروه «صادقان» که بگذریم به گروه و جریان دومی می‌رسیم که آنان نیز به‌شدت مقابل تنش‌زدایی با آمریکا مقاومت می‌کنند. این گروه عمدتا شامل افراد، اشخاص و جریاناتی می‌شوند که خواسته و ناخواسته مواهب هنگفتی - اعم از مواهب سیاسی و اقتصادی - از آمریکاستیزی نصیبشان شده است. البته عمده مشکل بر سر مواهب اقتصادی است. کم نبوده و نیستند کسانی که در داخل و خارج کشور از دشمنی ایران و آمریکا نفع زیادی برده‌اند.

در اوایل دهه 1380 یک بررسی توسط آمریکایی‌ها صورت گرفته بود که نشان می‌داد اماراتی‌ها سالانه سه تا پنج‌میلیارددلار از واسطه‌گری صدور کالاهایی که واردات مستقیم آنها به ایران قدغن است، سود می‌برند. اگر بررسی شود مشخص خواهد شد که چندین برابر این مقدار ترک‌ها، روسیه، چین، قطر و... از بغل دعوای ما با آمریکا سود می‌برند. اما مشکل فقط تجار ترک، عرب، روس یا چینی نیستند.

بسیاری از هموطنان شریفمان هم در طول این 34سال، به واسطه دشمنی ایران با آمریکا، سودهای کلان اقتصادی برده‌اند. ساده‌ترین شیوه سودبردنشان این بود که کالایی که ورودشان به واسطه‌ تحریم‌ها امکان‌پذیر نبوده، اینان به شیوه‌های گوناگون وارد کشور کرده‌اند و سودهای‌ میلیاردی به جیب زده‌اند.

یقینا این گروه، از تنش‌زدایی ایران و آمریکا استقبالی نخواهند کرد و برای بازگرداندن فضای تخاصم میان دو کشور خواهند کوشید، زیرا پیامد تداوم تنش‌زدایی و عادی‌شدن مناسبات، کار و کسب تحریم محور آنها و منافع حاصل از آن را به خطر انداخته و چه‌بسا به تعطیلی خواهد کشاند.

حاجت به گفتن نیست که برخلاف «آمریکاستیزان صادق» با «آمریکاستیزان کاسب» هیچ‌جوری نمی‌توان کنار آمد.

منبع: شرق


پنج شنبه 25 مهر 1392برچسب:ممدنبودي ببيني, :: ::  نويسنده : موسویان

 

«وطنم بیش از آنکه در جغرافیا تجلی کند، در فرهنگ و زبان و تاریخش تجلی دارد. مرزهای این جغرافیای متغیر، تدریجا، از آمودریا تا نیل به هیرمند تا اروند، تنزل کرده، اما فرهنگ پرآوازه‌اش در گذر سال‌ها، مرز‌های اقالیم را درنوردیده است.»


عبدالجبار کاکایی: پهلوان میانداری که فلسفه یونان و عرفان هند و ایمان قوم سامی را در هم آمیخت و در ترانه‌های زرتشت ریخت و ملتی که قرآن و شمشیر را از اعراب گرفت و به آرایه تفسیر و تاویل و منطق و عرفان و فلسفه از ترکان آسیای میانه و سیه‌چردگان بنگال و شبه‌قاره تا شمال آفریقا را در تصرف معنویت خود درآورد، هراسی از جنگ و جنگاوران ندارد.

جنگ هشت‌ساله هم حلقه‌ای از بیداد تاریخی بر پارسایان پارسی‌گوی بود که به مدد نسلی دردمند و بیدار، به منظومه‌ای حماسی آراسته شد و نقطه روشنی دیگر در زمان گذرنده ...

مرزهای زبان و فرهنگ، شکننده نیست! اما مرزهای جغرافیا در طول تاریخ تدریجا عقب نشسته است و تا به این غایت رسیده که امروز ایرانش می‌خوانیم و می‌دانیم. به همین دلیل در هر آشوب و غوغایی، مرزبانان ایران‌شهر به رویارویی برخاسته‌اند و خاک، خاطرات نهفته فراوانی از این شهامت‌ها به یاد دارد. از پیشانی‌بند سرخ قزلباشان جنگ چالدران تا پیشانی‌بند سبز سربازان غرب و جنوب ایران، صحنه شورآفرین این میدان‌داری‌هاست. نام‌ها در این میان گمند که سرباز ایران رسا‌ترین و پرافتخار‌ترین نام تاریخ ماست.

با این حال اگر جلال‌الدین خوارزمشاهی و عباس‌میرزایی در نقطه طلایی مقاومت ملی و مردمی درخشیدند، این هشت‌سال عباس‌میرزا‌ها و جلال‌الدین‌های بسیاری داشت که جنگ دهشتناک امروز بسیار پرغوغا‌تر از جنگ‌های دیروز است ... به قول آن پیرمرد تویسرکانی:

نشستی تو بسیار بر ترگ زین

گذر کرده‌ای هرگز از روی مین؟

«جهان‌آرا» از زمره شیرآهنکوه‌مردان جنگ هشت‌ساله بود که زهر تلخ اشغال را چشید اما شربت شیرین آزادسازی را ناچشیده رفت. محمد نبود تا ببیند ... که سربازها کلمه شدند و کلمه‌ها در متنی حماسی قرار گرفتند و آهنگ موزون زمان گذرنده، فتحنامه‌ای ساخت بی‌مانند ...

محمد نبود تا ببیند ... دست‌های قطع شده و پاهای بریده، جوانه زدند و تفنگ‌های فاتح به میله‌های مرزی رسیدند و از آن نیز گذشتند.

محمد نبود تا ببنید ... زخم‌های او اما متاع بازار برخی خرده‌فروشان و کاسبان شد و مقیاس درصد شرط فداکاری و ایثار ماند در جنگی که هر سال رونمایی شد در سالن‌های مکرر ...

محمد نبود تا ببیند ... صدای سرفه‌ها و عصاها تنها روایت‌گران واقعی جنگ بودند در این سال‌ها ...

محمد نبود تا ببیند... .

اما، من قطاری دیدم که سیاست می‌برد و چه خالی می‌رفت ...»

منبع:شرق



احمدی نژاد مردی خاص در عالم سیاست ایران بود، همو که نه در دوران حضورش که حتی این روزهای دوری‌اش از سیاست باز هم می‌تواند سوژه رسانه ها باشد، اینبار اما بیان ناگفته هایی از دوران ریاست او بر پاستور از زبان یاران دیروزش!


به گزارش
نامه، «افشاگری» یا همان«بگم بگم»‌های مشهور و خاطر‌ه‌ساز گرچه ادبیاتی بود که با محمود احمدی‌نژاد به فضای سیاست زده کشور راه یافت اما روزهایی که دیگر او رییس جمهور نیست دیگرانی هستند که رویه بگم بگم او را دنبال کنند و پرده از برخی اتفاقات در دوره او بردارند، چه آنکه گویی کاسه‌های صبر یک بعد از دیگری لبریز شده و وزیران و هم نشینان دیروز، منتقدان امروز شده‌اند و ابایی ندارند از بیان مسائل پشت پرده دولت‌های پرحاشیه محمود احمدی نژاد!

سخنان صریح همراهان ....


ادامه مطلب ...


عضو هیئت رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در حالی از اجرای ناقص قانون هدفمندی یارانه‌ها در فاز اول انتقاد کرد که عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس معتقد است چه لزومی دارد بیش از دو سوم نمایندگان مجلس یارانه نقدی بگیرند.


به گزارش نامه، اسماعیل جلیلی با انتقاد از نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در دولت سابق گفت: اجرای بد این قانون، هدف را در قانون هدفمندی یارانه ها گم کرده و صرفا به پرداخت نقدی یارانه ها متمرکز شده است.

به گزارش مهر، عضو هیئت رئیسه کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس درباره اینکه ....


ادامه مطلب ...


پنج شنبه 25 مهر 1392برچسب:يارانه, :: ::  نويسنده : موسویان

یارانه دولت بر سر سفره 70 درصد نمایندگان/ مجلسی‌ها چقدر حقوق و مزایا می‌گیرند؟ 

همین چند روز پیش هم عکس فیش حقوقی نادر قاضی‌پور برای «شفاف سازی» توسط برخی رسانه‌ها منتشر شد. روی این فیش برای آقای نماینده 2 میلیون و 720 هزار تومان مزایا در نظر گرفته شده بود.

به گزارش نامه، روزنامه آرمان نوشت:

فرقی نمی‌کند این روزها چه کسی کجاست، روستایی در یکی از استان‌های حاشیه‌ای کشور یا قلب تصمیم‌گیری و قانون‌گذاری مملکت در مجلس. جنس بحث‌ها در همه جا یکی است، همه هم دغدغه اقتصادی دارند. هم مردم و هم مسئولان. در این بین هم قرار است یارانه برخی‌ها قطع شود،‌ آنها که خوش‌نشین دهک‌های اقتصادی جامعه هستند، همان سه دهک بالایی. باز هم این یعنی اینکه هم باید عده‌ای از مردم قید یارانه را بزنند و هم عده‌ای از نمایندگان. این وسط اما نمایندگان هستند که باید بر هر دو گروه تصمیم بگیرند، هم برای 22 میلیون نفری که در لیست حذف یارانه قرار دارند و هم برای 70 درصد از خودشان.

اینکه چه تعداد از نمایندگان مجلس یارانه می‌گیرند تا کنون ....


ادامه مطلب ...


 خدامحور، مردم دار و خانواده دوست

صحبت از شهیدان شوشتری و محمد‌زاده درواقع صحبت از هزاران شهیدی است که الگوهای ماندگار فرهنگ ایران‌زمین هستند. همان‌هایی که تلاش کردند تا انحرافات در انقلاب رخنه نکند و بازگویی خاطراتشان هم می‌تواند این هدف را در دل‌ها ایجاد کند. خاطراتی از جنس مردم‌داری، خانواده‌دوستی و خدامحوری.
سرلشکر ایزدی، معاون رئیس ستادکل نیروهای مسلح در این باره می گوید: «شهید شوشتری انسانی بود که خود را براساس ارزش‌هایی که حضرت امام(ره) تعیین کرده بودند، تربیت کرده و رشد داده بود. در این مسیر راه تعالی را هم طی کرده بود. وی انسانی بود که واقعاً دارای نفس‌ مطمئنه بود و در سخت‌ترین شرایط جنگ همچون عملیات کربلای۵، مثل یک کوه استوار در مقابل دشمن، هدایت صحنه‌های نبرد را برعهده داشت. سردار شوشتری مستحکم در برابر دشمن می‌ایستاد، اما در جمع دوستان از اخلاق بسیار خوشی بهره‌مند بود. او در کل بین بسیجیان، رزمندگان و سربازان به یک انسان دارای اخلاق و با منش عالی شهرت داشت. از نظر رفتار، فرد بسیار مؤدبی بود و با توجه به مجموع این خصوصیات رفتاری، افراد، ناخودآگاه به وی احترام می گذاشتند.»
سردار سید‌رحیم صفوی نیز درباره شهید شوشتری بیان می کند: «شهید شوشتری از قدرت عقلانی و منطق اسلامی و قلبی مملو از عشق و محبت به خدا و خلق خدا برخوردار بود. او به بسیجیان، مردم کردستان، مردم بلوچ و مردم سیستان عشق می‌ورزید. او از رنج و مصیبت آن‌ها رنج می‌برد و از شادی‌های آن‌ها شاد می‌شد و برای امنیت و آسایش و پیشرفت و آبادانی سیستان‌وبلوچستان جانش را فدا کرد.»
تعامل با مردم و برقراری ارتباط یکی از صفات ویژه‌ای بود که شهید بزرگوار شوشتری از آن بهترین بهره‌ها را می‌برد، چه در زمان جنگ و چه پس از آن دوران که سردار سید‌رحیم صفوی در این خصوص ادامه می دهد: «شهید شوشتری در جنگ‌ها صبور بود. او تمام کشور را از این منطقه به آن منطقه در طول انقلاب دور زد و هفت مرتبه در جنگ مجروح شد ولی دست از مجاهدت برنداشت. شهید شوشتری در ۶۱سالگی مثل یک جوان ۲۰ساله دوباره با لباس رزم به دشت‌ها و کوه‌های سربه‌فلک‌کشیده سیستان‌وبلوچستان رهسپار شد و در میان قبایل و طوایف شیعه و سنی در راستای ایجاد امنیت پایدار در جنوب شرق کشور رفت‌وآمد می‌کرد. او تفکری جامع در حوزه‌های فرهنگی، سازندگی و امنیت داشت و استراتژی جدیدی را در منطقه سیستان‌وبلوچستان ایجاد کرد که این تفکر ایجاد امنیت مردمی پایدار با استفاده از مشارکت قبایل و طوایف بود.»
او پدری مهربان و رئوف بود
سردار شوشتری را همه با چهره‌ای مهربان و دلنشین به خاطر سپرده‌اند و تمام افرادی که با او سروکار داشته‌اند، شاید هیچ‌گاه او و خاطراتش را فراموش نکنند. سردار حمزه حمیدنیا در این باره می گوید: «شهید شوشتری در برخورد با نیرو و سرباز زیر‌دست، مانند پدری مهربان و رئوف بود اما همین آدم در صحنه عملیات به قدری بااقتدار بود که دوستی برای من تعریف می‌کرد در عملیات ماووت، وقتی ایشان دستور حمله را داد، حتی متوجه نشدم که عقرب دست راستم را زده است. فقط به جلو حرکت کردم و در همین حد فهمیدم که نمی‌توانم با آن دستم که بی‌حس شده، تیراندازی کنم. همین فرمانده مقتدر چنان تواضعی داشت و چنان الهی به کارش نگریست که مواظبت می‌کرد، حتی هنگام راه رفتن یک قدم از فرمانده ارشد خودش عقب‌تر باشد و این کار را برای خودش تکلیف و دارای اجر می‌دانست.»
او فقط پدر ما نبود!
و او آن‌چنان مجذوب در خدمت به خلق شده بود که روح‌ا... شوشتری، فرزند آن بزرگوار در بیان خاطراتی از او گفته است: «حالات روحی پدرم بعد از رفتن شهید کاظمی بسیار تغییر یافت و خود را آماده شهادت کرده بود. گویا خود نیز می‌دانست که زود خواهد رفت. او همیشه به ما توصیه‌های اخلاقی می‌کرد و تأکید زیادی بر انجام واجبات دینی داشت و از همه مهم‌‌تر بسیار بر پیروی از خط ولایت تأکید می‌کرد. او تنها پدر ما نبود، بلکه خود را وقف مردم کرده بود.
12، ۱۳‌سال بود که فقط روزهای پنجشنبه‌ و جمعه او را می‌دیدیم و در باقی ایام هفته در نقاط مختلف کشور مشغول انجام مأموریت بود.»
برخی افراد الفبای ارتباط با مردم را خوب آموخته‌اند
با یکی از کارشناسان مذهبی نیز درباره شیوه تعامل شهید شوشتری با خانواده و تاثیرگذاری وی در میان اطرافیان هم‌کلام می‌شویم. حجت‌الاسلام سیدمهدی واعظ‌موسوی در خصوص اهمیت تعادل ارتباطی انسان با مردم و خانواده که یکی از خصوصیات بارز شهید شوشتری بود، می‌گوید: برخی در قالب و حصار خانواده اسیر می‌شوند و روابط مردمی بسیار ضعیفی با مردم در طول زندگی خویش دارند. آنان کسانی هستند که برخوردهای اجتماعی کمرنگی دارند. در مشارکت‌های مردمی ضعیف عمل می‌کنند و در یک جمله مایل به بر‌قراری تعاملات اجتماعی نیستند.
این کارشناس مذهبی اضافه می‌کند: برخی برعکس مدل ارتباطی معرفی‌شده، در جامعه نیز حضور پررنگی دارند و در ارتباطات اجتماعی بسیار فعال و موفق ظاهر می‌شوند و متأسفانه در خانواده از مدل ارتباطی بسیار ضعیفی برخوردارند و در حقیقت خانواده از حضور کیفی آن‌ها محروم است.
وی با بیان اینکه دین مبین اسلام همواره بر تعادل بر ارتباط با خانواده و مردم تاکید می‌کند، می‌گوید: برخی به‌درستی الفبای ارتباطی با مردم و خانواده را درک کرده‌اند و پذیرفته‌اند.
ساعات کم، کیفیت چشمگیر؛ رمز استواری زندگی شهدا
وی می‌گوید: زندگی مسئولان اجتماعی و شهدای دفاع مقدس و انقلاب اسلامی همواره پر بود از مسئولیت‌های سنگین که اگرچه حضور فیزیکی آنان را در خانواده را کمرنگ می‌کرد، ولی سبب می‌شد آنان به کیفیت حضورشان بیفزایند.
وی ادامه می‌دهد: زندگی بسیاری از رزمندگان دفاع مقدس و شخصیت‌های مجاهد در راه خدا از جمله شهید شوشتری به لحاظ مسئولیت‌های سنگینی که برعهده داشتند، پر بود از هنر ایفای نقش‌های متفاوت و البته موفق؛ چه در عرصه اجتماع و چه در عرصه زندگی‌ خانوادگی.حجت‌الاسلام واعظ‌موسوی تاکید می‌کند: آنان اگر چه به لحاظ کمی، ساعات کمتری فرصت داشتند در خانواده حضور داشته باشند، اما آن‌قدر ارتباطاتشان با خانواده از کیفیت چشمگیری برخوردار بود که جای خیلی از نقیصه‌های کمرنگ بودن حضورشان را می‌گرفت.وی در تعریف مدل ارتباطی شهدا و مسئولان موفق اجتماعی می‌گوید: در حقیقت، ارتباطات صمیمی و مؤثر در خانواده‌های شهدا از جمله شهید شوشتری موج می‌زند و قطعا این ارتباطات موفق در حضور تأثیر‌گذار و کارآمد آنان نیز در جامعه موثر است.
وی به هنر برخی مسئولان اجتماعی از جمله شهدا در خانواده اشاره می‌کند و می‌افزاید: گاهی کیفیت روابط در خانواده می‌تواند جای کمیت را پر کند و نقص‌های ارتباطی را تا حد زیادی جبران نماید، بنابراین به مسئولان اجتماعی توصیه می‌شود چنانچه توفیق حضور کافی در خانواده را ندارند، از کیفیت ارتباطات خویش با همسر و فرزندان خویش غافل نشوند.
شهید شوشتری؛ نمونه بارز انسان کمال‌یافته
این کارشناس مذهبی در خصوص بایدهای ارتباطی با مردم می‌گوید: در دسته‌بندی ارتباطی میان مردم باید گفت، برخی مردم روحیه مردم‌داری دارند و برخی دیگر نیز مردم‌خواهند، کسانی که در اغلب فعالیت‌هایشان به دنبال سود بیشترند، در حقیقت مردم‌داران خوبی هستند و هدف از ارتباطات اغلب زمانی برای آنان مفهوم پیدا می‌کند که سود فعالیت و برنامه مدنظرشان تأمین شده باشد. آنان کسانی هستند که دیگران، در ارتباط با مردم آنان را هیجانی و احساسی می‌کنند تا به اهداف مادی خویش در عرصه تجارت، سیاست و... برسند.
وی در تفکیک انسان‌های مردم‌خواه و مردم‌دار می‌گوید: مردم خداگرا، مردم‌خواه نیز هستند و در درون برای مردم التهاب دارند، آنان کسانی‌اند که هدفشان در ارتباط با مردم جدا از سود‌گرایی و وجهه پیدا کردن تعریف می‌شود.
حجت‌الاسلام واعظ‌موسوی با اشاره به قرآن کریم می‌گوید: خداوند درباره پیامبر می‌فرماید: پیامبر برای خوشبختی و هدایت مردم حرص می‌خورد و برای او سخت بود که به مردم سختی برسد و نسبت به مؤمنان رأفت ویژه‌ای داشت. درواقع، انسان‌های خدامحور رحمانی هستند. آنان نوع‌دوست و انسان‌دوست بوده و از خودخواهی بیرون آمده‌اند و در حلقه تنگ خود‌خواهی اسیر نیستند.
این کارشناس مذهبی با اشاره به سخن شهید مطهری که می‌گوید «کسانی که در طول زندگی من‌شان ما شده‌است، توسعه خودی پیدا کرده وبعد دیگرخواه شده‌اند»، بیان می‌کند: به‌حق که شهید شوشتری و دیگر شهدای هشت‌سال دفاع مقدس با رشادت‌ها و ازجان‌گذشتگی‌های خویش، نمونه بارز این کمال‌یافتگی بودند.
خاطراتی که کهنه نمی‌شوند
دکتر محمدصادق علمی، از فعالان قرآنی مشهد نیز در بیان خاطره‌ای از این شهید والامقام می‌‌گوید: شب‌ها که از خط مقدم به قرارگاه می‌آمدم شهید شوشتری من را می‌دید و می‌گفت: «آقای علمی بیا و برای ما نهج‌البلاغه بگو.» من متعجب می‌شدم از خستگی‌ناپذیری این مرد بزرگ. از صبح تا آخر شب مشغول پیگیری کارها و برنامه‌ریزی برای عملیات‌ها و مدیریت نیرو‌ها بود. شب هم که به قرارگاه می‌آمد با چشمانی خسته اما با چهره‌ای شاداب پیشنهاد برگزاری جلسه تفسیر نهج‌البلاغه را به من می‌‌داد.
من هم تصمیم گرفتم تا ساعتی برایشان خطبه‌هایی از نهج‌البلاغه را شرح دهم. تاکتیک‌های نظامی امیرالمومنین(ع) موضوع بحث ما قرار گرفت. من خطبه‌ها و نامه‌های امیرالمومنین(ع) را می‌خواندم و شرح می‌دادم. شهید شوشتری نیز برداشت‌های نظامی خود را از صحبت‌های مطرح شده من ارائه می‌‌داد.
بحث‌های جذاب و قابل استفاده‌ای در این جلسات صورت می‌گرفت. بعضی شب‌ها جلسات ما به طول می‌انجامید. با اینکه همه خسته بودند و نیازمند استراحت اما با شادابی به سخنان من گوش می‌دادند و هر فردی نظر خود را در زمینه موضوع مطرح‌شده می‌گفت.
تحلیل‌های نظامی شهید شوشتری نیز بسیار درخورتوجه بود. او بر‌اساس آموخته‌های نظامی خود و تجربه‌هایی که در طول این سال‌ها کسب کرده بود، بحث‌های من را تحلیل می‌کرد تا بتواند استفاده کافی از آن مطالب برای عملیات‌های بعدی بکند.
شبی من به شوخی شهید شوشتری را خطاب قرار دادم و گفتم: آقا نورعلی شب از نیمه گذشته و من هم با وجود این شرایط ترسی از شما در وجودم شکل گرفته. او به من گفت: چرا؟ در جواب گفتم: چشمان شما از فرط خستگی کاسه خون شده و نیاز به استراحت دارید. شما از صبح مشغول کارهای مختلف بوده‌اید اما الان هم تلاش و کوشش را رها نمی‌کنید. شهید لبخندی زد و ما بحث را ادامه دادیم.
و این‌چنین افرادی می‌توانند یاد خدا را در تمام جوانب زندگی‌شان وارد کنند و درنهایت با نوشیدن شهد شیرین شهادت مهر تأیید را بر نامه عمل خود بزنند. روحشان شاد و راهشان پررهرو باد!

منبع:شهرآرا



چهار شنبه 24 مهر 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان

بازداشت امام جماعت یک مسجد به جرم حمل مهر کربلا !

قدس آنلاین - قزوینی: در ادامه موج اخیر شیعه ستیزی در مالزی، نیروهای امنیتی این کشور امام جماعت یک مسجد را به جرم تشیع و حمل مهرکربلا بازداشت کردند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قدس آنلاین به نقل از براثا، نیروهای امنیتی، یک امام جماعت 64 ساله را به اتهام تشیع و حمل مهر کربلا بازداشت و روانه زندان کردند.
چندی پیش ماهاتیر محمد نخست وزیر سابق مالزی نیز نگرانی و ترس شدید خود را از انتشار تشیع در این کشور جنوب شرق آسیا اعلام و خواستار جلوگیری از انتشار و ترویج آن شد.
شیخ ذوالکفل محمد امام مسجد الیونیتین مالزی نیز در یک سخنرانی تحریک برانگیز گفته بود (( شیعیان، مسلمانان عراق و سوریه را می کشند و تنها اهل سنت مسلمان هستند. تشیع خطری علیه مالزی است)).
دولت مالزی چندی پیش با صدور حکمی، تشیع را جرم، و شیعه شدن را ارتداد از اسلام اعلام کرد.
نفوذ شدید وهابیت و جریان های تندرو سلفی در میان بدنه دولت و مقامات دینی مالزی، باعث شده است تا اخیرا موج گسترده ای از آزار  علیه شیعیان این کشور  به وجود بیاید.

منبع :قدس آنلاین



چهار شنبه 24 مهر 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان

همزمان با آغاز مذاکرات ایران و کشورهای عضو گروه ۱+۵ در ژنو سوئیس، ایران پیشنهادی را به این کشور‌ها برای حل مساله هسته‌ای این کشور ارائه کرده است.

به گزارش تابناک، این پیشنهاد که «پایان دادن به یک بحران غیر ضروری؛ افق‌های آینده»، نام دارد در مطبوعات غربی به عنوان «طرح ظریف»(zarif s proposal) مشهور شده است. طرحی که معاون وزیر خارجه ایران گفته محرمانه است و تا رسیدن به نتایج مشخص همچنان محرمانه خواهد ماند.

اما منابع مطلع حداقل یک نکته از این طرح محرمانه را رسانه‌ای کرده‌اند. آنان گفته‌اند که طرح ظریف حل مسائل هسته‌ای ایران را در یک چارچوب زمانی یک ساله پیش بینی کرده است، موضوعی که البته از همین ابتدا با موضع گیری برخی از تحلیل گران غربی مواجه شده است.

آنان زمان یک ساله برای حل مساله هسته‌ای ایران را زمانی طولانی دانسته‌اند. در همین زمینه «دیویدآلبرایت» رئیس موسسه علوم و امنیت بین المللی گفته است در دنیای واقعی، یک سال زمان وجود ندارد و اگر ظریف می‌خواهد در طول یکسال مساله هسته‌ای ایران را حل کند، باید بداند که با تحریم‌های بیشتر آمریکا و حمله احتمالی اسرائیل مواجه خواهد شد.

به نظر می رسد این گونه مواضع در حالی که دو طرف گفت و گو ها را مثبت و سازنده اعلام کرده اند، تکرار همان تهدیدی است که عناصر تندروی غربی و صهیونیستی بر زبان دارند. چرا که ممکن نیست در حالی که مذاکرات هنوز در جریان است، برخی ایران را به تحریم و حتی حمله نظامی تهدید کنند و انتظار به نتیجه رسیدن مذاکرات را هم داشته باشند. این افراد همان هایی هستند که خواهان شکست مذاکرات هستند.لازم است طرفین مذاکره با مدیریت مطلوب،اجازه غلبه چنین فضایی را برای مذاکرات ندهند.

ممنبع:جامعه  خبری تحلیلی الف



روی خط سیاست
جدیدترین اخبار سیاسی
درباره وبلاگ

شما می توانید ضمن بهره مندی ازاخبارسیاسی داخلی وخارجی دراین وبلاگ ، با اضافه کردن یک" بک اسلش" ونوشتن کلمه forumدرانتهای آدرس این وبلاگ،درفروم عضوشویدو به تحلیل ونقد اخبار نیز بپردازید./ازهمراهی شمامتشکرم. (مدیروبلاگ:موسویان)
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان روی خط سیاست و آدرس siasat4003.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


خبرنامه وب سایت: