شنبه 12 بهمن 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان

 

 

دسترسي به ادامه مطلب مخصوص كساني كه رمز دارن

 

 

 

 

ادامه مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ، دکمه تایید را کلیک کنید.

واقعا خوش گذشت

 

 

 

 

واقعا خوش گذشت

 

 

 




 

نکته‌ای که خبرگزاری‌های غربی از آن غفلت کرده‌اند
ماده‌ای در لایحه جدید تحریم‌های ضد ایرانی که طومار مذاکرات را در هم می‌پیچد+سند
خبرگزاری فارس: ماده‌ای در لایحه جدید تحریم‌های ضد ایرانی که طومار مذاکرات را در هم می‌پیچد+سند

ماده‌ای در لایحه تحریم‌های ضدایرانی وجود دارد که در تضاد آشکار با توافق هسته‌ای ژنو خواستار لغو کامل غنی‌سازی است.

به گزارش خبرگزاری فارس، مجله آمریکایی «واشنگتن مانتلی» در گزارشی نوشت بخشی از لایحه تحریم‌های ضد ایرانی که در کنگره آمریکا در حال بررسی است آنقدر خطرناک است که احتمال هر گونه توافق با ایران بر سر برنامه هسته‌ای را بر هم می‌زند.

در این گزارش با عنوان «خطرناکترین بخش تحریم‌های جدید علیه ایران» نوشته شده در صفحه 41 این لایحه ماده‌ای «مدفون شده» که می‌تواند کل مذاکرات هسته‌ای را بر هم زده و طومار آن را در همین مراحل اولیه کار در هم بپیچد.

واشنگتن مانتلی می‌نویسد در این لایحه از ایران خواسته شده که غنی‌سازی را کلا متوقف کند و این دیدگاهی است که این کشور به هیچ عنوان آن را قبول نخواهد کرد.

تاکنون درباره خطرات وضع تحریم‌های جدید کنگره آمریکا سخن‌های زیادی گفته شده است. محمد جواد ظریف، گفته وضع تحریم‌های جدید به معنی این خواهد بود که توافق به سر آمده است. این مجله آمریکایی، در عین حال، می‌نویسد: «ایران قبلاً هم بزرگنمایی کرده است و در صورتی که اوباما شدت عمل به خرج دهد و ایران را از تحریم‌ها معاف کند، موانع ادامه مذاکرات رفع خواهند شد.»

اما چنانکه این مجله می‌نویسد، توجه اندکی به ماده «لغو هر گونه غنی‌سازی» که در لایحه تحریم‌های ضد ایرانی آمده شده است ـ ماده‌ای که می‌تواند تهدید بزرگی برای رسیدن به توافق نهایی با ایران بر سر برنامه هسته‌ای این کشور باشد.»

در این لایحه آمده در صورتی که در توافق با ایران غنی‌سازی ایران کاملاً به پایان نرسد اوباما توانایی‌اش برای معاف کردن کشورها از آن تحریم‌ها از دست می‌دهد.

در بخشی از این لایحه با عنوان «تعلیق [تحریم‌های جدید] در مسیر توافق یا ترتیبات نهایی» آمده است:

«رئیس جمهور می‌تواند اجرای تحریم‌های وضع شده به موجب این قانون را به مدت یک سال تعلیق کند، در صورتی که وی در برابر کمیته‌های کنگره شهادت بدهد که آمریکا و متحدانش به توافقی نهایی با ایران رسیده‌اند که:

الف) زیرساخت‌های غیرقانونی هسته‌ای ایران، از جمله غنی‌سازی و توانمندی‌ها و تاسیسات بازفرآوری را از بین می‌برد.

(در صورتی که کنگره قطعنامه‌ای را تصویب کند که نشان می‌دهد توافق نهایی حاصل نشده است هم معافیت از تحریم‌های اعلام شده توسط رئیس جمهور  لغو خواهند شد.)

در بسیاری از گزارش‌های خبری که درباره لایحه تحریم‌های ایرانی مطرح می‌شود هیچ اشاره‌ای به این ماده از این لایحه نشده است. آقای رابرت منندز، رئیس کمیته روابط خارجی سنا و از نویسندگان این لایحه در یادداشتی که هفته گذشته در دفاع از لایحه‌اش در واشنگتن‌پست منتشر کرد نوشت: «این لایحه تلاش‌های دولت اوباما و توافق اقدام مشترک که در نوامبر حاصل شد را به رسمیت می‌شناسد.»

با این حال، چنانکه واشنگتن مانتلی می‌نویسد، بر خلاف نوشته آقای منندر این بخش از لایحه جدید مطالبه‌ای را مطرح می‌کند که آشکارا با خطوط کلی تصریح شده در «برنامه اقدام مشترک» در تضاد است. در توافق امضا شده توسط ایران و کشورهای 1+5 در ژنو آمده است: «توافق نهایی شامل یک برنامه غنی‌سازی تعریف شده به صورت دو جانبه خواهد بود که حاوی پارامترهایی مورد توافق طرفین بر مبنای نیازهای عملی خواهد بود.»

این مجله می‌افزاید: «کارشناسان قبول دارند که ایران به عبارتی ساده، غنی‌سازی را هم به خاطر غرور ملی و به خاطر ساز و کارهای سیاست داخلی‌اش رها نخواهد کرد... تقریباً تمامی کارشناسان مسائل ایران و کارشناسان مسائل منع تکثیر سلاح‌های هسته‌ای در این نقطه متفق‌القولند.»

این یادداشت در پایان تأکید می‌کند که علی‌رغم این، «افراد افراطی در کنگره، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و لابی حامی اسرائیل آیپک همگی از دیدگاه غنی‌سازی صفر درصدی ایران حمایت می‌کنند. بسیاری از اعضای کنگره و کارشناسانی که حامی این دیدگاه هستند یا با هر گونه مذاکره با ایران مخالفند و یا از حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران حمایت کرده‌اند.»



پنج شنبه 26 دی 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان
سناد افشا شده اسنودن نشان می‌دهند
جاسوسی آمریکا از پیامک‌های شهروندان سراسر دنیا
خبرگزاری فارس: جاسوسی آمریکا از پیامک‌های شهروندان سراسر دنیا

اسنادی که اسنودن افشا کرده نشان می‌دهند آژانس امنیت ملی روزانه صدها میلیون پیامک در سراسر دنیا را رصد می‌کند.

به گزارش خبرگزاری فارس، شبکه خبری راشاتودی در خبری فوری اعلام کرد که جدیدترین اسناد افشا شده توسط ادوارد اسنودن، تحلیلگر سابق سازمان سیا نشان می‌دهد آژانس امنیت ملی آمریکا روزانه صدها میلیون پیامک در سر تا سر دنیا را ذخیرع می کند.

این خبر در حالی منتشر شده که باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا قرار است تا ساعاتی دیگر درباره تغییراتی در ساختار برنامه‌های آژانس امنیت ملی صحبت کند که افشای جاسوسی‌های آن به جنجال‌های گسترده‌ای انجامید.

روزنامه نیویورک‌تایمز نیز روز گزارش داد، آژانس امنیت ملی آمریکا نرم‌افزاری را در صد هزار رایانه در سراسر جهان، غیر از آمریکا نصب کرده که به واشنگتن اجازه می‌دهد عملیات نظارتی بر این رایانه‌ها را انجام دهد.

این روزنامه با نقل اسناد آژانس امنیت ملی آمریکا، کارشناسان رایانه و مقامات آمریکایی در گزارش خود درباره استفاده از فناوری مخفیانه‌ای نوشت که از امواج رادیویی برای دسترسی به رایانه‌هایی استفاده می‌کند که سایر کشورها می‌کوشند آنها را از جاسوسی و حملات سایبری مصون نگه دارند. این شبکه نرم‌افزاری می‌تواند مسیری دیجیتال برای انجام عملیات سایبری نیز ایجاد کند.

همچنین آژانس امنیت ملی آمریکا سال‌هاست از این فناوری استفاده می‌کند. این فناوری متکی به امواج رادیویی است که از بُردهای کوچک و کارت‌های یو‌اس‌بی نصب شده در این رایانه‌ها منتقل می‌شود. البته آژانس امنیت ملی آمریکا این اقدام را «دفاع فعال» نامیده است و از این فناوری برای نظارت بر یگان‌های ارتش چین، ارتش روسیه، کارتل‌های مواد مخدر و نهادهای تجاری در اتحادیه اروپا و شرکای آمریکا نظیر عربستان، هند و پاکستان در مبارزه با تروریسم استفاده می‌کند.

حتی اگر این رایانه‌ها به اینترنت متصل نباشند این نرم‌افزار می‌تواند وارد رایانه‌ شود و اطلاعات را تغییر دهد. همچنین اطلاعات به ایستگاه تقویت امواج ارسال می‌شود که آژانس‌های جاسوسی می‌توانند چندین مایل دورتر از مورد هدف بر پا کنند. در بیشتر این موارد، سخت‌افزار رادیویی باید توسط یک جاسوس، سازنده یا کاربر بی‌اطلاع در رایانه نصب شود.

منبع:نبانیوز



سه شنبه 26 آذر 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان

 

فرستادن میمون به فضا توسط ایران دنیارو شگفت زده کرد.

 
 

 

 

 

 


دعواي زرگري بر سر «خال گوشتي» براي به حاشيه بردن يك موفقيت علمي
آيا ميمون فضانورد به زمين بازگشته است!؟/ ماجراي خال‏گوشتي پيشگام چه بود؟

رجانیوز - مهدي خانعلي‌‎زاده: شاید اعضای کنگره آمریکا زمانی که بودچه چند صد میلیون دلاری را برای جنگ رسانه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران تصویب می‌کردند، حتی به ذهنشان هم خطور نمی‌کرد که این هزینه هنگفت از خزانه ایالات متحده قرار است خرج «میمون بازی» رسانه‌های ضدانقلاب فارسی زبان شود؛ مساله‌ای که این روز‌ها حسابی بازار داغی پیدا کرده و تمام سایت‌های خبری اپوزیسیون دست به دست هم داده‌اند تا به کاربران و مخاطبان خود بقبولانند که این میمون، آن میمون نیست.

به گزارش رجانیوز، از‌‌ همان لحظه‌ای که سخنگوی کاخ سفید کاملا دستپاچه و با لبخندی عصبی روبروی خبرنگاران ایستاد و از نگرانی خود درباره سلامت و وضعیت جسمی میمون فضانورد ایرانی سخن گفت، مشخص بود که عدم توانایی در زیر سوال بردن توانایی فضایی و موشکی جمهوری اسلامی ایران سبب شده تا خط اصلی از سوی دولتمردان آمریکا به رسانه‌ها داده شود: ایجاد تشکیک درباره بازگشت سالم میمون ارسال شده توسط موشک پیشگام به فضا. 

این میمون، آن میمون نیست؛ شاید هم آن میمون، این میمون نیست! 

اولین جرقه و اصلیترین خط خبری در این زمینه را بخش فارسی تلویزیون دولتی آلمان (دویچه‌وله) که در یکی دو سال اخیر با جذب نیروهای سابق نشریات اصلاح‌طلب، رویکرد افراطی به خود گرفته، زد. دویچه‌وله در یک گزارش خبری با اشاره به بمب خبری تهران مبنی بر ارسال موجود زنده به فضا و بازگشت سالم آن به زمین، نوشت: «هفته گذشته ایران مدعی شد که با موفقیت یک گاوشگر حامل میمون را به فضا فرستاده است. انتشار تصاویر میمون ارسال شده پیش و پس از این سفر تردیدهایی را در مورد ادعای مقامات ایرانی در فضای مجازی مطرح کرده است. مقایسه تصاویر میمونی که ایران به همراه کاوشگر «پیشگام» خود به فضا فرستاد پیش و پس از این اقدام این گمانه را به شدت تقویت می‌کند که این تصاویر مربوط به یک میمون نیستند و مقامات سازمان فضایی ایران در کنفرانس پس از بازگشت این کاوشگر میمون دیگر را نمایش داده‌اند.» 

برگ برنده دویچه‌وله در گزارش خود که بازتاب فراوانی در رسانه‌های ضدانقلاب داشت و اصلیترین سند مورد ادعای این خط رسانه‌ای برای زیر سوال بردن دستاورد تاریخی ایران بود، اینجاست: «نکته عجیب تفاوت میمون فرستاده شده با میمون بازگردانده شده است. به وضوح در تمامی عکس‌ها مشخص است میمون فضانورد یک خال بزرگ گوشتی بر روی ابروی راست صورتش دارد.» 

تصویر مورد ادعای رسانه دولتی آلمان

اما واقعیت ماجرا چیست؟ 

مشاهده تصاویر مراحل ارسال «پیشگام» به فضا و انتقال او از آزمایشگاه و قرنطینه به درون موشک فضاپیما، نشان می‌دهد که اساسا هیچ خال گوشتی بر روی صورت میمون فضانورد حتي پيش از اعزام به فضا  وجود ندارد و تصاویری که رسانه‌های خارجی به آنها استناد کرده‌اند، مربوط به آزمایش سال 2011 است که ناکام ماند و به نتیجه نرسید.

پیشگام؛ لحظاتی قبل از انتقال به درون محفظه موشک

پیشگام؛ چند روز پس از آزمایش موفقیت آمیز ارسال به فضا و بازگشت به زمین

فیلمی که لحظاتی قبل از پرتاب موشک به فضا گرفته شده است نیز مشخص می‌کند که مورد ادعایی رسانه‌های ضدانقلاب، از پایه و اساس دچار ایراد است و اصولا خال گوشتي وجود ندارد که بخواهد پس از بازگشت «پیشگام» به زمین، از بین برود!

 

 گفتنی است چند سال پیش زمانی که اقدام دانشمندان فضایی ایران در ارسال موجود زنده به فضا ناکام ماند و میمون ارسالی نتوانست زنده به زمین بازگردد، این مساله به طور شفاف از سوی مسئولان اعلام شد و هیچ ترسی هم در این زمینه وجود نداشت. بنابراین ادعای رسانه‌های غربی را می‌توان تنها به خشم و عصبانیت آنان از پیشرفت علمی ایران مرتبط دانست و البته گاف تاریخی آنها در انتشار تصاویر مربوط به آزمایش ناکام سال 2011 به جای آزمایش موفقیت آمیز سال 2013.

 



چهار شنبه 6 آذر 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان

 

 
متن توافق‌نامه ایران با ۱+۵

در این توافق‌نامه آمده است: فعالیت در سایت‌های هسته‌یی اراک نطنز و فردو به شکل کنونی ادامه پیدا خواهد کرد و تحریم‌ها افزایش نخواهد یافت.

در تفاهم نامه ای که امضا شده و ایسنا آن را منتشر کرده حق غنی سازی ایران به رسمیت شناخته شده است

درک‌ گام‌های اولیه در زمینه‌ برنامه هسته‌یی ایران

در این تفاهم‌نامه که به امضاء طرفین رسیده به نقل از گروه 1+5 (آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه، روسیه و چین به کمک اتحادیه اروپا) با بیان این‌که در مذاکرات جدی و اساسی با ایران با هدف رسیدن به یک راه حل دیپلماتیک و قابل راستی‌آزمایی که مانع دستیابی ایران به یک سلاح هسته‌یی می‌شود، شرکت داشته‌اند، آمده است: رییس‌جمهور اوباما با صراحت گفته است که دستیابی به یک راه حل صلح‌آمیز که ایران را از رسیدن به بمب هسته‌یی بازدارد به نفع منافع ملی آمریکاست.

این ادعا در متن آن‌چه منتشر شده آمده است که «امروز ایران و گروه 1+5 به مجموعه‌ای از درک‌های اولیه رسیدند که پیشرفت برنامه هسته‌یی ایران را متوقف می‌کند و آن را از نظر جنبه‌های کلیدی عقب می‌راند.

این‌ها اولین محدودیت‌های معناداری است که ایران پس از نزدیک به یک دهه در زمینه برنامه هسته‌یی‌اش پذیرفته است.»

1+5 معتقدند: گام شش ماهه اولیه شامل محدودیت‌های قابل توجه برای برنامه هسته‌یی ایران است و به مهم‌ترین نگرانی‌های ما از جمله در زمینه‌ توانایی‌های غنی‌سازی ایران، ذخایر اورانیوم غنی‌شده، تعداد و توانایی‌های سانتریفیوژهایش و توانایی ایران برای تولید پلوتونیوم در سطح تسلیحاتی با استفاده از رآکتور اراک می‌پردازد. مصالحاتی که ایران متعهد شده است به عنوان بخشی از این گام اولیه انجام دهد علاوه بر آن شفافیت بیشتر و نظارت‌های سرزده‌تر برنامه هسته‌یی‌اش را در اختیار ما قرار می‌دهد.

مذاکره کنندگان با ایران در متن توافقنامه منتشر شده آورده اند: در گذشته این نگرانی مطرح شده بود که ایران از مذاکرات برای خرید زمان به منظور پیشبرد برنامه‌ هسته‌یی‌اش استفاده خواهد کرد. این اقدامات گام اولیه اگر با یکدیگر اتخاذ شود کمک می‌کند که ایران نتواند از پوشش مذاکرات برای تداوم پیشبرد برنامه هسته‌یی‌اش در مدتی که ما درباره‌ یک راه حل درازمدت و جامع که همه‌ نگرانی‌های جامعه بین‌المللی را برطرف می‌کند مذاکره می‌کنیم، استفاده کند. در ازای آن و به عنوان بخشی از این گام اولیه، گروه 1+5 لغو تحریم‌های محدود، موقتی، هدفمند و قابل بازگشتی را به ایران ارایه می‌ کند. ساختار این لغو تحریم‌ها طوری است که بخش اعظم رژیم تحریم‌ها از جمله ساختار تحریم‌های کلیدی نفت، بانکداری و مالی در جای خود باقی می‌ماند. گروه 1+5 به اعمال شدید این تحریم‌ها ادامه خواهد داد. اگر ایران به تعهداتش عمل نکند، ما لغو تحریم‌های محدود را لغو خواهیم کرد و تحریم‌های اضافی به ایران اعمال می‌کنیم.

گروه 1+5 و ایران علاوه بر آن درباره‌ پارامترهای کلی یک راه حل جامع که برنامه هسته‌یی ایران را در درازمدت محدود خواهد کرد، تضمین‌های قابل راستی‌آزمایی مبنی بر ماهیت منحصرا صلح‌آمیز فعالیت‌های هسته‌یی ایران به جامعه بین‌المللی ارایه خواهد کرد و اطمینان حاصل می‌کند که هرگونه تلاشی از جانب ایران برای دنبال کردن سلاح هسته‌یی بلافاصله تشخیص داده خواهد شد، گفت‌وگو کردند.

مجموعه درک‌ها علاوه بر آن شامل اذعان ایران به این است که باید به همه‌ قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل و همین‌طور مسائل گذشته و حال مربوط به برنامه هسته‌یی ایران که توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مشخص شده است بپردازد. این شامل حل سوالات مربوط به ابعاد نظامی احتمالی در برنامه هسته‌یی ایران از جمله فعالیت‌های ایران در پارچین است.

به عنوان بخشی از یک راه حل جامع، ایران علاوه بر آن کاملا به وظایفش تحت معاهده‌ منع گسترش تسلیحات هسته‌یی (ان‌پی‌تی) و وظایفش در قبال آژانس عمل کند. در زمینه‌ یک راه حل جامع، تا زمانی که همه چیز مورد توافق قرار نگیرد، توافقی حاصل نمی‌شود. به طور خلاصه این گام اولیه تا شش ماه اعتبار دارد و یک وضعیت نهایی قابل پذیرش برای آمریکا یا شرکای ما در گروه 1+5 به حساب نمی‌آید.

بر اساس توافقنامه منتشر شده از سوی 1+5:

ایران متعهد شده است که غنی‌سازی بالاتر از 5 درصد را متوقف کند و ارتباطات فنی لازم برای غنی‌سازی بالای 5 درصد را برچیند.

ایران تعهد کرده است که همه‌ ذخایر اورانیوم غنی شده تا نزدیکی 20 درصد خود را پیش از به پایان رسیدن فاز اولیه به زیر 5 درصد تضعیف کند و یا به شکلی تبدیل کند که برای غنی‌سازی بیشتر مناسب نیست.

ایران متعهد شده است که پیشرفت توانایی غنی‌سازی‌اش را متوقف کند.

هیچ‌گونه سانتریفیوژ نسل بعدی برای غنی‌سازی اورانیوم نصب نکند یا از آن‌ها استفاده نکند.

تقریبا نیمی از سانتریفیوژهای نصب شده در نطنز و سه چهارم سانتریفیوژهای نصب شده در فردو را به کار نیندازد؛ طوری که نتوان از آن‌ها برای غنی‌سازی اورانیوم استفاده کرد.

تولید سانتریفیوژش را به تعدادی که برای تعویض ماشین‌های خراب شده لازم است محدود کند؛ طوری که ایران نتواند از این شش ماه برای جمع‌آوری سانتریفیوژها استفاده کند.

ایران متعهد شده است که ذخایر اورانیوم با غنای پایین 3/5 درصد خود را افزایش ندهد، طوری که میزان آن در پایان شش ماه نسبت به آن‌چه در آغاز (این مدت زمانی) داریم بیشتر نشود و هرگونه اورانیوم غنی شده‌ی 3/5 درصدی که به تازگی غنی‌سازی شده به اکسید تبدیل شود.

ایران متعهد شده است که فعالیت‌هایش در اراک را بیشتر از این پیش نبرد و پیشرفت در زمینه‌ مسیر پلوتونیوم را متوقف کند.

ایران متعهد شده است که رآکتور اراک را راه‌اندازی و سوخت‌گذاری نکند و تولید سوخت برای رآکتور اراک را متوقف کند. سوخت رآکتور اراک را بیشتر از این آزمایش نکند. هیچ‌یک از قطعات اضافی رآکتور در اراک را نصب نکند. سوخت و آب سنگین را به سایت رآکتور منتقل نکند. تاسیساتی که قابلیت بازفرآوری داشته باشد، نسازد.

ایران بدون بازفرآوری نمی‌تواند پلوتونیوم را از سوخت مصرف شده جدا کند.

شفاف‌سازی بی‌سابقه و نظارت سرزده روی برنامه هسته‌یی ایران

ایران متعهد شده است که:

دسترسی روزانه به نطنز و فردو را در اختیار بازرسان آژانس قرار دهد. این دسترسی روزانه به بازرسان اجازه می‌دهد که تصاویر دوربین‌های امنیتی را بررسی کنند تا از نظارت جامع مطمئن شوند. این دسترسی اجازه‌ شفافیت بیشتر در زمینه‌ غنی‌سازی را در این سایت‌ها می‌دهد و زمان تشخیص هرگونه خودداری از پایبندی (نسبت به تعهدات) کوتاه‌تر می‌کند.

دسترسی به تاسیسات مجموعه سانتریفیوژها را برای آژانس فراهم کند.

دسترسی به تاسیسات تولید و انبار قطعات گرداننده‌ی سانتریفیوژها را برای آژانس فراهم کند.

دسترسی به معادن و کارخانه‌های تولید اورانیوم را برای آژانس فراهم کند.

دسترسی به اطلاعات طراحی رآکتور اراک را که از مدت‌ها پیش خواستار آن بودیم فراهم کند. این اقدام، اطلاعاتی بسیار مهم را درباره‌ این رآکتور که پیش از این در دسترس قرار نداشت، ارایه می‌کند.

دسترسی بیشتری به رآکتور اراک را برای بازرسان فراهم کند.

برخی داده‌ها و اطلاعات کلیدی که در پروتکل الحاقی توافقنامه‌ پادمانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و کد اصلاح شده‌ 3/1 به آن اشاره شده است، ارایه کند.

مکانیزم راستی‌آزمایی

از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواسته می‌شود که بسیاری از این گام‌های راستی‌آزمایی را که در راستای نقش این سازمان در زمینه‌ بازرسی‌ها در ایران است، انجام دهد. علاوه بر آن گروه 1+5 و ایران نسبت به برقراری یک کمیسیون مشترک برای همکاری با آژانس به منظور نظارت بر اجرا و حل مسائلی که ممکن است پیش آید متعهد شده‌اند.

این کمیسیون مشترک علاوه بر آن با آژانس برای تسهیل رفع نگرانی‌های حال و گذشته در زمینه‌ برنامه‌ هسته‌یی ایران از جمله گام نظامی احتمالی برنامه هسته‌یی ایران و فعالیت‌های ایران در پارچین، کار می‌کند.

لغو محدود، موقتی و قابل بازگشت تحریم‌ها

در ازای این گام‌ها، گروه 1+5 لغو تحریم‌های محدود، موقتی، هدفمند و قابل بازگشتی را ارایه می‌کند و در عین حال بخش اعظم تحریم‌های‌مان از جمله ساختار تحریم‌های نفتی، مالی و بانکداری را حفظ می‌کنیم. اگر ایران به تعهداتش عمل نکند، لغو تحریم‌ها را لغو می‌کنیم. گروه 1+5 به طور مشخص متعهد شده است که:

به مدت شش ماه، اگر ایران به تعهداتش تحت این توافق عمل کند، تا جایی که تحت سیستم‌های سیاسی‌شان امکان‌پذیر باشد تحریم‌های هسته‌یی جدیدی را اعمال نکنند.

برخی تحریم‌ها در زمینه‌ طلا و فلزات گرانبها، بخش خودروسازی ایران و صادرات پتروشمی ایران را به حالت تعلیق درآورد و احتمالا حدود 1/5 میلیارد دلار درآمد را در اختیار ایران قرار دهد.

مجوز بازرسی‌ها و تعمیرات مرتبط با ایمنی در داخل ایران را برای برخی خطوط هوایی خاص ایرانی بدهد.

اجازه دهد که خرید نفت ایران در سطح فعلی که به نحو قابل توجهی کاهش یافته است یعنی سطوحی که 60 درصد کمتر از دو سال پیش است باقی بماند.

در مدتی که ایران به تعهداتش عمل می‌کند، 4/2 میلیارد دلار از این فروش‌ها اجازه پیدا می‌کند در اقساط به ایران انتقال یابد.

اجازه دهد که 400 میلیون دلار به صورت کمک‌های تحصیلی دولتی از صندوق‌های ایرانی محدودی مستقیما به موسسات آموزشی شناخته شده در کشورهای ثالث انتقال یابد تا هزینه‌های تحصیلی دانشجویان ایرانی تسویه شود.

تعاملات انسان‌دوستانه

تعاملات انسان‌دوستانه که طبق قانون آمریکا اجازه‌ آن داده شده است را تسهیل بخشند. تعاملات انسان‌دوستانه با صراحت از تحریم‌های کنگره مستثنی قرار داده شده است تا این کانال، دسترسی به هیچ‌گونه منبع جدید درآمدی را در اختیار ایران قرار ندهد. تعاملات انسان‌دوستانه، تعاملات مربوط به خرید غذا، کالاهای کشاورزی، دارو، ابزارآلات پزشکی توسط ایران است؛ ما علاوه بر آن معاملات مربوط به هزینه‌های پزشکی را که در خارج از کشور به وجود آمده است تسهیل می‌بخشیم. ما این کانال را برای نفع‌رسانی به مردم ایران برقرار خواهیم کرد.

مدنظر قرار دادن لغو محدود تحریم‌ها

به طور کلی حدود 7 میلیارد دلار حاصل از لغو تحریم‌ها بخش کوچکی از هزینه‌هایی است که ایران در مدت زمان این فاز اولیه تحت تحریم‌هایی که در جای خود باقی خواهد ماند دریافت خواهد کرد. دسترسی به بخش اعظم دارایی‌های خارجی ایران که حدود 100 میلیارد دلار است به واسطه‌ تحریم‌ها امکان‌پذیر نیست یا محدود است.

در شش ماه آینده فروش نفت خام ایران نمی‌تواند افزایش یابد. تحریم‌های نفتی به تنهایی در مقایسه با آن‌چه ایران در یک دوره‌ شش ماهه در سال 2011 یعنی پیش از اجرایی شدن این تحریم‌ها به دست آورد، باعث از دست رفتن حدود 30 میلیارد دلار درآمد توسط ایران می‌شود که حدود 5 میلیارد دلار در ماه است. اگرچه ایران اجازه‌ دسترسی به 4/2 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی‌اش را خواهد داشت، حدود 15 میلیارد دلار از درآمدهایش در طول این مدت به حساب‌های مسدود شده‌اش در خارج از کشور ریخته خواهد شد. به طور خلاصه ما انتظار داریم که موجودی پول ایران در حساب‌های مسدود شده‌اش در خارج از کشور تحت مفاد این توافق افزایش یابد، نه کاهش.

گروه 1+5 با تاکید بر «حفظ فشار اقتصادی به ایران و حفظ ساختار تحریم‌های‌شان» آورده‌اند: در طول فاز اولیه، ما به اعمال شدید تحریم‌های‌مان علیه ایران از جمله اتخاذ اقدامات علیه کسانی که سعی می‌کنند از تحریم‌های‌مان اجتناب کنند یا آن‌ها را دور بزنند ادامه خواهیم داد. تحریم‌هایی که روی فروش نفت خام تاثیر می‌گذارند هم‌چنان به دولت ایران فشار وارد خواهند آورد.

1+5 در توافقنامه منتشر شده مدعی شده اند: ما در همکاری با شرکای بین‌المللی‌مان فروش نفت ایران را از 2/5 میلیون بشکه در روز در اوایل سال 2012 به یک میلیون بشکه در روز در مرحله‌ کنونی رسانده‌ایم و توانایی فروش تقریبا 1/5 میلیون بشکه در روز را از ایران گرفته‌ایم. یعنی از دست رفتن بیش از 80 میلیارد دلار از اوایل سال 2012 که ایران هرگز نمی‌تواند آن را جبران کند. تحت این گام اولیه، ممنوعیت فروش نفت خام به اتحادیه اروپا در جای خود باقی خواهد ماند و فروش نفت ایران به حدود یک میلیون بشکه در روز محدود خواهد شد که موجب می‌شود ایران هر ماه 4 میلیارد دلار بیشتر را در زمینه‌ فروش نفت از دست بدهد.

تحریم‌هایی که روی صادرات کالاهای نفتی به ایران تاثیر می‌گذرارد که باعث از دست رفتن میلیاردها دلار درآمد می‌شود، در جای خود باقی خواهد ماند.

بخش اعظم حدود 100 میلیارد دلار ایران که در منابع ارزی خارجی این کشور قرار دهد طبق تحریم‌ها هم‌چنان خارج از دسترس یا محدود است.

منبع : همشهری آنلاین



چهار شنبه 6 آذر 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان

 

 
 

انزوای رژیم صهیونیستی پس از توافقنامه ژنو

ایران > سیاست‌خارجی- در ادامه بازتاب‌های خارجی توافق ژنو، رئیس‌جمهور آمریکا مذاکرات دیپلماتیک «اصولی و آگاهانه‌ای» را که به توافق هسته‌ای با ایران منجر شد، تحسین کرد و گفت که آمریکا «نمی‌تواند در را به روی دیپلماسی ببندد».

باراک اوباما در اظهاراتی در سانفرانسیسکو گفت: اظهارات قاطعانه و لفاظی می‌تواند از نظر سیاسی کار آسانی باشد، ولی برای امنیت ما کار درستی نیست. اوباما گفت که این توافق می‌تواند به از‌بین بردن تاریخچه «بی‌اعتمادی» بین ایران و غرب کمک کند. در سوی دیگر وزیر امور خارجه انگلیس هم هشدار داد رژیم صهیونیستی باید از اتخاذ هرگونه اقدامی که می‌تواند توافق هسته‌ای موقتی بین ایران و گروه 1+5را تضعیف کند، خودداری کند.

ویلیام هیگ تأکید کرد که این توافق «یک گام مهم، لازم و کاملا معقول» است که «به ما امید می‌دهد که می‌توان به یک توافق جامع دست یافت.» مایکل مان سخنگوی رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم گفت که لغو تحریم‌های این اتحادیه علیه ایران می‌تواند در‌ماه دسامبر یا ژانویه تحقق یابد. در منطقه نیز حزب‌الله لبنان با صدور بیانیه‌ای، توافق هسته‌ای بین ایران و گروه1+5 در ژنو را برگ زرینی در پرونده پیروزی‌های درخشان جهانی ایران دانست. روزنامه هاآرتص چاپ رژیم صهیونیستی در گزارشی اعلام کرد که «اغلب کشورهایی که در مذاکرات 1+5و ایران حضور داشتند، با ارسال پیام‌های محرمانه یا آشکار به مقامات اسرائیل از آنها خواسته‌اند تا اقدامات خود علیه ایران را متوقف کرده و وارد همکاری با آنها برای رسیدن به توافق نهایی با تهران شوند.»

منبع : همشهری



چهار شنبه 6 آذر 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان
وزارت خارجه ایران منتشر کرد

ترجمه رسمی متن کامل توافقنامه هسته‌ای ایران و ۱+۵

ایران > سیاست‌خارجی- همشهری آنلاین:
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران متن کامل توافقنامه هسته‌ای ایران و ۱+۵ که در پایان مذاکرات ژنو محقق شد، منتشر کرد.

به گزارش فارس، وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران متن توافقنامه ایران و 1+5 را منتشر کرد که به این شرح می‌باشد. همچنین متن این توافقنامه به زبان انگلیسی منتشر شده است که می‌توانید در اینجا ملاحضه فرمایید.

برنامه اقدام مشترک

مقدمه:

هدف این مذاکرات رسیدن به یک راه حل جامع مورد توافق و بلند مدت است به نحوی که تضمین کند برنامه هسته‌ای ایران کاملاً صلح آمیز باقی خواهد ماند. ایران اعلام می‌نماید تحت هیچ شرایطی به دنبال دستیابی یا گسترش سلاح هسته‌ای نیست. راه حل جامع مذکور مبتنی بر این اقدامات اولیه بوده و به یک گام نهایی منجر خواهد شد که دوره زمانی آن مورد توافق قرار گرفته و به رفع نگرانی‌ها می‌انجامد. این راه حل جامع، ایران را قادر می سازد تا به طور کامل از حقوق خود در بهره گیری از انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح آمیز بر اساس مواد مرتبط در معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و با رعایت تعهدات خود بر طبق معاهده از آن برخوردار شود. این راه حل جامع متضمن یک برنامه غنی سازی با تعریف مشترک و محدودیت‌های عملی و اقدامات شفاف ساز به منظور تضمین ماهیت صلح آمیز برنامه هسته‌ای می‌باشد. این راه حل جامع به مثابه یک مجموعه منسجم خواهد بود که هیچ بخشی از آن مورد توافق قرار نمی‌گیرد مگر آنکه در مورد تمامی بخش‌های آن توافق حاصل شود. این راه حل جامع شامل یک فرایند متقابل و قدم به قدم می‌باشد و به رفع همه جانبه تمامی تحریم‌های شورای امنیت، تحریم‌های چندجانبه و تحریم‌های ملی مربوط به برنامه هسته‌ای ایران می‌انجامد.

در فاصله میان گام‌های اولیه و گام آخر، گام‌های دیگری از جمله پرداختن به قطعنامه‌های شورای امنیت با هدف پایان رضایت بخش بررسی موضوع توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد وجود خواهد داشت. 3+3 یا 1+5 و ایران مسئول نهایی کردن و اجرای قدم‌های مورد توافق میان- مدت و راه حل جامع با حسن نیت خواهند بود. یک کمیسیون مشترک از 3+3 و ایران برای نظارت بر اجرای اقدامات میان مدت و بررسی مسائلی که ممکن است پدید آیند، تشکیل خواهد گردید، در حالی که آژانس مسئولیت راستی آزمایی اقدامات مربوط به موضوع هسته‌ای را بر عهده خواهد داشت. این کمیسون مشترک برای تسهیل حل و فصل مسائل مورد نگرانی گذشته و حال با آژانس همکاری خواهد کرد.

عناصر گام اول

گام اول دارای دوره زمانی شش ماهه خواهد بود و با توافق متقابل قابل تمدید می‌باشد. در این دوره همه اعضاء،با حسن نیت، در جهت حفظ فضای سازنده در مذاکرات فعالیت خواهند کرد.

ایران اقدامات داوطلبانه زیر را به انجام خواهد رساند:

- نیمی از اورانیوم موجود غنی شده 20 درصد را به صورت اکسید 20 درصد برای تولید سوخت راکتور تحقیقاتی تهران ذخیره نماید. بقیه UF6 20 درصد را به مواد کمتر از 5 درصد رقیق نماید. خط برگشت پذیر نیز وجود نداشته باشد.

- ایران اعلام می‌کند که برای این دوره 6 ماهه، اورانیوم را به سطح بالاتر از 5 درصد غنی سازی نکند.

- ایران اعلام می‌کند که فعالیت‌های خود در تاسیسات سوخت هسته‌ای نطنز، فوردو و یا راکتور اراک را که توسط آژانس با نام IR-40 شناسائی می‌شود، بیش از این گسترش نخواهد داد.

- همانگونه که ایران در برنامه عملیاتی کردن تاسیسات تبدیل مواد، به آژانس اعلام کرده است، با آغاز خط تبدیل مواد UF6غنی شده تا 5 درصد بهUO2، ایران تصمیم دارد موادUF6 جدیدا غنی شده تاسطح 5 درصد طی 6 ماه آینده را به اکسید تبدیل کند.

- محل‌های جدید برای غنی سازی ایجاد نمی‌شود.

- ایران برنامه تحقیق و توسعه (R & D) تحت نظارت، از جمله برنامه تحقیق و توسعه جاری غنی سازی خود را که با هدف انباشت اورانیوم غنی شده صورت نمی‌گیرد، ادامه خواهد داد.

- عدم بازفرآوری یا ساخت تاسیساتی که توانایی بازفرآوری داشته باشند.

نظارت‌های بیشتر:

- ارائه اطلاعات مشخص به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، شامل اطلاعات در خصوص طرحهای تاسیسات هسته‌ای ایران، توصیف ساختمان‌ها در هر یک از سایت‌های هسته‌ای، توصیفی از سطح عملیاتی که در هریک از اماکن که به فعالیت‌های هسته‌ای مشخص اشتغال دارند، اطلاعات در خصوص معادن و تخلیص و اطلاعات در خصوص منابع اولیه.

- ارائه پرسشنامه جدید فنی راکتور اراک به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که توسط آژانس با نام IR-40 شناسایی می‌شود.

- اتخاذ گام‌های لازم برای موافقت با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای انعقاد "رهیافت پادمان" در مورد راکتور اراک که توسط آژانس با نام IR-40 شناسایی می‌شود.

- دسترسی روزانه بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به فردو و نطنز با هدف بررسی فایل‌های ضبط شده دوربین‌ها در مواقعی که آن‌ها برای بازرسی دوره‌ای موسوم به DIV ،IIV ،PIV و بازرسی‌های سرزده در سایت حضور ندارند.

- دسترسی هدایت شده بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به:

o کارگاه‌های مونتاژ سانتریفیوژ

o کارگاه‌های تولید روتورسانتریفیوژ و محل‌های نگهداری،

o و معادن اورانیوم و تخلیص اورانیوم

در مقابل، 3+3، اقدامات داوطلبانه زیررا انجام خواهند داد:

- توقف تلاش برای کاهش خرید نفت خام ایران به نحوی که مشتریان فعلی بتوانند میانگین میزان کنونی خرید نفت خام خود از ایران را کماکان ادامه دهند. بازگشت مبالغ مشخص از عواید فروش نفت ایران در خارج از کشور به ایران. در مورد معاملات نفتی مذکور، تحریم‌های اتحادیه اروپا و آمریکا بر بیمه و خدمات حمل و نقل مرتبط، تعلیق می‌شوند.

- تعلیق تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا بر:

o صادرات پتروشیمی ایران و نیز تعلیق تحریم خدمات مرتبط

o طلا و فلزات گرانبها، وتعلیق تحریم خدمات مرتبط

- تعلیق تحریم‌های آمریکا بر صنعت خودرو و تعلیق تحریم‌های خدمات مرتبط

- صدور گواهی عرضه ونصب قطعات یدکی برای ایمنی پرواز هواپیماهای غیرنظامی ایران و خدمات مرتبط.

- صدور گواهی بازرسی‌های مرتبط با ایمنی و تعمیرات در ایران و همچنین خدمات مرتبط

- عدم صدور قطعنامه‌های جدیدتحریم هسته‌ای توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد

- عدم صدور قطعنامه‌های جدیدتحریم هسته‌ای از سوی اتحادیه اروپا

- دولت امریکا، در چارچوب اختیارات قانونی رئیس جمهور و کنگره ازتحمیل تحریم‌های جدید هسته‌ای خودداری خواهد کرد.

- یک کانال مالی به منظور تسهیلات تجارت امور انساندوستانه برای تامین نیازهای داخلی ایران با استفاده از درآمدهای نفتی ایران در خارج از کشور ایجاد خواهد شد.

- تجات امور انساندوستانه شامل مراودات تجاری مرتبط با تولیدات غذایی و کشاورزی، دارو، تجهیزات دارویی و مخارج پزشکی بیماران خارج از کشور خواهد بود. این کانال مالی شامل بانکهای خارجی مشخص و بانک‌های ایرانی غیرتحریم شده خواهد بود که به هنگام ایجاد این کانال مشخص خواهند شد.

o کانال مزبور همچنین موارد را در بر می‌گیرد

- نقل و انتقال‌های مالی مورد نیاز برای پرداخت تعهدات ایران به سازمان ملل متحد

- پرداخت مستقیم شهریه به دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها برای دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور تا مبلغ توافق شده برای یک دوره شش ماهه.

- افزایش آستانه برای اخذ مجوزهای اتحادیه اروپا جهت تبادلات مالی تجارت موارد غیرتحریمی تا مبلغ مورد توافق.

عناصر گام نهایی راه حل جامع*

گام نهایی راه حل جامع که اعضا قصد دارند مذاکره در خصوص آن را در کمتر از یک سال بعد از تصویب این سند، به پایان رسانده و اجرای آن را شروع کنند، عبارتنداز:

- دارای دوره زمانی بلندمدت مشخصی خواهد بود که مدت آن مورد توافق قرار خواهد گرفت.

- بیانگر حقوق و تعهدات اعضاء معاهده عدم گسترش سلاح‌های هسته‌ای و موافقتنامه‌های پادمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باشد.

- بطور همه جانبه تحریم‌های هسته‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد و تحریم‌های چندجانبه و تحریم‌های ملی را برداشته و از جمله گام‌هایی برای دسترسی به حوزه‌های تجاری، فنآوری، مالی و انرژی را بر مبنای یک برنامه تنظیمی که در خصوص آن توافق به عمل خواهد آمد را اتخاذ نماید.

- متضمن یک برنامه غنی سازی باشد که توسط طرفین تعریف می‌گردد، برنامه‌ای که شاخصه‌های آن با موافقت طرفین و منطبق با نیازهای عملی، با محدودیت‌های مورد توافق در خصوص دامنه و سطح فعالیت‌های غنی سازی، ظرفیت غنی سازی، محل‌هایی که در آن غنی سازی انجام می‌شود و ذخایر اورانیوم غنی شده برای دوره زمانی که مورد توافق قرار می‌گیرد، تعیین می‌گردد.

- نگرانی‌های مرتبط با رآکتور اراک که توسط آژانس با نامIR-40 شناخته می‌شود، را کاملا برطرف نماید. بازفرآوری و یا احداث تاسیساتی که قادر به بازفرآوری باشد، ایجاد نخواهد شد.

- اقدامات شفاف ساز و با نظارت بیشترمورد توافق را به طور کامل به اجراء درآورد. پروتکل الحاقی در چارچوب اختیارات رئیس جمهور و مجلس شورای اسلامی تصویب و به اجراء درآید.

- شامل همکاری بین‌المللی هسته‌ای غیر نظامی باشد، که این همکاری‌ها از جمله در خصوص دستیابی به راکتورهای مدرن آب سبک قدرت و تحقیقاتی و تجهیزات مرتبط و نیز عرضه سوخت هسته‌ای مدرن و برنامه های تحقیق و توسعه (R&D) مورد توافق می‌باشد.

به دنبال اجرای موفق گام نهایی راه حل جامع و با سپری شدن کامل دوره زمانی گام نهایی، با برنامه هسته‌ای ایران مانند برنامه هر کشور غیرهسته‌ای دیگر عضو NPT رفتار خواهد شد.

* در خصوص گام نهایی و هر یک از گامهای میانی، این اصل اساسی که «تا در مورد همه چیز توافق نشود، در خصوص هیچ چیزی توافق حاصل نشده است» اعمال می‌شود.

منبع: همشهری



 

 

خبرگزاري فرانسه خبر داده است که ارتش سوريه با حمله به منطقه اي مهم و استراتژيک در مرز لبنان که در دست شورشيان مخالف حکومت آن کشور بود، توانست شهر قاره را که در عين حال نقطه کليدي در مسير ترابري شورشيان تا حمص و دمشق محسوب مي شود، پس بگيرد. بنا بر گزارش ها حملات به موضع شورشيان از چند روز پيش آغاز شده بود تا در نهايت در روز سه شنبه خبر بازپس گيري قاره منتشر شد. انفجار انتحاري در نزديکي سفارت ايران در لبنان ساعاتي پس از همين باز پس گيري رخ داد. تحليلگران عمليات تروريستي در بيروت را واکنشي به شکست در مرز سوريه ارزيابي کرده اند. يک مقام ارتش سوريه به خبرگزاري فرانسه گفت: «اين شهر پس از 3 روز درگيري اينک در دست نيروهاي حکومتي است.» خبرگزاري رسمي سوريه نيز خبر بازپس گيري اين منطقه را منتشر کرده است. شبکه تلويزيوني الميادين نيز تصاويري از قاره را نشان داده است که خبرنگاران در کنار نيروهاي ارتش در حال گذر از خيابان هاي خالي شهر هستند.

 

جبهه النصره دستور عقب نشيني صادر کرد

شورشيان سوري فورا به اين اخبار واکنشي نشان ندادند، اما ديدبان حقوق بشر سوريه، که مقر آن در لندن است، گفته است که جبهه النصره «دستور عقب نشيني» از قاره را صادر کرده است و البته مدعي شده که «قول» مي دهد تا «به زودي» بر گردد. جبهه النصره از گروه هاي تکفيري است که با حمايت برخي کشورهاي منطقه وارد درگيري هاي سوريه شده است. اين گروه رسما با ايمن الظواهري، سرکرده القاعده بيعت کرده است. ائتلاف مخالفان دولت سوريه پيش از اين از کشورهاي غربي خواسته بود تا براي جبهه النصره سلاح بفرستند.

 

افزايش امنيت مرز لبنان با سوريه

شهر قاره در ۱۰۰ کيلومتري شمال پايتخت سوريه، دمشق، قرار دارد. لبنان از نقاط کليدي براي شورشيان به شمار مي رود که با رفت وآمد به آن خود را تجهيز مي کنند. گفته شده است که قاره از آخرين مسيرهايي بود که شورشيان سوري از طريق آن به خارج ارتباط پيدا مي کردند. حکومت سوريه نيز با انتشار بيانيه اي در مورد بازپس گيري اين منطقه از «افزايش کنترل» بر تمام مسير نقل و انتقال تا لبنان خبر داده است. خبرگزاري آسوشيتدپرس گزارش داده است که از ماه گذشته ميلادي نيروهاي دولتي سوريه بر حملات خود به مناطق مرزي لبنان که در کنترل شورشيان است، شدت بخشيده اند و بازپس گيري قاره نيز در ادامه برخي ديگر از موفقيت هاي اخير نيروهاي ارتش سوريه در مرز لبنان به شمار مي رود. بنا بر گزارش شبکه الجزيره نزديک به ۱۷۰۰ خانوار طي درگيري ها در قاره به لبنان گريختند. لبنان در حال حاضر ميزبان بيش از ۸۰۰ هزار پناهنده سوري است.

 

تروريست هاي النصره، حزب الله را تهديد کردند

تازه ترين خبر در مورد پيشروي نيروهاي ارتش و وفاداران به حکومت بشار اسد تنها يک روز پس از خبر کشته شدن عبدالقادر صالح، از رهبران کليدي گروه هاي شورشي، منتشر مي شود. صالح سرکرده گروه «لواء التوحيد» پس از حمله هوايي به خودروي حامل او زخمي و سپس بر اثر جراحات وارد شده، کشته شد.

عبدالقادر صالح، از مهم ترين چهره هاي تکفيري در سوريه به شمار مي رفت. گروه هاي تکفيري وابسته به القاعده پس از شکست هاي پي در پي، مردم لبنان و حزب الله را به حمله تهديد کرده اند. يکي از فرماندهان جبهه النصره ملقب به "ابو رائد" که هم اکنون در پايگاه نظامي منطقه "القلمون" سوريه به سر مي برد، مدعي شد: «پشت کوه هاي القلمون مرزهاي لبنان است و اگر بخواهيم حمله مي کنيم.» اين عضو جبهه النصره در ادامه گفت: «اگر جنگي دربگيرد، فجايع غيرقابل پيش بيني رخ خواهد داد و اگر ما را مجبور کنند وارد خاک لبنان خواهيم شد تا با حزب الله بجنگيم اما گمان نمي کنم که آن ها وارد اين ماجراجويي شوند.» وي هم چنين با بيان اينکه منطقه القلمون مانند مناطق ديگر نيست و اتفاقي که در جنگ ها و درگيري هاي پيشين افتاد در آن نخواهد افتاد، مدعي شد در درگيري هاي منطقه "القصير" حزب الله لبنان با کمک ارتش سوريه و صرف هزينه هاي زياد توانست موفق شود.

 

حاميان اهل سنت حزب ا... هم تهديد شدند

روزنامه الاخبار لبنان هم خبر داده است که گروه تروريستي "دولت اسلامي عراق و شام"، موسوم به "داعش" هم تصميم دارد وارد لبنان شده و شيعيان اين کشور را هدف قرار دهد. داعش و النصره هر 2 از شاخه هاي القاعده هستند. اعضاي گروه" داعش" تهديد کرده اند که قصد دارند آن دسته از شخصيت هاي اهل سنت را نيز که حاميان حزب الله لبنان هستند، هدف قرار دهند.

روزنامه الاخبار گزارش داده است که گروه "داعش" با اتخاذ اين تصميم قصد دارد درگيري با نيروهاي حزب الله را به خاک لبنان بکشاند. به گزارش اين روزنامه لبناني، فرماندهي گردان هاي "عبدالله عزام"، ازگروه هاي وابسته به القاعده نيز در صدد است تا وارد اين دست از درگيري ها با حزب الله شود.

منبع : khorasannews



جمعه 1 آذر 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان

 

 
 
 
 
 
 
من در جزئيات مذاکرات مداخله نمي کنم اما خطوط قرمزي وجود دارد که بايد رعايت شوند

حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح ديروز(چهارشنبه) در اجتماع پر شکوه دهها هزار نفر از فرماندهان بسيج، بسيج را مظهر ثبات، افتخار و ابهت نظام اسلامي برشمردند و با تبيين ويژگيها و روشهاي فريبکارانه و حق ناپذير استکبار جهاني و در رأس آن آمريکا، ايستادگي و اقتدار ملت را تنها راه مأيوس شدن دشمن برشمردند و با تأکيد بر حمايت قطعي از دولت و مسئولان افزودند: در بحث هسته اي خطوط قرمز بايد رعايت شود و از حقوق ملت، حتي يک قدم عقب نشيني نشود.حضرت آيت الله خامنه اي در اين اجتماع عظيم، بسيج را مظهر عظمت ملت ايران و نيروي کارآمد دروني کشور دانستند و تاکيد کردند: بسيج، براي دوستان نظام و انقلاب و کشور، مايه خرسندي و اميد واعتماد و براي بدخواهان و دشمنان و کينه ورزان نظام اسلامي، مايه بيم و هراس است.ايشان با اشاره به تقارن هفته بسيج با ايام حماسه بزرگ زينب کبري سلام الله عليها افزودند: حماسه زينبي، مکمل حماسه عاشورا است و به يک معنا حماسه حضرت زينب سلام الله عليها، احيا کننده و نگهدارنده حماسه عاشورا شد.

 

عظمت کار حضرت زينب سلام الله عليها فقط قابل سنجش و مقايسه با حماسه عاشورا است

رهبر انقلاب اسلامي با تأکيد بر اينکه عظمت کار حضرت زينب سلام الله عليها فقط قابل سنجش و مقايسه با حماسه عاشورا است، خاطر نشان کردند: اين بانوي بزرگ اسلام و بشريت همچون قله سرافراز و استواري در برابر همه مصيبت ها و حوادث تلخ ايستاد و به يک الگو و پيشواي جاودانه مبدل شد.حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به سخنان پولادين و قاطعانه و در عين حال روان حضرت زينب سلام الله عليها در برابر مردم کوفه و همچنين در دربار ابن زياد و دربار يزيد تاکيد کردند: آن بانوي بزرگ مجسمه عزت بود، همچنان که حضرت امام حسين عليه السلام در روز عاشورا بود.ايشان، نتيجه ايستادگي حضرت زينب سلام الله عليها را، به وجود آمدن جرياني در طول تاريخ براي چگونگي حرکت و ايستادگي در مسير حق دانستند و خاطر نشان کردند: بايد الگوي حرکت ما و جهت گيري آن، همواره زينبي و هدف نيز عزت اسلام و جامعه اسلامي و عزت انسان باشد.

 

بايد عزم و اراده مومنين بر اراده دشمن غلبه پيدا کند

رهبر انقلاب اسلامي عامل اصلي به وجود آمدن چنين روحيه اي در حضرت زينب سلام الله عليها و ساير اوليا و انبياء و مومنين را برخورد صادقانه با عهد و پيمان الهي بيان کردند و گفتند: قرآن کريم، اين صدق را هم براي پيامبران عظام الهي و اولياء و هم براي مومنين و مردم معمولي لازم مي داند و همه ما بايد در مقابل عهدي که با خدا داريم پاسخگو باشيم.حضرت آيت الله خامنه اي تاکيد کردند: بر اساس نص صريح قرآن، اين عهد، ايستادگي در مواجهه با دشمن در نبرد نظامي، سياسي و اقتصادي و پشت نکردن به دشمن، است.ايشان گفتند: بر اساس اين عهد، هر جا که صحنه زورآزمايي است، بايد در مقابل دشمن ايستاد و بايد عزم و اراده مومنين بر اراده دشمن غلبه پيدا کند.

 

برخي برداشت ها از "نرمش قهرمانانه" خلاف واقع و بدفهمي است

حضرت آيت الله خامنه اي در اين بخش از سخنان خود به تعبير "نرمش قهرمانانه" که چندي پيش به کار بردند، اشاره کردند و گفتند: عده اي، "نرمش قهرمانانه" را دست کشيدن از اصول و آرمان هاي نظام اسلامي تعبير کردند و برخي دشمنان نيز برهمين اساس، مدعي عقب نشيني نظام اسلامي از اصول شدند درحالي که اين برداشت ها، خلاف واقع و بدفهمي است.

 

نرمش قهرمانانه به معناي مانور هنرمندانه و استفاده از شيوه هاي متنوع براي دستيابي به اهداف است

رهبر انقلاب اسلامي تاکيد کردند: نرمش قهرمانانه به معناي مانور هنرمندانه و استفاده از شيوه هاي متنوع براي دستيابي به اهداف و آرمانهاي گوناگون نظام اسلامي است.حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به اهداف گوناگون نظام اسلامي براي پيشرفت و ايجاد تمدن عظيم اسلامي افزودند: اين اهداف به صورت مرحله به مرحله و قطعه، قطعه است که راهنمايان و هاديان و متفکران و مسئولان، اين مراحل را قطعه گذاري مي کنند و سپس حرکت جمعي شروع مي شود.ايشان خاطر نشان کردند: اين، نظامِ صحيح حرکت منطقي براي پيشرفت نظام اسلامي است که همه فعالان عرصه سياست و مديران کلان کشور و همچنين فعالان عرصه بسيج بايد آن را مد نظر داشته باشند.

 

از دهان نحسِ نجسِ سگ ِهار ِ منطقه يعني رژيم صهيونيستي شنيده مي شود که ايران به دنبال چالش با جهان است

رهبر انقلاب اسلامي سپس چند سوال مطرح کردند: آيا تاکيد نظام اسلامي بر پيشرفت به معناي جنگ طلبي نظام اسلامي است؟ آيا نظام اسلامي مي خواهد با همه ملت هاي جهان و دولت ها، چالش داشته باشد؟ همانگونه که برخي اوقات از دهان برخي دشمنان ملت ايران، از جمله از دهان نحسِ نجسِ سگ ِهار ِ منطقه يعني رژيم صهيونيستي شنيده مي شود.

 

هدف نظام اسلامي عدالت و احسان و نيکي به همه ملت ها است

حضرت آيت الله خامنه اي گفتند: اين ادعاي دشمن، نقطه مقابل ديدگاه و روش اسلامي است زيرا هدف نظام اسلامي بر اساس درسي که از اسلام و قرآن و پيامبر اسلام و ائمه اطهار عليهم السلام گرفته شده، عدالت و احسان و نيکي به همه ملت ها است.ايشان تاکيد کردند: تهديد واقعي جهان، نيروهاي شرآفرين دنيا از جمله رژيم جعلي اسراييل و حاميان آن هستند.رهبر انقلاب اسلامي افزودند: نظام اسلامي همواره خواهان محبت و خدمت به همه انسان ها و روابط دوستانه با ملت ها است.

 

نظام اسلامي حتي با ملت آمريکا هيچ دشمني ندارد

حضرت آيت الله خامنه اي خاطر نشان کردند: نظام اسلامي حتي با ملت آمريکا هيچ دشمني ندارد، اگرچه دولت آمريکا، نسبت به ملت ايران و نظام اسلامي، مستکبر و دشمن و بدخواه و کينه ورز است.ايشان تاکيد کردند: آنچه که نقطه مقابل نظام اسلامي است و نظام اسلامي با آن مقابله دارد، استکبار است.

 

استخوان بندي استکبار در طول تاريخ، ثابت، اما روش هاي آن متفاوت و متغير بوده است

حضرت آيت الله خامنه اي پس از تاکيد بر اين واقعيت، سخنان خود را در جمع دهها هزار فرمانده بسيجي با تبيين ويژگي هاي تاريخي استکبار و نمودهاي آنها در دوران کنوني ادامه دادند.رهبر انقلاب، استکبار را واژه اي قرآني خواندند و افزودند: استخوان بندي استکبار در طول تاريخ، ثابت، اما روشهاي آن متفاوت و متغير بوده است.

 

با هر گونه برخورد غير خردمندانه در هر عرصه اي مخالفم

ايشان با تاکيد بر مخالفت با هر گونه برخورد غير خردمندانه در هر عرصه اي خاطر نشان کردند: بايد در همه زمينه ها از جمله مخالفت و مبارزه با استکبار با برنامه ريزي و درايت و حکمت عمل کرد.رهبر انقلاب براي تحقق برخورد مدبرانه و خردمندانه با نظام استکبار، شناخت "خصوصيات، عملکرد و جهت گيريهاي نظام استکباري" را ضروري برشمردند و افزودند: بدون شناخت و درک صحيح خصوصيات نظام سلطه، برنامه ريزي حکيمانه براي مقابله با آن امکان پذير نيست.

 

خود برتر بيني يک ويژگي اصلي نظام استکباري است

ايشان در تبيين خصوصيات رفتار نظام استکباري، بر يک ويژگي اصلي يعني خود برتر بيني تمرکز کردند.

حضرت آيت الله خامنه اي خاطر نشان کردند وقتي يک کشور يا يک نظام بين المللي، خود را اصل، محور و برتر بداند معادلات خطرناکي در تعاملات جهاني به وجود مي آيد.رهبر انقلاب، قائل شدن حق مداخله در امور ديگر کشورها، تحميل ارزش هاي مورد نظر به ديگر ملت ها و ادعاي مديريت جهاني را از جمله پيامدهاي خودبرتر بينيِ مطلقِ نظام سلطه دانستند و افزودند: دولتمردان آمريکايي جوري حرف مي زنند که انگار صاحب اختيار ملتها و مالک جهان و منطقه هستند.

 

استکبار حرف حق و حقوق روشن ديگران را نمي پذيرد

حضرت آيت الله خامنه اي، حق ناپذيري را از ديگر تبعاتي دانستند که ويژگي خودبرتر بيني استکبار به دنبال مي آورد.ايشان با اشاره به مقاومت استکبار و آمريکايي ها در مقابل حقوق ملتها افزودند: بحث هسته اي ايران نمونه اي روشن از مخالفت سلطه گران در مقابل حقوق ملتهاست.رهبر انقلاب خاطر نشان کردند: هر انسان و يا کشور اهل منطق و استدلال در مقابل حرف حق، تسليم است اما استکبار حرف حق و حقوق روشن ديگران را نمي پذيرد و براي پايمال کردن اين حقوق تلاش مي کند.

 

نظام سلطه درحق ملت ها يي که تابع و تسليم آنها نيستند هر جنايتي را مجاز مي داند

حضرت آيت الله خامنه اي، مجاز دانستن جنايت نسبت به ملتها را از ديگر ويژگي هاي استکبار برشمردند و افزودند: نظام سلطه براي ملتها و انسانهايي که تابع و تسليم آنها نيستند هيچ ارزشي قائل نيست و هر جنايتي را در حق آنها مجاز مي داند.ايشان در تشريح برخي از مثال هاي بي پاياني که در اين زمينه وجود دارد به برخورد مشمئز کننده مستکبرين با بوميان آمريکايي، جنايات انگليسي ها در حق بوميان استراليايي و بردگي سياهان آفريقا به دست آمريکايي ها اشاره کردند.

 

در دنيا فقط دو بار از بمب اتم استفاده شده که هر دو بار نيز آمريکايي ها آن را در حق مردم ژاپن انجام داده اند

رهبر انقلاب، استفاده آمريکايي ها از بمب اتمي در ژاپن را از ديگر نمونه هاي جنايات معاصر استکبار خواندند و خاطر نشان کردند: در دنيا فقط دو بار از بمب اتم استفاده شده که هر دو بار نيز آمريکايي ها آن را در حق مردم ژاپن انجام داده اند اما به رغم اين جنايت اکنون خود را متولي مسئله اتمي در دنيا مي خوانند.رهبر انقلاب کشتار و شکنجه مردم در ويتنام، عراق، پاکستان و افغانستان را يادآور شدند وافزودند: شکنجه هاي نفرت آور در گوانتانامو و ابوغريب هيچ گاه از ياد ملتها نمي رود.

 

پوشاندن لباس خدمت به جنايت، از شيوه هاي رايج مستکبران است

حضرت آيت الله خامنه اي در چارچوب ضرورت شناخت ويژگيهاي استکبار براي برخورد خردمندانه با نظام سلطه، به ويژگي ديگر سلطه گران يعني فريبگري و نفاق پرداختند.ايشان خاطرنشان کردند: پوشاندن لباس خدمت به جنايت، از شيوه هاي رايج مستکبران است. رهبر انقلاب در اثبات اين واقعيت به توجيه حمله اتمي به ژاپن در تبليغات آمريکايي ها اشاره کردند و افزودند: آمريکايي ها مي گويند اگر 200 هزار نفر در حمله اتمي به هيروشيما و ناکازاکي کشته نمي شدند جنگ جهاني دوم پايان نمي يافت و جامعه بشري بايد 2 ميليون کشته ديگر را تحمل مي کرد بنابراين آمريکا در حمله به ژاپن، در واقع به بشريت خدمت کرده است!

 

ژاپني ها دو ماه قبل از حمله اتمي آمريکا براي تسليم شدن اعلام آمادگي کرده بودند

ايشان افزودند: اين دروغ عجيب و فريب کاري بزرگ در حالي تکرار مي شود که براساس اسناد موجود چند ماه قبل از جنايت اتمي آمريکا در ژاپن، هيتلر يعني رکن اصلي جنگ جهاني دوم خودکشي کرده بود. موسوليني يعني رکن ديگر جنگ جهاني نيز قبل از اين حمله دستگير شده بود و ژاپني ها هم از دو ماه قبل براي تسليم شدن اعلام آمادگي کرده بودند.

 

آمريکايي ها مي خواستند سلاح جديدشان يعني بمب اتم را در يک ميدان واقعي آزمايش کنند

رهبر انقلاب در تبيين علت واقعي حمله اتمي آمريکا به ژاپن خاطر نشان کردند: واقعيت آن است که آمريکايي ها مي خواستند سلاح جديدشان يعني بمب اتم را در يک ميدان واقعي آزمايش کنند که اين کار را با کشتار مردم بي گناه هيروشيما وناکازاکي انجام دادند اما اکنون در تبليغات خود، به اين جنايت لباس خدمت مي پوشانند.حضرت آيت الله خامنه اي برخورد منافقانه در ماجراي استفاده از سلاح شيميايي در سوريه را يک نمونه ديگر از فريبکاري هاي نظام استکبار دانستند.

 

رژيم آمريکا 500 تن ماده شيميايي بسيار خطرناک در اختيار صدام قرار داد

ايشان خاطر نشان کردند: رئيس جمهور و ديگر مقامات آمريکايي بارها استفاده از سلاح شيميايي را خط قرمز خود اعلام کردند اما همين رژيم آمريکا با حملات شيميايي صدام به ملت ايران، نه تنها مخالفت نکرد بلکه حداقل پانصد تن ماده شيميايي بسيار خطرناک در اختيار صدام قرار داد که ديکتاتور بغداد با استفاده از آن، گاز خردل توليد کرد و مدافعان غيور ايران را هدف قرار داد.

 

کشتار قريب به 300 مسافر در حمله ناو آمريکا به هواپيماي مسافربري ايران

ايشان، کشتار قريب به 300 مسافر در حمله ناو آمريکا به هواپيماي مسافربري ايران و حمايت بي دريغ اطلاعاتي از صدام را از ديگر جنايات رژيم آمريکا خواندند و افزودند: جنگ افروزي، و اختلاف افکني از ديگر خصوصيات نظام استکبار است.

 

علت واقعي توطئه چيني استکبار در قبال جمهوري اسلامي چيست؟

رهبر انقلاب در بخش ديگري از سخنانشان با اشاره به مقابله جبهه حق و جبهه استکبار در تمام طول تاريخ اين سؤال مبنايي را مطرح کردند که علت واقعي توطئه چيني استکبار در قبال جمهوري اسلامي چيست؟رهبر انقلاب در پاسخ به اين سؤال، به عامل اصلي شکل گيري انقلاب اسلامي استناد کردند و افزودند: انقلاب ملت بزرگ ايران، و نظام منتخب اين ملت اساسا در اعتراض به استکبار و عوامل آن شکل گرفته و رشد يافته است بنابراين استکبار با توجه به خصوصيات يادشده، اصولاً قادر نيست اين نظام را تحمل کند مگر اينکه از شکست آن مأيوس شود.

 

همه کساني که به هر دليل حتي غير اسلامي، به ميهن و خاکشان عقيده دارند بايد کاري کنند که در دل دشمن يأس به وجود آيد

حضرت آيت الله خامنه اي با توجه به ضرورت مأيوس شدن دشمن، به عنوان اصلي ترين عامل بازدارنده استکبار از ادامه توطئه عليه ملت ايران، تأکيد کردند: آحاد ملت ايران، جوانان و همه کساني که به هر دليل حتي غير اسلامي، به ميهن و خاکشان عقيده دارند بايد کاري کنند که در دل دشمن يأس به وجود آيد و از ادامه توطئه ها مأيوس شود.حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به استمرار دشمني همه رؤساي جمهور آمريکا از اول انقلاب تاکنون، خاطر نشان کردند: تحريک قوميت ها، تدارک کودتا، تحريک صدام و کمک بي پايان به عراق، تحريم و انواع فشارهاي ديگر، نشانه دشمني مداوم آمريکا با ملتي است که سي و پنج سال پيش در منطقه حساس غرب آسيا، حرکتي مستقل را آغاز کرد و با وجود همه دشمني ها، به رشد خود ادامه داد و به الگوي ملتهاي منطقه تبديل شد.

 

اشاره به نقش آفريني رييس جمهور فعلي آمريکا در فتنه 88

حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به نقش آفريني رييس جمهور فعلي آمريکا در فتنه 88 افزودند: در آن زمان يکي از شبکه هاي اجتماعي که مي توانست به فتنه گران کمک کند احتياج به تعمير داشت اما همين دولت آمريکا مانع از توقف فعاليتهاي آن شد.ايشان افزودند: آنها در اين خيال خام و احمقانه بودند که شبکه هاي اجتماعي و توئيتر و فيس بوک مي توانند نظام اسلامي را براندازند به همين علت، همه امکانات خود را به خط کردند.

 

مشکل آنها اين است که اين ملت و ايمان و همبستگي او را نشناخته اند

رهبر انقلاب تحريم ها را از ديگر روش ها و ابزارهاي دشمن براي شکست ملت ايران دانستند و تاکيد کردند: مشکل آنها اين است که اين ملت و ايمان و همبستگي او را نشناخته اند و از خطاها و شکستهاي گذشته درس نمي گيرند.

حضرت آيت الله خامنه اي با استناد به بيان دائم ملت و نظام اسلامي در 35 سال اخير خاطر نشان کردند: همه موفقيت هاي ما و شکستهاي استکبار نشان مي دهد که اقتدار و ايستادگي تنها راه برطرف کردن مزاحمتهاي دشمن و عقب زدن اوست و ملت اين مسئله را به خوبي مي داند.

 

حمايت از همه دولت ها را وظيفه خود مي دانم

حضرت آيت الله خامنه اي در بخش ديگري از سخنان خود به موضوع مذاکرات هسته اي و مباحث پيرامون آن اشاره کردند و گفتند: من بر حمايت از دولت و مسئولان داخلي و مسئولاني که اجراي مذاکرات را به عهده دارند، اصرار دارم زيرا حمايت از همه دولت ها را وظيفه خود مي دانم.

 

من چندين سال، مسئوليت اجرايي را به عهده داشتم و سنگيني و سختي کار اجرايي را حس کرده ام

ايشان افزودند: من چندين سال، مسئوليت اجرايي را به عهده داشتم و سنگيني و سختي کار اجرايي را حس کرده ام و مي دانم که مسئولان اجرايي نيازمند کمک و حمايت هستند، بنابراين حمايت من از دولت و مسئولان قطعي است.

 

اصرار دارم که نبايد از حقوق ملت ايران، حتي يک قدم، عقب نشيني شود

رهبر انقلاب اسلامي خاطر نشان کردند: البته، از طرف ديگر، من بر تثبيت حقوق ملت ايران از جمله حق هسته اي نيز تاکيد دارم و اصرار دارم که نبايد از حقوق ملت ايران، حتي يک قدم، عقب نشيني شود.حضرت آيت الله خامنه اي گفتند: من در جزئيات مذاکرات مداخله نمي کنم اما خطوط قرمزي وجود دارد که بايد رعايت شوند و مسئولان هم موظف به رعايت اين خطوط قرمز هستند و نبايد از فضاسازي ها و تهديدهاي دشمن هم به خود هراسي راه دهند.

 

کينه آمريکا برضد ملت ايران همچون کينه شتري است

ايشان، علت اصلي تحريم ها برضد ملت ايران را، کينه ورزي استکباريِ آمريکا دانستند و افزودند: کينه آمريکا برضد ملت ايران همچون کينه شتري است و هدف آنها از فشارها اين است که شايد ملت تسليم شود اما اشتباه مي کنند زيرا ملت ايران، با فشار، تسليم هيچ کس نخواهد شد.رهبر انقلاب اسلامي خاطر نشان کردند: به فضل و توفيق الهي، ملت ايران فشارها را تحمل و آن را تبديل به فرصت خواهد کرد.

 

به کار بردن تهديد نظامي در کنار تحريم ها نشان مي دهد که تحريم ها هدفشان را برآورده نمي کند

حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به برخي نقاط ضعف در تصميم گيري ها و برنامه ريزي هاي اقتصادي کشور و توهم دشمن براي رخنه از طريق اين نقاط ضعف، گفتند: برخلاف توهم دشمن، اين فشارها، فرصتي خواهد بود که ما نقاط ضعف خود را برطرف کنيم.ايشان تاکيد کردند: تحريم ها کارساز نخواهد بود و خودِ آمريکايي ها هم به اين موضوع پي برده اند زيرا همواره در کنار تحريم، تهديد نظامي را نيز به کار مي برند و اين نشان مي دهد که تحريم ها، هدف آنها را برآورده نمي کند.رهبر انقلاب اسلامي خاطر نشان کردند: البته تهديد نظامي هم که پي در پي رييس جمهور و ديگر مسئولان آمريکايي برزبان مي آورند، اقدامي مشمئز کننده و نفرت انگيز است.

 

آمريکايي ها ، به جاي تهديد نظامي ملت ايران، فکري به حال اقتصاد ويران شده و قرض هاي خود بکنند

حضرت آيت الله خامنه اي گفتند: رييس جمهور آمريکا و ديگر مقامات اين کشور، به جاي تهديد نظامي ملت ايران، فکري به حال اقتصاد ويران شده و قرض هاي خود بکنند. بروند فکري کنند تا دولت آمريکا براي بيش از دوهفته تعطيل نشود.

 

ملت ايران آنچنان سيلي به متعرض خواهد زد که هرگز فراموش نکند

ايشان تاکيد کردند: ملت ايران به همه ملت هاي دنيا احترام مي گذارد اما برخورد ملت ايران با متعرض، برخورد پشيمان کننده خواهد بود و آنچنان سيلي به متعرض خواهد زد که هرگز فراموش نکند.رهبر انقلاب اسلامي موظف بودن مقامات آمريکايي را به بيان سخناني که موجب رضايت شبکه سرمايه داري صهيونيستي شود، مايه وهن و ذلت و بي آبرويي آنها برشمردند و خاطر نشان کردند: رژيم صهيونيستي محکوم به زوال است زيرا اين رژيمِ مفلوک بر اساس زور و تحميل به وجود آمده و هيچ پديده تحميلي قابل دوام نيست.

 

دولتمردان فرانسوي در مقابل رژيم نحسِ نجسِ صهيونيستي نيز اظهار خواري و کوچکي مي کنند که مايه سرشکستگي ملت فرانسه است

حضرت آيت الله خامنه اي با اظهار تاسف از تملق گويي برخي دولت هاي اروپايي در مقابل صهيونيست هايي که درواقع انسان نيستند، افزودند: در دوره اي، ملت فرانسه به علت ايستادگي رييس جمهور اين کشور در مقابل انگليس و آمريکا، اعتبار سياسي کسب کرد اما اکنون دولتمردان فرانسوي نه فقط در مقابل آمريکا بلکه در مقابل رژيم نحسِ نجسِ صهيونيستي نيز اظهار خواري و کوچکي مي کنند که مايه سرشکستگي ملت فرانسه است که خودشان بايد براي آن علاجي پيدا کنند.

 

بسيج در همه مراحل و دوران ها امتحان صداقت خود را به خوبي پس داده است

رهبر انقلاب در بخش ديگري از سخنانشان معناي حقيقي بسيج را حضور متن مردم در عرصه هاي مختلف دانستند و تاکيد کردند: اين يک اصل مسلم و بدون ترديد است که هرجا مردم در صحنه باشند و وحدت و همبستگي داشته باشند پيروزي قطعي است.ايشان بسيج را مظهري از همين حضور مبارک خواندند و خاطر نشان کردند: بسيج در همه مراحل و دورانها امتحان صداقت خود را به خوبي پس داده است.حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: هرکس که به ارزش هاي اسلام پايبند است و براي زحمات، مجاهدت ها و خدمات بسيج، احترام قائل است، بسيجي به شمار مي رود چه عضو مجموعه و سازمان بسيج باشد چه نباشد.ايشان توانايي هاي بسيج را، کارگشاي عرصه هاي مختلف خواندند و با اشاره به حضور قشرهاي مختلف مردم و چهره هاي برجسته علمي، فرهنگي، هنري، سياسي و اجتماعي در اين مجموعه افزودند: توانايي هاي بسيج بايد همچنان رشد و ارتقا يابد.

 

پايبندي به «الزامات اخلاقي، عملي و اجتماعي» زمينه ساز رشد و تعالي مستمر بسيج است

رهبر انقلاب، پايبندي به «الزامات اخلاقي، عملي و اجتماعي» را زمينه ساز رشد و تعالي مستمر بسيج برشمردند و افزودند: تقويت صبر و گذشت و تواضع، افزايش ظرفيتهاي دروني، داشتن جنبه، برخورد با محبت با مردم، و تعامل صحيح با محيط و جامعه و تلاش بي وقفه براي خدمت از جمله الزاماتي است که مي تواند مجموعه بسيج را در پيشبرد اهداف کشور، از تأثيرگذاري روزافزون برخوردار سازد.ايشان تأکيد کردند: بسيج با اين ويژگي ها مي تواند مايه استقرار، ثبات و ابهت و افتخار نظام باشد که بحمدالله هست.رهبر انقلاب در بخش پاياني سخنان خود، جوان ها را مورد خطاب قرار دادند و گفتند: بدون هيچ ترديدي، آينده روشن واميد بخش کشور و نظام متعلق به شما است و شما جوانان خواهيد توانست کشور و ملت را به اوج توفيق برسانيد و الگو و نمونه کامل تمدن نوين اسلامي را تشکيل دهيد.ايشان افزودند: لازمه انجام اين وظايف سنگين از جانب جوانان، تقويتِ دين مداري، تقوا، عفت و پاکيزگي روحي و همچنين علم، نشاط کاري، امانت، خدمات اجتماعي و ورزش است.



 

 

روند مذاکرات و تصميم سازي ها در موضوعات بين المللي که داراي شاخصه هاي سياسي مي باشند تابع اصول و روش هاي خاصي است که باعث متمايز بودن آنها از مذاکرات صرف بازرگاني مي شود. در حقيقت يک تصميم و يا سند تعهدآور بين المللي فقط زماني مي‌تواند موثر باشد که متضمن مباني و استانداردهاي حقوقي، منافع و عوايد اقتصادي و دستاوردهاي سياسي براي طرفين باشد. بديهي است تکيه بر شاخصه هاي ذکر شده به معني مطلق بودن در روند مذاکرات فراملي نيست، بلکه در مراودات بين المللي که داراي هدف و چارچوب مشخص است، داشتن انعطاف و آلترناتيوهاي روشن، از لوازم بديهي نيل به هدف است. در حقيقت در روند مذاکرات فراملي که منجر به ايجاد يک تعهد و يا تنظيم سندي بين طرفين مي‌شود، نمي‌توان عوايد حد اکثري، اقتصادي، سياسي و اجتماعي را يکجا به دست آورد. زيرا ماهيت روابط بين المللي بر اين استوار است که در عين حالي که طرفين به دنبال منافع ملي خويش هستند در نهايت بايد در يک نقطه مرضي الطرفيني به توافق برسند، به ديگر سخن خواسته هاي حد اکثري طرفين بايد به يک نقطه اشتراک برسد که به آن نقطه تفاهم (Zone of Possible Agreement) گويند. لذا براي رسيدن به اين نقطه گاه لازم است که طرفين بعضي از خواسته هاي خود را در حوزه هايي اعم از اقتصادي و يا سياسي تعديل کنند. ولي نکته اساسي اين است که خروجي اسناد تعهد آور بايد به گونه اي نباشد که خود مبنايي براي تفسير و مجادلات حقوقي پر هزينه و زمان بر شود! به ديگر سخن يکي از روشهايي که در روند مذاکرات بين المللي رايج است اين است که بعضي از اطراف مذاکره، نيازمند استفاده کوتاه مدت از موقعيت و منافع سياسي از يک موضوع مي باشند، در عين حال، با برنامه ريزيهاي خاصي اسناد را طوري تنظيم مي کنند که راه براي تفسيرهاي متعدد در آينده نيز باز باشد.

به عنوان مثال ، تفاسير متعدد کشورها از حقوق ناشي از معاهده منع گسترش سلاحهاي هسته‌اي (NPT) به عنوان يک مثال روشن براي توجه به متون حقوقي در معاهدات و اسناد بين المللي است. در حقيقت متن و حقوق ناشي از معاهده مذکور اگر چه در قالب يک سند حقوقي مشخص شده، ولي متن آن به گونه اي است که عملياتي کردن آن بيشتر در قالب حقوق بين الملل عرفي است، و در شرايط عادي مشکل چنداني در خصوص اجرايي کردن حقوق ناشي از معاهده توسط اعضا وجود ندارد. ولي در خصوص پرونده ايران، مسئله کاملا فرق دارد. در اينجا بايد توجه داشت که کشور ما در يک ميدان مبارزه حقوقي قرار دارد، و حتي بر فرضي که کسي در خصوص تفسير متن NPT ايرادي نداشته باشد، و حق غني سازي را حق مسلم هر کشور عضو بداند، ولي اين مسئله تا زماني است که ما توجهي به قطعنامه هاي شوراي امنيت نداشته باشيم! لذا صرف سکوت طرفين مذاکره در خصوص حق غني سازي ايران را نمي توان اينگونه تفسير کرد که آنها مشکلي با اين حق که طبق معاهده تمام کشورها از آن استفاده مي کنند ندارند! به طور قطع حتي اگر همين الان اين مسئله را مطرح نکنند، در آينده توسط همين کشورها مطرح خواهد شد که، اگر چه ايران بر اساس مفاد NPT به عنوان يک معاهده بين المللي حق غني سازي دارد، ولي بايد توجه داشت اين حق طي يک فرآيند غيرقانوني و مخالف مباني منطقي طبق چندين قطعنامه صادره توسط شوراي امنيت، که اعضاي اصلي آن اکنون طرف مذاکره هستند! مقيد و به نحوي معلق شده. لذا اگر اکنون اقدامي در جهت شناسايي اين حق از ناحيه کشورهاي مذاکره کننده نشود، آنها به راحتي مي توانند در آينده از آن به عنوان يک اهرم عليه ايران استفاده کنند، و ادعا کنند که ايران به عنوان يک عضو سازمان ملل، مستندا به مفاد منشور از حقوق ناشي از اجراي NPT محروم است. در اين زمينه آنها به آراي صادره توسط ديوان بين المللي دادگستري(ICJ) خصوصا راي آن دادگاه در پرونده لاکربي(Lockerbie) استناد خواهند کرد که طبق آن ديوان بيان داشت که مستندا به مواد 25 و 103 منشور سازمان ملل، قطعنامه هاي شوراي امنيت نسبت به ديگر معاهدات بين المللي برتري دارند و مي توانند حقوق و تعهدات کشورها را که ناشي از هر گونه معاهدات بين المللي است کاملا محدود کنند. لذا اگر فرض را بر اين بگذاريم که ايران در نهايت قصد داشته باشد موضوعات مورد اختلاف در خصوص حقوق هسته اي با 1+5 را در قالب يک سند که متضمن تعهدات و حقوق است تدوين نمايد، بديهي است که تيم مذاکره کننده بايد توجه لازم به تاکتيک هاي طرفين خصوصا در گنجاندن کلمات و تعهدات دو پهلو (Equivocal) که در آينده باعث تفاسير به راي بعضي از اطراف مذاکره شود مبذول دارند.

با نگاهي دقيق و نقادانه به اسناد تعهد آور بين المللي، مي توان ميزان هنر و توانايي تيم هاي مذاکره کننده و حقوقي طرفين را در تنظيم و انسجام دهي به توافقات طرفين به وضوح مشاهده کرد. به ديگر سخن، در مذاکرات بين المللي، تعيين هدف هميشه همراه است با تعيين کف و سقف خواسته، که به عنوان عنصر اوليه و مهم در رسيدن به توافق است. لذا نيل به هدف درمحدوده تعيين شده (Bargaining Range and Reservation Point) بستگي به توان و دانش تيم مذاکره کننده دارد. نتيجه اينکه، با در نظر داشتن سوابق اجرايي معاهدات و اسناد بين المللي، رويه هاي ديوان بين المللي دادگستري، و همچنين وضعيت پرونده هسته اي کشورمان در عرصه بين المللي که تلفيقي از موضوعات سياسي، اقتصادي، امنيتي و حقوقي است، اکنون تيم مذاکره کننده هسته اي که متشکل از ديپلمات هاي بسيار ورزيده اي مي باشد، وظيفه بسيار سنگيني بر عهده دارد خصوصا اينکه آنها بايد در مواجهه با تيم هاي حقوقي و سياسي 1+5 بتوانند اسنادي را تنظيم کنند که امکان تفسير به راي طرفين را به حد اقل برسانند.

منبع :khorasannews



جمعه 1 آذر 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان

تدبير براي جلوگيري از کودتاي نوژه با عوض کردن ۳ تن از فرماندهان لشکر ۹۲، پيشنهاد تأسيس سپاه پاسداران به امام خميني، وضعيت سوسنگرد در دفاع مقدس و... از جمله مباحثي بود که محمد غرضي نامزد رياست جمهوري سال ۹۲ در همايش بازخواني حماسه آزادسازي سوسنگرد بيان کرد که البته خبر آن در خراسان ۲۰ آبان ماه به چاپ رسيد اما غرضي در اين همايش ادعاهايي مطرح کرد که جالب بوده و خواندن آن خالي از لطف نيست.به گزارش خراسان مهندس غرضي که اول انقلاب استاندار خوزستان بوده گفت: در آن زمان استانداري محکم سر جايش بود. من نه تنها اجازه کمترين تحرکات مشکوکي را در اين منطقه به دشمن نمي دادم بلکه در مقابل هر حرکتي با قدرت برخورد مي کردم. به طوري که بني صدر رفته بود خدمت حضرت امام(ره) و گفته بود: «غرضي را بايد اعدام کنيد». اما بگذاريد نکته اي را بگويم که تا به حال کمتر جايي گفته شده است.

سوسنگرد ۲ بار محاصره شد، يک بار در ۲۴ مهر ۵۹ و يک بار هم همين ۲۶ آبان که امروز است.مهندس غرضي به سوال يک پژوهشگر دفاع مقدس درباره اين که، چرا زماني که شما استاندار بوديد، تدبيري نينديشيد تا دفاع از تنگه چزابه را شروع کنيد تا اصلاً محاصره سوسنگرد پيش نمي آمد، گفت: ظاهراً شما از اتفاق هاي جنگ خيلي فارغ ايد.

چرا شما با يک قدرت سياسي اين گونه برخورد مي کنيد. من به اتفاق موسوي جزايري در چهارشنبه اي که قرار بود بعدازظهر آن روز کودتاي نوژه اتفاق بيفتد، به پادگان لشگر ۹۲ رفتم. ديدم اصلاً اوضاع پادگان به سامان نيست. ساعت ۹ شب بود که به من خبر دادند، نيروهايي که در پادگان بودند، مي خواهند کودتا کنند و دارند به سمت استانداري حرکت مي کنند. آن زمان من فهميدم که ۲۵ نفر از افسران لشگر ۹۲ در کودتا نقش داشتند. شما به من مي گوييد چرا تدبير نکردم. من همان شب ۳ فرمانده لشگر ۹۲، نيروي هوايي و نيروي دريايي را عوض کردم و کودتا از بين رفت. بعد شنيدم که اين فرماندهان به عراق رفتند و با صدام و بختيار جلسه گذاشتند.

صدام از آن ها مي پرسد، چرا شکست خورديد؟ مي گويند: غرضي بعدازظهر آن جا آمد و ما دست و پاي مان را گم کرديم. آن جا بختيار به آن ها مي گويد خاک بر سرتان. شما غرضي را با موسوي جزايري نکشتيد، آن ها هم ضد کودتا کردند و پوست شما را کندند.غرضي ادامه داد: بگذاريد مردم اين حقايق را بدانند. من خدمت امام(ره) رفتم و گفتم بگذاريد سپاه تشکيل دهيم و در 58.2.2 موفق شديم فرمان تشکيل سپاه را بگيريم.وزير اسبق نفت در جواب اين که از نحوه آشنايي تان با شهيد چمران بگوييد، گفت: درباره اشخاص هر چه بگوييم، فايده ندارد. درباره جريان جنگ هر چه بگوييم، خوب است آن هم به شرطي که اقتدار سياسي نظام را افزايش دهد. اگر شما مي خواهيد جنگ را به اقتدار شخصي اشخاص تبديل کنيد، من مخالفم. اشخاص مي آيند و مي روند. پديده جنگ باعث شد که منطقه با جنگ آشنا شد و اين آشنايي منطقه با جنگ باعث شد که الان آمريکا اين قدر از حمله به ما مي ترسد. مي ترسد چون همه منطقه سربازهاي آموزش ديده ما هستند.

منبع : روزنامه خراسان



در حالي که 110 روز از مراسم تحليف رئيس دولت تدبير و اميد و آغاز به کار رسمي دولت يازدهم و ۱۵۹ روز از اعلام نتايج انتخابات مي گذرد، هنوز انتخاب استاندار خراسان رضوي در بلاتکليفي مطلق است حال آنکه مي بايست يا استاندار جديد انتخاب مي شد و يا اگر قرار بر ماندگاري استاندار فعلي است نيز تثبيت وي رسمي مي شد تا کارها با شتاب ادامه مي يافت اما...

اما به رغم انتظارها کليد دکتر روحاني هنوز قفل استانداري خراسان رضوي را باز نکرده است!به گزارش خراسان رضوي، با تعيين استانداران چهار استان هرمزگان، سيستان و بلوچستان، کرمانشاه و آذربايجان غربي در جلسه روز گذشته هيئت دولت، تاکنون سکاندار 25 استان از 31 استان کشور در دولت تدبير و اميد مشخص شده است، اما هنوز از انتصاب استاندار جديد خراسان رضوي خبري نيست و خراسان رضوي همچنان در انتظار انتخاب استاندار جديد خود يا تثبيت استاندار فعلي، در بلاتکليفي به سر مي برد.تاخير زياد دولت يازدهم در معرفي نماينده عالي خود در استان در حالي است که خراسان رضوي مهم ترين استان کشور پس از تهران است و اين تاخير طولاني مدت در معرفي سکاندار جديد دولت در خطه خورشيد، پيامدهايي را در بخش هاي مختلف اين استان به همراه داشته است.طي اين مدت گزينه هاي زيادي براي تصدي پست استانداري خراسان رضوي در محافل سياسي و رسانه ها مطرح شده است و همچنان مردم استان در انتظار تصميم هيئت دولت براي انتخاب استاندار خراسان رضوي هستند.در ادامه مطلب مروري بر آنچه طي اين مدت درباره انتخاب استاندار خراسان رضوي در دولت تدبير و اميد گذشته، شده است.روزنامه "خراسان رضوي" اولين شنيده ها درباره گزينه هاي احتمالي تصدي استانداري خراسان رضوي را در ۲۹ مردادماه يعني ۱۴ روز پس از مراسم تحليف بازتاب داد. براساس شنيده ها حسين اميني، محمود صلاحي، هادي پژوهش، مفيدي، عباس شاملو، حميدرضا ترقي، سيدمحمد پژمان، غفور حلمي، سيدجواد حسيني و غلام حسين مظفري گزينه هاي مطرح براي تصدي پست استانداري خراسان رضوي بودند.حرف و حديث ها درباره گزينه احتمالي پست استانداري خراسان رضوي ادامه داشت تا اينکه در ششم شهريور نام مرتضي بختياري وزير دادگستري دولت دهم هم به فهرست گزينه هاي احتمالي افزوده شد.در همين روز رئيس مجمع نمايندگان استان از طرح ۶۰ شاخصه براي انتخاب استاندار آينده خراسان رضوي در نشست اعضاي مجمع با وزير کشور خبر داد، نشستي که به گفته محمدزاده بيشتر درباره اصول و مبناهايي که مدنظر نمايندگان استان و وزير کشور براي انتخاب استاندار خراسان رضوي است، برگزار شد ولي نمايندگان در آن از ارائه مصداق خودداري کردند. وي در گفت وگو با خراسان گفت: خواسته نمايندگان اين است که هر چه زودتر تکليف مديريت عالي استان مشخص شود و اگر قرار است استاندار فعلي ابقا شود زودتر اين امر انجام شود و اگر قرار بر تغيير استاندار است براي جلوگيري از فرصت سوزي تعجيل شود.وي همچنين با انتقاد از لابي گري هايي که توسط عده اي براي تصدي پست استانداري انجام مي شود اظهار کرده بود که هيچ نماينده اي در مجمع نمايندگان استان له يا عليه هيچ فردي براي تصدي پست استانداري موضع گيري نکرده و نخواهد کرد.خبرها و شنيده ها درباره گزينه هاي استانداري در روزهاي نزديک به برگزاري جلسه هيئت دولت بيشتر مي شود و افراد پشت پرده به انتشار آن بيشتر دامن مي زنند.در هفتم شهريور گزينه ديگري به مجموعه منتظران کليدداري برج هاي سفيد استانداري خراسان رضوي افزوده شد و او کسي نبود جز گزينه برگشت خورده از وزارت ورزش و جوانان دولت تدبير و اميد يعني مسعود سلطاني فر.با گذشت ايام هر روز گزينه هاي جديدتري براي به دست گرفتن مديريت يکي از بزرگ ترين و مهم ترين استان هاي کشور مطرح مي شد تا اينکه در چهاردهم شهريور نام احمد گلمکاني در رسانه ها درج شد.در همين روز رئيس مجمع نمايندگان استان هر چند نام گزينه ها را نبرد، اما از پيشنهاد ۵ نفر به وزير کشور از سوي مجمع خبر داد.حسين محمدزاده در گفت وگو با خراسان با اشاره به اينکه گزينه هاي معرفي شده پس از جلسه مجمع و با انتخاب نمايندگان استان و فقط به عنوان نظر پيشنهادي به رحماني فضلي وزير کشور معرفي شده اند، اظهار کرد: اين معرفي به صورت نامه رسمي نبوده است ولي نظر مجمع نمايندگان را به اطلاع وزير کشور رسانده ايم.هر چند خبرنگار خراسان جوياي اسامي افراد پيشنهادي به وزير کشور شد اما وي اعلام اسامي را مصلحت ندانست.در همين تاريخ و براساس شنيده هاي خراسان رضوي، نام علي صالح آبادي به عنوان يکي ديگر از گزينه ها براي به عهده گرفتن سکانداري خراسان رضوي مطرح شد. همچنين در اين روز «خراسان رضوي» با انتشار خبري اعلام کرد که گفته مي شود محمود صلاحي استاندار سابق خراسان رضوي، مرتضي بختياري وزير سابق دادگستري، استاندار اسبق اصفهان و رئيس کل سابق دادگستري خراسان رضوي، احمد صادقي گلمکاني رئيس سابق سازمان امور اقتصادي و دارايي خراسان رضوي و معاون سابق وزير اقتصاد و علي نيکزاد وزير سابق راه و شهرسازي جزو گزينه هاي پيشنهادي نمايندگان خراسان رضوي به دکتر عبدالرضا رحماني فضلي وزير کشور براي کليدداري استانداري هستند.6 آبان ماه جاري نيز مجمع نمايندگان خراسان رضوي با رئيس جمهور ديدار کردند و بنا به گفته محمدزاده رئيس مجمع نمايندگان استان، مجمع نمايندگان خراسان رضوي در اين ديدار به صورت کلي خواستار تعيين تکليف استاندار خراسان رضوي از رئيس جمهور شدند و رئيس جمهور نيز اعلام کرد که با توجه به تأکيد مجمع نمايندگان استان بر تسريع در اين موضوع و سرعت بخشيدن به اين امر، ان شاءا... دستورات لازم را براي تسريع در تعيين تکليف استاندار خراسان رضوي صادر خواهد کرد.

 

کليدداران پيشنهادي

پيش از اين گزينه هاي زيادي همچون محمود صلاحي استاندار سابق خراسان رضوي، مرتضي بختياري وزير سابق دادگستري، استاندار اسبق اصفهان و رئيس کل سابق دادگستري خراسان رضوي، حسين اميني رئيس ستاد انتخاباتي دکتر عارف در خراسان رضوي در يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري و استانداراسبق سيستان و بلوچستان، اسماعيل مفيدي استاندار اسبق خراسان و عضو شوراي شهر دوره هاي اول و سوم مشهد، عباس شاملو مسئول ستاد انتخاباتي دکتر رضايي در يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري و از فرماندهان دفاع مقدس و حميدرضا ترقي معاون امور بين الملل حزب موتلفه اسلامي و نماينده اسبق مشهد در مجلس شوراي اسلامي براي تصدي اين مسئوليت مطرح شده بودند. همچنين سلطاني فر وزير پيشنهادي ورزش و جوانان که موفق به کسب راي اعتماد از نمايندگان مجلس نشد، سيدمحمد پژمان شهردار قبلي مشهد، غفورحلمي، رئيس هيئت مديره موسسه مالي اعتباري ميزان، سيدجواد حسيني فرماندار سابق مشهد، غلام حسين مظفري نماينده اسبق مردم نيشابور در مجلس شوراي اسلامي و هادي پژوهش معاون سياسي استاندار خراسان رضوي در زمان تصدي رسولي استاندار دولت اصلاحات، محسن مهر عليزاده معاون رئيس جمهور در دولت دوم اصلاحات، علي محقر و مرتضي مبلغ از ديگر گزينه هاي مطرح شده تا پيش از اين براي کليدداري "برج سفيد خيابان بهار" بوده اند.

 

وعده توزيع اعتبارات بر اساس نظر نمايندگان

در اين بين نکته قابل توجهي که وجود دارد تاکيد تمام 18 نماينده استان به وزارت کشور مبني بر ابقاي محمد حسين فروزان مهر استاندار فعلي خراسان رضوي است و اين موضوع شنيده ها را درباره اعطاي رانت از سوي آقاي استاندار به نمايندگان قوت مي بخشد.شنيده ها حاکي است يکي از دلايلي که نمايندگان به "ظاهر" پيگير ابقاي استاندار فعلي هستند، اين است که "فروزان مهر" به نمايندگان اين وعده را داده که فرمانداران بودجه هاي شهرستان ها را بر مبناي نظر نماينده يا نمايندگان توزيع کنند.قطعا فروزان مهر استاندار فعلي با اين گونه رفتار ديگر نمي تواند مجري خوبي براي سياست هاي دولت تدبير و اميد باشد.

 

گزينه جديد

تازه ترين شنيده ها از گزينه تصدي استانداري خراسان رضوي، محمد مهدي مروج الشريعه مديرعامل فعلي منطقه ويژه اقتصادي سرخس و معاون اسبق برنامه ريزي استاندار خراسان رضوي و استاندار اسبق و چند روزه خراسان شمالي است.

 

تبعات تاخير در معرفي استاندار جديد

در هر صورت با تاخير در معرفي استاندار، زمان و فصل اجراي پروژه هاي عمراني از دست مي رود.پيامد ديگر تاخير در معرفي سکاندار خراسان رضوي، رکود حاکم بر مديريت هاست. از آن جا که مديران دستگاه هاي اجرايي به آينده کاري خود اميدوار نيستند و انگيزه کافي براي برنامه ريزي، اجراي پروژه ها و طرح هاي خود ندارند ، امور اداري آن طور که بايد پيش نمي رود و اجرا نمي شود و چوب اصلي تاخير در معرفي استاندار را مردم استان و بخش خصوصي اقتصاد مي خورند.تاخير در معرفي استاندار تبعات بسيار زيادي دارد که بايد مسئولان ذي ربط با انتخاب استاندار جديد از وارد آمدن خسارت بيشتر به استان جلوگيري کنند.

منبع: خراسان آنلاین



پنج شنبه 23 آبان 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 
 
 

 



چهار شنبه 21 آبان 1392برچسب:محرم, :: ::  نويسنده : موسویان

 

 

تاسوعای حسینی تسلیت

 

 

دانلود آهنگ

 



سه شنبه 21 آبان 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان

مقدمه

واقعه عاشورا از عالی ترین حماسه های جاویدان است که در کم ترین زمان و با فداکاری افراد معدودی رخ داد و همیشه به عنوان «انقلاب بزرگ» بر تارک تاریخ بشریّت می درخشد.

اندیشمندان مسلمان این حادثه عظیم را از ابعاد گوناگون فرهنگی، اجتماعی، اخلاقی، عبادی، عرفانی، تاریخی و... مورد تحلیل و بررسی قرار داده اند و هر یک در خور شأن و مقام خود، آموزه هایی را برای پویندگان راه حسینی به ارمغان آورده اند. امّا آن چه بیش از همه حادثه عاشورا را پر فروغ تر و جاویدان تر می سازد، «بعد سیاسی» آن است که بسیاری از انسان ها را متحوّل و انقلابی ساخته و جلو خودکامگی بسیاری از زمامداران فاسد را گرفته است.

اگر حماسه عاشورا رخ نمی داد، بدون شک هیچ نهضت اسلامی دیگری به وقوع نمی پیوست و خودکامگی زمامداران فاسد افزون تر می شد، در نتیجه رشد جوامع اسلامی با خطرات جدّی تری روبه رو شده و مکتب «انسان ساز» اسلام تعطیل می شد، اما تأثیر حماسه حسینی در بیداری سیاسی و شور انقلابی مردم به اندازه ای عمیق بود که سلاطین پر قدرت و کم شعوری مانند متوکل عباسی ناچار می شدند برای تحکیم پایه های حکومتشان با کشته آن حضرت بجنگند و تبلیغات مسمومی بر ضدش به راه اندازند، اما جذابیت این واقعه سرنوشت ساز در ضمیر حق پرست مردم به صورت مقدس و هدایت بخش استوار مانده و به نقش اساسی اش ـ که هدایت و نجات جامعه بشری است ـ هم چنان ادامه می دهد.

در این نوشتار سعی بر این است تا به بخشی از اهداف سیاسی این حماسه جاویدان اشاره شود. امید است که مورد توجه و عنایت پویندگان راه ولایت و عاشقان حسینی قرار گیرد.

تشکیل حکومت

اولین مولّفه سیاسی قیام امام حسین(ع)، تشکیل حکومت اسلامی بود. آن حضرت به صراحت می فرمود: آل ابوسفیان لیاقت حکومت را ندارند و از جدّم رسول خدا(ص) شنیدم که فرمود: «خلافت بر خاندان ابوسفیان حرام است و اگر روزی معاویه را در بالای منبر من دیدید او را بکشید، ولی مردم مدینه او را بالای منبر دیدند و نکشتند و اینک خداوند آنان را به یزید فاسق (بدتر از معاویه) گرفتار نموده است.»(1)

حضرت اباعبداللّه (ع) هم چنان که بر عدم شایستگی آل ابوسفیان برای خلافت پافشاری می نمود، بر لیاقت و شایستگی خود به امر حکومت و خلافت اصرار داشت. با مطالعه تاریخ این نهضت بزرگ مشخص می شود که سیدالشهداء(ع) در هرجا مناسب می دید، شایستگی خود را برای تشکیل حکومت اعلام می نمود و مردم را به پذیرش حکومت و رهبری عادل دعوت می کرد.(2)

امام (ع) ضمن دعا برای مردم کوفه که تصمیم گرفته بودند ایشان را برای رسیدن به حقشان، یعنی تشکیل حکومت یاری کنند، فرمود: نامه های مسلم بن عقیل را که مشعر به اجتماع هماهنگی شما در راه نصرت و یاری ما و مطالبه حق ما بود، دریافت نمودم، از خداوند مسئلت دارم که آینده همه ما و شما را ختم به خیر به گرداند و در این اتحاد و اتّفاق به شما پاداش بزرگ عنایت فرماید.(3)

هم چنین در نامه ای به مردم بصره نوشت: «... و نحن نعلم انّا احقّ بذلک الحقّ؛(4) ما یقین داریم که در مسئله حکومت و خلافت از همه شایسته تر هستیم.»

از سخنان گهر بار امام حسین (ع) استفاده می شود که ایشان خود را شایسته ترین و جامع ترین فرد برای رهبری می دانست و آمادگی خود را برای تشکیل حکومت اصیل اسلامی اعلام کرد. و هر چند نتواند این حکومت را تشکیل دهد، اما با قیام خود در بلند مدت زمینه تشکیل یک حکومت اصیل اسلامی را فراهم نمود.

نفی سکولاریزم

معاویه و پسرش یزید عملاً تفکر «سکولاریستی» را رواج می دادند، به عنوان نمونه وقتی که معاویه بر خلافت نشست، بلافاصله به عراق آمد و در سخنرانی خود به مردم اخطار نمود که من با شما سرنماز و روزه نمی جنگیدم، بلکه می خواستم بر شما حکومت کنم و به مقصود خود رسیدم.(5)

مرحوم علّامه طباطبایی (ره) در مورد این سخن معاویه، می گوید: «معاویه با این سخن اشاره می کرد که سیاست را از دیانت جدا خواهد کرد و نسبت به مقرّرات دینی ضمانتی نخواهد داشت و همه نیروی خود را در زنده نگه داشتن حکومت خود به کار خواهد بست و البته روشن است که چنین حکومتی سلطنت و پادشاهی است نه خلافت و جانشینی پیامبر خدا(ص).»(6)

امام حسین (ع) با قیام خونین خود نشان داد که مرز سیاست از دیانت جدا نیست ودر اسلام بین این دو هم گرایی و هماهنگی وجود دارد و هر وقت در رأس حکومت، زمامداران و حاکمانی فاسد قرار گیرند که لیاقت منصب حکومت و کشور داری را ندارند باید بر علیه آن ها شورید و از منصب حکومت عزل کرد.

عدالت خواهی

سالار شهیدان تلاش می کرد تا تبعیض و بی عدالتی را از جامعه مسلمانان ریشه کن کند و عدالت و مساوات را در میان مردم برقرار سازد. از دیدگاه بلند آن حضرت، زمامدار مسلمانان باید در رفتار گفتار و انتخاب کارگزارانش شیوه ای عادلانه پیش گیرد و در جهت گسترش عدل و داد قدم بردارد.

سیدالشهداء(ع) بر این باور تأکید می کرد و می فرمود: «فلعمری ما الامام الّا الحاکم بالکتاب و القائم بالقسط الدائن بدین الحقّ الحابس نفسه علی ذات اللّه؛(7) به جان خودم سوگند! امام نیست مگر کسی که بر اساس کتاب خدا حکم کند؛ برای عدالت قیام کند؛ متدیّن به دین حق باشد و جان خود را در راه خدا گرو بگذارد.»

مرام عدالت گستری آن حضرت و یاران باوفایش در همه جا اعلان و مشخص شده بود. حضرت مسلم بن عقیل ـ سفیر آن امام(ع) ـ وقتی در دار الاماره کوفه با حاکم ستمگر یزید (عبیدالله بن زیاد) روبرو شد، به این هدف والای قیام اشاره کرد و از ایجاد عدالت سخن گفت.

ابن زیاد وقتی از مسلم بن عقیل پرسید: برای چه به کوفه آمدی و مردم را به انقلاب دعوت می کنی؟ او پاسخ داد: «فاتیناهم لنأمر بالعدل و ندعو الی حکم الکتاب؛(8) آمده ایم تا امر به عدالت کرده و به قانون کتاب خدا دعوت کنیم.»

ظلم ستیزی

ستم پذیری آسیب مهمی برای دین داری مردم است که موجب می شود جبّاران و ستمگران بر جامعه حاکم شوند، امّا اگر انسان ها با عزّت زندگی کنند قطعاً خط سیر جامعه سراز ستم و بی عدالتی در نمی آورد. امام حسین (ع) فرمود: آن چه جبّاران را بر شما مسلط ساخته این است که شما از مرگ گریزان هستید و به این زندگی ننگین نا پایدار دل بسته اید. جمعی مانند بردگان بی اراده و مقهور هستند و گروهی گرسنه و مغلوب و ستمگران به دلخواه در امور مملکت تصّرف می کنند. به دنبال این بیان، حضرت می فرماید:شگفتا که سرزمین اسلام قبضه کسانی است که یا خائن و ستم کار هستند و یا باج گیر و نابکار و یا حکمران بی رحم و بی انصاف.(9)

حضرت اباعبدالله (ع) پس از ممانعت «حربن یزید ریاحی» از حرکت ایشان به کوفه یا مراجعت به مدینه در خطابه ای فرمود: آیا نمی بینید که به حق عمل نمی شود و از باطل جلوگیری به عمل نمی آید؟! در حالی که مؤمن باید حق جو و طالب دیدار خداوند باشد و من مرگ را جز سعادت نمی بینم و زندگی با ستمکاران را جز ملامت و خستگی و کسالت نمی دانم.(10)

مبارزه با علت فساد

سید الشهداء(ع) با قیام جاویدان خود قلب فساد را نشانه رفت. آن حضرت لحظه ای با یزید پلید به مجالست و مصالحت ننشست ؛ زیرا وی غیر از معاویه بود. یزید فردی بی شخصیت، میمون باز، شراب خوار و بی کفایت بود که برای برچیدن سفره توحید از ابتدا سفره بان آن را هدف قرار داده بود و چاره ای نبود جز آن که با پیکان مبارزه از ابتدا قلب او را نشانه رود. شهید بزرگوار آیت اللّه مرتضی مطهری(ره) می گوید: چنان چه دعوت کوفیان برای قیام در کار نبود و حتی اگر معاویه بیعتش را از امام حسین(ع) بر می داشت و او را به حال خود رها می کرد، امام حسین(ع) دست از یزید بر نمی داشت. (11)

زنده کردن روح مقاومت اسلامی در جامعه

قیام امام حسین(ع) و یارانش احساس ضعف و وحشت مسلمانان را نسبت به بنی امیه تا حدّ زیادی از بین برد ؛ به طوری که پس از شهادت آن حضرت شاهد چندین قیام در حجاز و عراق بر علیه امویان هستیم. قیام هایی که هر یک نشان گر رشد غیرت دینی جامعه اسلامی و پیام آور عزّت مسلمانان می باشد.

ناگفته پیداست که مهم ترین کار کرد قیام حضرت سید الشهداء(ع) حفظ بقای اسلام بود. بنی امیه در زمان خلافت یزید در پی ویران کردن بنیادهای دین پیامبر(ص) یعنی، توحید، نبوت، نماز، روزه و... بودند، ولی امام (ع) با حماسه خونین خویش چهره کریه بنی امیه را فاش کرد و با از بین بردن مشروعیّت و مقبولیّت بنی امیه، بقای اصول اعتقادات و مسلّمات دین را تضمین نمود. از این رو وقتی «ابراهیم» پسر «طلحة بن عبیداللّه» در شام از امام سجاد(ع) پرسید:(اگر در جنگ جمل جدّت پیروز شد) حالا چه کسی پیروز شده است؟ امام (ع) در پاسخ او فرمود: «اذا اردت ان تعلم من غلب و دخل وقت الصّلاة فاذّن ثمّ اقم ؛(12) اگر می خواهی بدانی چه کسی پیروز شده است، هنگام فرا رسیدن وقت نماز، ابتدا اذان بگو و سپس نماز را اقامه کن.»

این سخن نشانگر آن است که هدف نهضت حضرت اباعبداللّه الحسین(ع) در درجه اول حفظ اسلام و استمرار شهادت به توحید و نبوت بر مأذنه های مساجد بود، زیرا اگر این مولّفه های مهم از صفحه جامعه محو می شد، دیگر چیزی از اسلام باقی نمی ماند.

عدم پذیرش ذلّت

شخصیت هر انسانی در گرو عزّت و سربلندی اوست. از این رو خداوند متعال اجازه نداده است که هیچ مؤمنی تن به ذلّت دهد.

امام علی(ع) در این زمینه می فرماید: «من اذلّ نفسه فی طاعة اللّه فهو اعزّ ممّن تعزُّ بمعصیة اللّه؛(13) هر کس نفس خود را در راه اطاعت خدا خوار کند، عزیزتر از کسی است که با نافرمانی خدا به عزّت برسد.»

تمام عزّت و سربلندی امام حسین (ع) در بندگی و اطاعت او از خداوند بود. او در روز عاشورا زیر باران تیر دشمن، برترین عبادت الهی، یعنی نماز را در اول وقت برگزار کرد. و شب عاشورا از حضرت ابوالفضل (ع) درخواست کرد تا از دشمن مهلت بگیرد و انگیزه خود را از این مهلت خواهی چنین بیان کرد: «... امشب را نماز بخوانیم و به درگاه خداوند دعا و استغفار کنیم. خدا می داند که من نماز خواندن برای او و تلاوت کتابش و زیاد دعا کردن و استغفار را دوست دارم.»(14)

«قیس بن اشعث» از امام حسین(ع) خواست تا با یزید بیعت کند، حضرت فرمود: «لا واللّه لا اعطیکم بیدی اعطاء الذّلیل و لا افرّ فرار العبید؛(15) به خدا سوگند! چون افراد ذلیل با شما دست ذلّت نمی دهم و مانند بردگان فرار نمی کنم.»

صبح عاشورا که دو سپاه نابرابر در مقابل هم قرار گرفتند فرمانده هان لشکرها مشخص شدند، امام حسین (ع) با جمعی از یاران خود به سوی لشکر کوفیان رفت تا با آنان اتمام حجت کند. آن حضرت خطبه خواند و سخنرانی کرد و در بخشی از آن فرمود: «... بیدار باشید که زنازاده فرزند زنازاده مرا بین دو چیز مجبور کرده است؛ بین مرگ و ذلّت، امّا ذلّت و خواری از ما دور است...»(16)

برگرداندن روحیه حق گرایی

نیم قرن از ارتحال آخرین فرستاده الهی حضرت محمد مصطفی(ص) نگذشته بود که حوادث و وقایعی پیش آمد که تصور آن هم استخوان سوز است. ظهور و بروز جریان «جعل احادیث»، سازمان دهی جریان های انحرافی مثل «مرجئه» و احیای ارزش های قومی و تعصّبات قبیله ای و دامن زدن به تفاخر و هجو و طعن قبایل نسبت به یکدیگر و بسنده کردن به آن چه که از طرف بنی امیه به اسم اسلام به خورد جامعه داده می شد، از نمونه های بارز از بین رفتن روحیه حق گرایی در جامعه مسلمین بود.

امام حسین(ع) فرمود: «چنین وضعی برای ما پیش آمده است که می بینید. جداً اوضاع زمان دگرگون شده، زشتی ها آشکار گردیده و نیکی ها و فضایل از محیط ما رخت بر بسته است. مردم در زندگی پست و ذلت باری به سر می برند و صحنه زندگی همچون چراگاهی سنگلاخ و کم علت و به جایگاه سخت و دشواری تبدیل شده است! آیا نمی بینید که دیگر به حق عمل نمی گردد و از باطل خودداری نمی شود؟ در چنین محیط ذلّت بار و آلوده ای، مرگ را جز سعادت و زندگی با ستمگران را جز رنج و آزردگی نمی دانم. این مردم بردگان دنیا هستند و دین لقلقه زبان آنهاست. حمایت و پشتیبانی شان از دین تا آن جاست که زندگی اشان همراه با رفاه و آسایش باشد و آن گاه که در بوته امتحان قرار گیرند، دین داران کم هستند.»(17)

احیای روحیه شهادت طلبی

اعتقاد به مکتب شهادت در قیام حسینی تا آن جاست که آن حضرت عشق خود را به مرگ در راه خدا این گونه ابراز می داشت: «خطّ الموت علی ولد آدم مخطّ القلادة علی جید الفتاة و ما اولهنی الی اسلافی اشتیاق یعقوب الی یوسف؛(18) مرگ بر انسان ها همچون گردن بند برگردن دختران جوان است و من به دیدار نیاکانم آن چنان اشتیاق دارم که یعقوب به دیدار یوسف چنان مشتاق بود.»

امام حسین (ع) آرمان شهادت طلبی را از ارکان قیام جاودانه خود می دانست و در ضمن یک دعوت عمومی از تمامی آزادگان این مهم را بیان می کرد که: «من کان باذلاً فینا مهجته و موطّناً علی لقاء اللّه نفسه فلیرحل معنا فانّی راحلٌ مصبحاً ان شاءاللّه تعالی؛(19) هر کس حاضر است تا در راه ما از خون خویش بگذرد و جان خود را در راه لقای پروردگار نثار کند، آماده حرکت با ما باشد که من صبحگاهان حرکت خواهم کرد ان شاءاللّه تعالی.»

حسین بن علی(ع) با آگاهی به شهادت راه کربلا را پیش گرفت و دیگران را هم آگاه ساخت. چنان چه آن هنگام که «ام سلمه» از سفر آن حضرت اظهار ناراحتی کرد، فرمود:من می دانم در چه ساعتی و در چه روزی کشته خواهم شد و می دانم کدام شخص مرا خواهد کشت و از خاندان و یاران من کدام افراد کشته می شوند!(20)

سرانجام آن حضرت با شهادتش راه جاودانگی را به بشریت آموخت و با خون سرخش نسخه آزادگی را نگاشت و ارزش های اسلامی و انسانی را دوباره زنده کرد. از آن پس تا به امروز هر انسان آزاده ای راه سالار شهیدان را در پیش گرفته و با اقتدا به آن امام همام(ع) در مقابل ظلم ایستاده و مرگ سرخ را برگزیده است. تا هم خود را ماندگار سازد و هم جامعه را از آلودگی پاک کند و تا این روحیه در خلق و خوی بشر بوده و هست هیچ ظلمی پایدار نمانده و هیچ ظالمی ماندگار نخواهد ماند.

همان گونه که بنی امیه پس از شهادت حضرت ابا عبداللّه الحسین (ع) و یارانش ریشه کن گردیدند.

پی نوشت ها:ـــــــــــــــــــــــ

21. سخنان امام حسین(ع) از مدینه تا کربلا، محمد صادق نجمی،ص16.

22. فرهنگ عاشورایی، جمعی از نویسندگان، ج 10، ص90.

23. مأخذ قبل، ص104.

24. تاریخ طبری، محمد بن جریر طبری، ج 7، ص 240.

25. شرح نهج البلاغه، ابن ابی الحدید معتزلی، ج 4، ص160.

26. شیعه در اسلام، محمد حسین طباطبایی، ص 44.

27. کتاب الغیبة، نعمانی، ص206.

28. تاریخ طبری، ج 4، ص 282.

29. تحف العقول، ابن شعبه حرّانی، ص 272ـ271.

30. لمعات الحسین، محمد حسین حسینی طهرانی، ص 37.

31. حماسه حسینی، شهید مطهری، ج 3، ص 178.

32. امالی شیخ صدوق، ص 677.

33. کنز العمّال، متقی هندی، ج 2، حدیث 42084.

34. بحار الانوار، مجلسی، ج 44، ص 391.

35. ناسخ التواریخ، محمد تقی سپهر، ج 2، ص234.

36. مأخذ قبل، ج 45، ص 8.

37. سخنان حسین بن علی از مدینه تا کربلا، ص180.

38. بحار الانوار، ج 44، ص366.

39. کشف الغمّه فی معرفة الائمّه، علی بن عیسی اربلی، ج 2، ص29.

40. چهره خونین حسین (ع)، علّامه سید عبدالرزّاق مقرّم، ترجمه عزیزاللّه عطاردی، ص58.



دو شنبه 20 آبان 1392برچسب:عاشورا, :: ::  نويسنده : موسویان
 
 

امام حسین و درسهایی از عاشورا

افشای جریان نفاق

بنی امیه با چهره به ظاهر اسلامی خود مایه فریب و اغوای مردم بودند. نهضت کربلا باافشای ماهیت بنی امیه و چهره آنان به تاریخ بشر به مسلمانان درس بیداری وهوشیاری داد تا فریب چهرههای نقاب زده را نخورند.

مبارزه با طاغوت

طاغوت آن زمان حکومت ظالمانه یزید بود .در این مبارزه به سخن پیامبر استناد کرد که می فرماید: هر کس حکومت ستم پیشه ای

را دید که حرام الهی را حلال وحلال الهی را حرام می شمارد وبه ظلم وستم رفتار میکند اگر بر او نشوردبرخداست که او را به جایگاه وکیفرش برساند.

مقاومت تا آخرین لحظه امام حسین تا آخرین نفر و تا آخرین نفس مقاومت کرد ولیتسلیم نشد.و این درسی است برای امت اسلام در برابر متجاوزان به حریم استقلال و ناموس مسلمین است.

ایجاد تحول در میان مردم

اثر مهم دیگر نهضت حسینی زدودن ترس و وحشت از رژیم استبدادی بنی امیه بود ، این تحول عظیم مبدا اعتراضات مردمی گردید و موجب احساس گناه و بیداری وجدان درافرادی بود که میتوانستند حضرت را یاری کنند اما این کار را انجام نداند.

نهراسیدن از کمی نفرات

در راه حق از کمی نفرات وحشت نداشته باشید.نهج البلاغه حکمت 201 وقتی کسی یا گروهی ایمان به هدف داشته باشند پشتوانه ای قوی دارند ونباید از کمی نفرات بترسندو از جبهه حق عقب نشینی کنند.

کربلا مکتب آزادگی

امام حسین خطاب به لشکریان عمربن سعد فرمود:اگر دین ندارید و از روز قیامت هراس ندارید لااقل در دنیا با آزادگی زندگی کنید.

شکل گیری نهضتها و جنبش های دیگرقیام عاشورا مبدا نهضتهایی مانند نهضت توابین،مختار و زید گردید.

منبع: قبله عشق



دو شنبه 20 آبان 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان
افسران - درسهایی از فرهنگ عاشورا


دو شنبه 20 آبان 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان

بچه بودیم از آسمان باران می آمد


بزرگ شده ایم از چشمهایمان می آید

 

گروه ایران فارس www.iranfars.ir


بچه بودیم همه چشمای خیسمون رو میدیدن

بزرگ شدیم هیچکی نمیبینه

 

گروه ایران فارس www.iranfars.ir



بچه بودیم تو جمع گریه می کردیم

بزرگ شدیم تو خلوت
بچه بودیم راحت دلمون نمی شکست

بزرگ شدیم خیلی آسون دلمون می شکنه

دوست داری ادامه بدی برو توادامه مطلب



ادامه مطلب ...


یک شنبه 19 آبان 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان

 
وزيرخارجه سوئد: ظاهرا سختي کار بين 1+5 است نه ايران

او اين جملات را عصر جمعه در بدو ورود به ژنو در فضايي گفت که بسياري خبرگزاري هاي غربي از احتمال توافق حتي تا ساعات پاياني جمعه خبر مي دادند. روزگذشته اما ناگهان ورق برگشت و توپ به زمين 1+5 افتاد. ديروز روز فرانسه در سوئيس بود. لوران فابيوس وزيرخارجه اين کشور اروپايي آن طور که رويترز نوشت «بزرگترين مخالف برسر راه رسيدن به توافق هسته اي 1+5 با ايران» بود. او به صراحت گفت که «نگراني هاي اسرائيل درباره ايران جدي است و ما هم بايد آن ها را جدي بگيريم». بي بي سي هم به نقل از وي گزارش داد که فابيوس گفته «ايراني ها ما را در مذاکرات احمق فرض کرده اند.» به اين ترتيب روز سوم مذاکرات سخت و نفس گير ژنو به رغم چند دور مذاکرات و حدود 10 ساعت ديدار سه جانبه ظريف، اشتون و کري به همان جايي رسيد که روزنامه لس آنجلس تايمز، از همان ساعات ابتدايي شنبه پيش بيني کرده بود: «ادامه يافتن مذاکرات در نوبت بعدي؛ شايد 2 هفته ديگر.» در اين ميان برخي تحليلگران معتقدند که در يک تقسيم کار پنهان ميان غربي ها، اين بار نوبت فرانسه بود که در روند مذاکرات کارشکني کند و در حقيقت نقش «پليس بد» را اين بار فرانسوي ها اجرا کردند. با اين حال ظريف شب گذشته هرچند گفت که 2 طرف روي تدوين توافق نامه کار مي کنند اما درعين حال اعلام کرد که اگر توافقي حاصل نشود مذاکرات يک هفته تا 10 روز ديگر ادامه خواهد يافت او در گفت وگو با بي بي سي نيز خطاب به اوباما تصريح کرد: پنجره فرصت ها تا ابد باز نمي ماند . همزمان رئيس جمهور نيز در تهران در ديدار وزير خارجه ژاپن تاکيد کرد: طرف هاي مذاکره کننده از فرصت استثنايي مذاکره استفاده کنند. در عين حال خبرگزاري رويترز به نقل از برخي ديپلمات هاي غربي اعلام کرد که به احتمال زياد طرفين در اين دور از مذاکرات به توافق نمي رسند. حدود ساعت 23 ديشب تابناک خبرداد که اعضاي گروه 1+5 براي مشورت درباره مذاکرات هسته اي 1+5 با يکديگر ديدار و گفت و گو کرده اند. اما درحالي که برخي منابع خبري گزارش داده بودند که حدود ساعت 22:30 به وقت تهران مذاکرات به پايان مي رسد و نشست خبري اشتون و ظريف برگزار مي شود، مايکل مان سخنگوي اشتون اعلام کرد که اين مذاکرات تا 2 ساعت ديگر (يک بامداد به وقت تهران) تمديد شده است. گزارش خبري خراسان را از سومين روز مذاکرات هسته اي ايران و 1+5 در ژنو مي خوانيد....(بقيه رو درادامه مطلب بخونيد)

.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 15 آبان 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان

سلام

 با تسلیت ایام سوگواری سروروسالارشهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع)

خواستم ازدوستانی که به طرق مختلف اظهارلطف ومحبت می کنن ،به وب بنده که درحقیقت وب خودشون هست سرمی زنن وبعضا نظراتشونو میذارن تشکروقدردانی داشته باشم وآندسته ازدوستان بزرگواری که دارای وبلاگ هستن وجهت بازدید ازوبهاشون بنده رو دعوت به بازدید میکنن اگه درخواستهاشون رنگ وبوی تبلیغاتی داشته باشه خودشون میدونن که آدم نمیتونه رغبت داشته باشه وبه سایتهای تبلیغاتی (کرم , پودرو لوازم بهداشتی و ساعت و... )بیاد که طرف مثلا چند تومن گیرش بیاد.!!!!!

اما کسانی که دارای سایتهای علمی ، پژوهشی بامطالب مفید واجتماعی و.... هستن بنده باجون ودل درخدمتم تا بهشون سربزنم و

از مطالب مفید وارزشمندشان استفاده کنم.

پس مرزها مشخص شد وبنده درخدمت کلیه دوستان اهل دل واهل قلم هستم.امیدوارم که بتونیم ازاین طریق خدمتی هرچند کوچک به علاقمندان علم وادب داشته باشیم وبالعکس ازعلم واندیشه دوستان هم بهره مند شویم. موفق باشین.

یاعلی

 



سه شنبه 14 آبان 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان

فلسفه و حکمت عزاداری را می توان در امور ذیل، رهیابی کرد:

الف. محبت و دوستی:

قرآن و روایات، دوستی خاندان رسول اکرم(ص) و اهل بیت(ع) را بر مسلمانان واجب کرده است.(1) روشن است که دوستی لوازمی دارد و محبّ صادق، کسی است که شرط دوستی را - چنان که باید و شاید - به جا آورد. یکی از مهم ترین لوازم دوستی، هم دردی و هم دلی با دوستان در مواقع سوگ یا شادی آنان است؛(2) از این رو در احادیث، بر برپایی جشن و سرور در ایام شادی اهل بیت(ع) و ابراز حزن و اندوه در مواقع سوگ آنان، تأکید فراوان شده است.

حضرت علی(ع) در روایتی می فرماید: «شیعه و پیروان ما در شادی و حزن ما شریکند».(3) امام صادق(ع) نیز فرمودند: «شیعیان ما پاره ای از خود ما بوده و از زیادی گل ما خلق شده اند؛ آنچه که ما را بدحال یا خوشحال می سازد، آنان را بدحال و خوشحال می گرداند».(4)

این وظیفه ی عقلانی و شرعی، ایجاب می کند که در ایام عزاداری اهل بیت(ع)، حزن و اندوه خود را به «زبان حال»؛ یعنی، با اشک، آه و ناله و زاری، از نظر خوراک، با کم خوردن و کم آشامیدن مانند افراد غم زده (5) و از نظر پوشاک، با پوشیدن لباسی که از حیث جنس و رنگ و نحوه ی پوشش در عرف، حکایت گر اندوه و ناراحتی است، آشکار سازیم.

ب. انسان سازی:

از آنجا که در فرهنگ شیعی، عزاداری باید از سر معرفت و شناخت باشد؛ هم دردی با آن عزیزان، در واقع یادآوری فضایل، مناقب و آرمان های آنان بوده و بدین شکل، آدمی را به سمت الگوگیری و الگوپذیری از آنان سوق می دهد.

فردی که با معرفت در مجالس عزاداری، شرکت می کند؛ شعور و شور، شناخت و عاطفه را درهم می آمیزد و در پرتو آن، انگیزه ای قوی در او پدیدار گشته و هنگام خروج از مراسم عزاداری، مانند محبی می شود که فعّال و شتابان، به دنبال پیاده کردن اوصاف محبوب در وجود خویشتن است.

ج. جامعه سازی:

هنگامی که مجلس عزاداری، موجب انسان سازی گشت؛ تغییر درونی انسان به عرصه جامعه نیز کشیده می شود و آدمی می کوشد تا آرمان های اهل بیت(ع) را در جامعه حکم فرما کند.

به بیان دیگر، عزاداری بر اهل بیت(ع)؛ در واقع با یک واسطه زمینه را برای حفظ آرمان های آنان و پیاده کردن آنها فراهم می سازد. به همین دلیل می توان گفت: یکی از حکمت های عزاداری، ساختن جامعه براساس الگوی ارائه شده از سوی اسلام است.

د. انتقال دهنده فرهنگ شیعی به نسل بعد:

کسی نمی تواند منکر این حقیقت شود که نسل جدید در سنین کودکی، در مجالس عزاداری با فرهنگ اهل بیت(ع) آشنا می شوند. به راستی عزاداری و مجالس تعزیه، یکی از عناصر و عوامل برجسته ای است تا آموزه های نظری و عملی امامان راستین، به نسل های آینده منتقل شود. مراسم عزاداری، به دلیل قالب و محتوا، بهترین راه برای تعلیم و تربیت نسل جدید و آشنایی آنان با گفتار و کردار اهل بیت(ع) است.

پی نوشت ها:

1. نگا: شوری (42)، آیه 23؛ هود (11)، آیه 29؛ میزان الحکمه، ج 2، ص 236.

2. نگا: المحبة فی الکتاب والسنة، صص 169 - 170 و 181 - 182.

3. بحارالانوار، ج 44، ص 287.

4. امالی، ص 305.

5. طبق فرموده امام صادق(ع) به معاویة بن وهب، «عزاداران سیدالشهدا در روز عاشورا از آب و غذا دوری جویند تا آن که یک ساعت از وقت فضیلت نماز عصر بگذرد، و در حد لزوم به غذای معمول صاحبان مصیبت، سدّ جوع و عطش کنند». [نگا: تاریخ النیاحة الامام الشهید الحسین بن علی، ج 1، صص 157-159].

منبع :حوزه



سه شنبه 14 آبان 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان

پویایی و پایایی تمدن اسلامی، مقوله ای است که همه ی نویسندگان، محققان و تاریخ نگارانِ منصف در برابر آن سر تعظیم فرود می آورند و آن را سرآمد سایر تمدن های بشری بر می شمارند؛ تمدنی که سنگ پایه ی آن را بهترین مخلوق خداوند، وجود مقدس رسول اکرم (صلی الله علیه و آله وسلم) در سرزمینی بنیان نهاد که پیش از او، هیچ تمدنی را به چشم خویش ندیده بود.

میشل اچ. هارت، نویسنده ی مسیحی کتاب «صد چهره، پرنفوذترین شخصیت ها در تاریخ بشر، با قرار دادن نام محمد (صلی الله علیه و آله وسلم) در ابتدای کتاب خود، نه تنها نگرش واقع بینانه خود را به وقایع و دایره ی نفوذ افراد در تاریخ بشری به اثبات می رساند، بلکه در تحلیلی، به دفاع از این انتخاب می پردازد و می نویسد:

«انتخاب محمد (صلی الله علیه و آله وسلم) در صدر لیست مؤثرترین اشخاص جهان، ممکن است برخی از خوانندگان را به تعجب وادارد و شاید از سوی عده ای دیگر، مورد سؤال قرار بگیرد؛ اما او تنها مرد تاریخ بوده که در هر دو بُعد دینی و دنیوی به طرز شایانی موفق بوده است.

در نگاه اول، محمد (صلی الله علیه و آله وسلم) یکی از ادیان...(به ادامه مطلب برويد)



ادامه مطلب ...


سه شنبه 14 آبان 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان

یزید وارث نظام سیاسی و اوضاع و احوال اجتماعی دوران زمامداری معاویه بود. در واقع از نظر ماهیت، حاکمیت یزید تداوم و استمرار شکل متکامل و نهادینه شده ی نظام سلطنتی – استبدادی معاویه بود.

در خصوص عملکرد یزید باید گفت که وی فاقد کیاست و سیاست مزورانه و ظاهرسازی پدرش معاویه بود؛ لذا از تظاهر به فسق و فجور و مخالفت علنی با احکام و اصول و شعائر اسلامی هیچگونه ابایی نداشت. او در آشکار ساختن عقاید خود و خاندانش تا آنجا پیش رفت که علناً از شکست کفار قریش در برابر مسلمانان در جنگ بدر اظهار تأثر و اندوه می کند و کشتن فرزندان پیغمبر و خاندان وحی و فضیلت را در کربلا به حساب انتقام از پیامبر بزرگ اسلام می گذارد، .....(به ادامه مطلب برويد)



ادامه مطلب ...


سه شنبه 14 آبان 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان

سزاوار است که دوستداران و شیعیان اهل بیت، به حکم عشق و وفایی که به خاندان پیامبر، و ایمان و اعتقادی که به خدا و رسول دارند، در نخستین دهه ی این ماه، حالشان دگرگون شود، و یادآوری مصیبت های جانگداز و جگرسوزی که در این روزها بر خاندان رسول وارد آمده است بر جان و دلشان غبار غم و بر روی و رخسارشان گرد ماتم فرو پاشد، بلکه می سزد که در این روزها، به خاطر این مصیبت ها، برخی از شادی ها و آسایش ها، و پاره ای از لذت ها و راحت ها را رها سازند و از خواب و خوراک و آرامش و آسایش خود بکاهند، و خود را چنان مصیبت زده و ماتم دیده فرا نمایند که گویا مصیبت مرگ پدر یا داغ ماتم پسر دیده اند، و مبادا که اندوهشان در مصیبت این بزرگواران از اندوهشان در مصیبت پدر، مادر، فرزند یا خویشانشان کمتر باشد، و مبادا که داغ مصیبت این پاکان از داغ مصیبت پدر، مادر، فرزند یا خویشان خویش، سبکتر بشمارند. ....(به ادامه مطلب برويد)



ادامه مطلب ...


یک شنبه 12 آبان 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان

باسمه تعالی

باعرض سلام محضراستاد ارجمند جناب آقای حسین زاده

با احترام , همانطورکه فرموده بودید بنده ( موسویان – نماینده کلاس روابط عمومی کارشناسی دانشکده فرهنگ وهنر2مشهد) که روزهای سه شنبه ساعت 17 تا19  باجنابعالی کلاس ارتباطات سیاسی رو داریم .آدرس ایمیل ووبلاگهای خودم رو براتون بصورت پیامک ارسال کردم .

ضمن دعوت ازجنابعالی جهت مشاهده وبلاگها به ویژه وبلاگ SIASAT4003.LXB.IR

و وبلاگ دیگرم MOOSAVIAN4003.BLOGFA.COM   که درباره روابط عمومی است بدینوسیله موضوعات کنفرانس دوستان رو که مشخص شده وتعدادی هم هنوز انتخاب نکردن رو تقدیم می کنم.

ضمنا این تعداد افرادی هستندکه درجلسه کلاس حضورداشتند وافرادی که غایب بودند رو بنده دسترسی بهشون نداشتم .

باتقدیم احترام وتشکرازوقتی که گذاشتید./ موسویان 09155014003

ردیف

نام دانشجو

عنوان کنفرانس انتخاب شده

نتیجه ارایه درکلاس

1

قنبری

جامعه  پذیری سیاسی

ارایه شده

2

زهره کریمی

قدرت

ارایه شده

3

فاطمه فخاریان

ایدئولوژی

ارایه شده

4

زهراسراجان

دولت رفاه

ارایه شده

5

خانم سعدی

اقتدار

ارایه نشده

6

سعید خردمند

انتخابات

ارایه نشده

7

مریم صادقی

حاکمیت

ارایه نشده

8

سعید گنجی فرد

گروههای نفوذ

ارایه نشده

9

مصطفی عزتی

----------- موضوع ندارد

ارایه نشده

10

نعمت اسکندری

گروههای فشار

ارایه نشده

11

علی جمی

انواع نظام سیاسی

ارایه نشده

12

محسن احمدی

اینترنت وروابط عمومی

ارایه نشده

13

محسن بهشتی

احزاب سیاسی دوره پهلوی

ارایه نشده

14

مجتبی جدی

تکنیک های جنگ روانی

ارایه نشده

15

محمدعلی برادران

شبکه های اجتماعی

ارایه نشده

16

حسین رستمی

جنگ رسانه ای( وبلاگ هم دارد)

ارایه نشده

17

آتنامحمدی نژاد

--------------- موضوع ندارد

ارایه نشده

18

لیلابیدار

----------------- موضوع ندارد

ارایه نشده

19

حبیت ا... شیخ

افکارعمومی

ارایه شده

20

وزیری

دولت خاتمی

ارایه شده

21

موسویان تبار

دومورد وبلاگ SIASAT4003.LXB.IR و

MOOSAVIAN4003.BLOGFA.COM

؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

22

خانم نصرت ابادی

----------------- موضوع ندارد

ارایه نشده

23

حسین حسینعلی پور

دین ورسانه

ارایه شده

24

رضا ظهوریان

احزاب سیاسی دردوران مشروطه

ارایه نشده

25

سید مهدی طالبی

تفکیک قوا

ارایه نشده

26

علیرضا شعبانی

------------------ موضوع ندارد

ارایه نشده

27

عباس خاتونی

رسانه های دولتی

ارایه نشده

 



یک شنبه 12 آبان 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بیایید در ماه محرم،اگر زنجیر می زنیم،قبل ازآن زنجیر غفلت از پای خود باز کرده باشیم...

 

اگر که سینه می زنیم،قبل از آن سینه دردمندی را از غم و آه پاک کرده باشیم...

 

خوب است که اگر اشکی می ریزیم،اما قبل از آن اشک از چهره ی مظلومی زدوده باشيم... 

آن وقت مي توانیم با افتخار بگوییم، یا حسین(ع)

 

برخلاف آنچه که تصور میشود....

 

یاد امام حسین علیه السلام فقط مخصوص یک روز،یک دهه و یک ماه نیست...

 

یک زندگی، او را در قلب و ذهنت داشته باش؛

 

بگذار پیام وعطر گل سرخی بی نظیر،یک عمرت را معطر کند...

عاشورایی ...ایام حزن واندوه اهل بیت (ع) تسلیت

 

 

 

 

 

 



یک شنبه 12 آبان 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان

این مطالب خلاصه ای ازجزوه "جهانی شدن وروابط عمومی " است که تا صفحه 19 آن خلاصه برداری، تایپ وتقدیم علاقمندان میگردد .

 

جهانی شدن

- جهانی سازی اصطلاحی است برای توصیف تغییراتی که در فرهنگ جوامع و اقتصاد جهانی بر اثر افزایش روز افزون تجارت بین المللی و مبادلات فرهنگی بوجود می آیند //

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

- واژه جهانی شدن برگرفته از واژه ای است که به معنای کره ی زمین و جهان می باشد //

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

- واژه جهانی شدن اهمیتی روز افزون یافت و از دهه 1980 وارد مباحث سیاسی ، اقتصادی و جامعه شناختی شد و به مرور جایگزین واژه های بین المللی شدن و فراملی شدن گردید.فریدمن می گوید : جهانی شدن یعنی ادغام سرسختانه بازارها ، دولت های ملی و فناوری ها به درجه ای که پیش از این هرگز مشاهده نشده و افراد و شرکت ها و دولت های ملی را قادر ساخته است تا دورتر ، سریع تر ، عمیق تر و ارزان تر از گذشته به اطراف جهام دست پیدا کند .//

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

دست کم پنج تعریف گسترده جهانی شدن را می توان از یکدیگر متمایز کرد :

اول : یکی از برداشت های رایج ، استنباط جهانی شدن به معنای بین المللی شدن است .

دیدگاه واژه "جهانی " فقط شکل دیگری برای توصیف روابط برون مرزی میان کشورهاست و اصطلاح " جهانی شدن " مشخص کننده توسعه مبادلات بین المللی و وابستگی متقابل است .

دوم : جهانی شدن به معنای آزاد سازی یعنی فرایند برداشتن محدودیتها که دولت ها در فعالیتهای میان کشورها برقرار می کنند و هدف آن بوجود آوردن اقتصاد جهانی آزاد و بدون مرز است از این دیدگاه ، جهانی شدن به شعاری برجسته برای توصیف فرآیند یکپارچگی اقتصادی بین المللی تبدیل می شود .

سوم : جهانی شدن به معنای جهان گستری در نظر گرفته می شود . از این دیدگاه جهانی شدن به معنای ادغام فرهنگ های روز زمین در یک انسان گرایی پیش بینی می شود .

چهارم : جهانی شدن به معنای غربی کردن به ویژه آمریکایی شدن تصور می شود .

جهانی شدن نوعی پویایی است که از طریق آن ساختار های اجتماعی نوگرا در سراسر جهان گسترش می یابد و به طور طبیعی فرهنگهای پیشین و خودمختار محلی را نابود خواهد کرد .

پنجم : در این نگرش جهانی شدن را به عنوان قلمروزدایی و فرا قلمروگرایی تعریف می کنند .

بنابراین تفسیر ، جهانی شدن شامل تجدید شکل بندی جغرافیایی است به طوری که فضای اجتماعی دیگر به طور کامل بر حسب سرزمین ها ، فاصله های ارضی و مرزی سرزمینی شناسایی نمی شود .

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 تاریخچه

- با آغاز جنگ جهانی و پس از جنگ جهانی دوم ، در کنفرانس برتون وودز ، جریان جهانی شدن معکوس شد.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

پس از جنگ جهانی دوم ، اقتصاد جهانی بطور چشمگیری با کمک موسسات اقتصادی بین المللی ( صندوق بین المللی پول ، بانک جهانی و موافقتنامه عمومی تعرفه تجارت (GATT) و برنامه های بازسازی گسترش یافت .//

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

شرکت های جهانی شده دست به پیمان کاری و فروش در سراسر دنیا می زنند و خود را دارای ویژگی فراملیتی می دانند که رفتار آن ها از کنترل کمی برخوردار است . از این رو ، جهانی سازی گسست عظیم اقتصادی ، سیاسی و فرهنگی به شمار می رود . جهانی سازی ، شهروندان را تحت سلطه فرانی واحد قرار می دهد :«تطبیق خود با شرایط جدید»//

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

جهانی سازی واژه ای است که از حدود سال 1960 رواج یافته است .//

هنگامی که از جهانی سازی و جهانی شدن سخن به میان می آید ، نام هربرت مارشال مکلوهان ، دانشمند علوم ارتباطات و جامعه شناس کانادایی که این نظریه را برای نخستین بار به شکل کنونی ارائه کرد نیز مطرح می شود .

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

به طور کلی ابعاد جهانی شدن در سه زمینه قابل بحث و بررسی است که عبارتند از : اقتصاد ، سیاست و فرهنگ .

1- جهانی شدن اقتصاد : بسیاری از محققین وجه غالب جهانی شدن را ، اقتصاد می دانند .

از دهه 1970 به واسطه پیشرفت های حاصل در زمینه ارتباطات ، حمل و نقل ، مخابرات ، کامپیوتر و ماهواره ، سرعت تحولات اقتصادی اعم از تولید ، تجارت و سرمایه گذاری ها به شدت ، و به نحوه حیرت انگیزی افزایش یافت //

مانوئل کاستلز در مورد اقتصاد جهانی شده ، اذعان می دارد که در دو دهه گذشته اقتصادی جدید در مقیاسی جهانی پدیدار شده است .//

کاستلز وجه مشخصه اقتصاد جهانی را وابستگی متقابل ، عدم تقارن ، منطقه ای شدن ، تنوع فزاینده درون هر منطقه شمول گزینی ، تقسیم بندی  و در نتیجه همه ان خصوصیات ، هندسه فوق العاده متغیر آن می داند که جغرافیای تاریخی ، اقتصادی را از بین می برد ./

2- جهانی شدن سیاست : جهانی شدن سیاست فرآیندی است که به واسطه آن امور اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی از حصار تنگ و محدود دولت  - ملت رها می شوند و انسانها خود را در معرض تأثیر متغیرهای متعدد و به ویژه فراملی می بینند .//

فرآیند جهانی شدن با افزایش دادن پیوند های فراملی را میتوان درمورد زیر خلاصه کرد :

نخست ، افزایش روابط اقتصادی موجب کاهش قدرت و کارایی حکومت ها در سطح دولت ندارند و از این رو ابزارهای سیاست داخلی آنها کارایی خود را از دست می دهند .

دوم ، در هم تنیدگی ، افزایش و گسترش جریانهای جهانی ، شماری از کالاهای عمومی بین المللی را طلب می کند که نه بازارها آنها را عرضه میکنند نه دولتها . این کالا ها عبارتند از : ثبات مالی ، استاندار های مشترک در حوزه اوزان و اندازه ها ، مدیریت شبکه های ارتباط جمعی مانند مخابرات و مسائل زیست محیطی مانند جو و اقیانوس ها و .... //

سوم ، تشدید فرآنید جهانی شدن موجب کاهش تأثیر ابزارای سنتی سیاست همچون کاربرد زور و اجبار می شود و توسل به ابزارهای دیگری همچون کنشهای جمعی و دموکراتیک را گریزناپذیر می کند .//

امروزه همه کشور ها نسبت به رعایت حقوق بشر ، دموکراسی و تأمین آزادیهای اجتماعی ، ملزم و حساس هستند .//

چهارم ، در عرصه جهانی شدن دولت ها تمایل دارند حاکمیت خود را در قالب واحد های سیاسی بزرگتر مثل جامعه اروپا یا سازمان های بین المللی مانند سازمان های غیر رسمی ، غیر دولتی و تشکل های مدنی در تودوین و اجرای سیاسیت های عمومی ، رسمی ، قوانین و مقررات شده است .//

3- جهانی شدن فرهنگ : جهانی شدن فرهگی عبارت است از شکل گیری و گسترش فرهنگی عام در عرصه جهانی .//

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

ابزارهای جهانی شدن ، خصوصا در حوزه اقتصادی را می توان به چهار دسته تقسیم کرد : تجارت بین الملل ، سرمایه گذاری خارجی ، بین المللی شدن تولید ، انتقال تکنولوژی .//

1- تجارت بین الملل : هرچه حجم مبادلات کشورها بیشتر باشد ، میزان ارتباط و وابستگی متقابل میان آنها افزایش یافته و ادغام اقتصادی و جهانی شدن سهولت می یابد .//

2- اشکال مختلف سرمایه گذاری مستقیم خارجی و سایر جریان های سرمایه :

- سرمایه گذاری در اوراق بهادار

- وام های بانکی

- اوراق قرضه و ...  که دو عامل ریسک و بازدهی انتظاری بر انتقال و جابجایی سرمایه  موثرند.//

سرمایه گذاری خارجی میتواند با افزایش تولید کالا ، انتقال تکنولوژی ، انتقال مهارتهای مدیریتی و بازاریابی برای محصولات تولیدی بینجامد .//

بین سالهای 1960 تا 2000 میزان سرمایه گذاری مستقیم خارجی از حدود 70 میلیارد دلار به 6000 میلیارد دلار افزایش یافته است .//

3- بین المللی شدن تولید : هر کس بتواند در دنیایی رقابتی بهتر عمل کند فرآیند تولید و فروش او از مزیتی رقابتی بر خوردار خواهد بود .

دربین المللی شدن تولید , نقش شرکتهای چند ملیتی نقشی اساسی است.

4- انتقال تکنولوژی : انتقال تکنولوژی به نوبه خود موجب افزایش ارتباط و وابستگی کشور ها شده است .

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

جهان وطنی یا جهان میهنی

- باور به اینکه جهان ، میهن مشترک تمامی مردم است دراین مفهوم تعلقات مادی و معنوی ویژه ای به کشور خاصی ( به ویژه خودی ) وجود ندارد و فرد جهان میهن علایق فرهنگی ، سنتی و سیاسی ویژه ای نسبت به سرزمین و کشور اصلی خود ندارد .//

مارکوس سیرون ، از اولین طرفداران این نظریه به سه اصل ذیل معتقد بود :

1- عدالت خواهی

2- تابعیت جهانی

 3- دولت جهانی

وی بیان میداشت که «جهان ، تحت یکحکومت واقعی است و آن حکومت خداست . رابطه خداوند با بندگانش ، مانند رابطه پدر و اولاد است . بنابر این غلام و مولی ، زن و مرد ، باهم یکسان اند» //

کلیسای کاتولیک ، درقرن وسطی نیز خواهان جهان میهنی بوده است ، امانوئل کانت و گوته نیز از هواداران این اندیشه بوده اند . ادیان اسلام و مسیحیت مدافعان جهان میهنی هستند .

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

* نظریه پردازان جهانی سازی :

- 1- وندا شیوا

2- نانومی کلاین

3- آلکس کالینیکوس    //

نانو می کلاین :کتاب سوم کلاین « دکترین شوک : ظهور سرمایه داری فاجعه » که در 4 سپتامبر سال 2007 منتشر شد در سطح بین المللی فروش بالایی داشت .//

ماجرا از این قرار است : هنگامی که یک فاجعه " شوک " بزرگی را تجربه می کند ، تمایل گسترده ای برای یک واکنش سریع و قاطع در جهت اصلاح وضعیت ایجاد شده وجود دارد ؛ این تمایل به انجام  جسورانه و فوری ، فرصتی را برای افراد سوء استفاده گر فراهم میکند تا سیاسیت هایی را اجرا کنند که فراتر از یک واکنش مشروع و قانونی به فاجعه ی مزبود است .//

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

کارگزاران عمده جهانی شدن اقتصاد ، همانند شرکت های فراملیتی ، سازمان تجارت جهانی و صندوق بین المللی پول هستند

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

الف ) شرکت های فراملیتی :

شرکتهای فراملیتی عموما به شرکتهایی گفته می شود که در بیش از یک کشور فعالیت داشته باشند.//

تا اواسط دهه 1990 ، بیش از چهل و پنج هزار شرکت فراملیتی اصلی وجوددداشت که از این تعداد حدود سی هفت هزار شرکت به یکی از چهارده کشور پیشرفته دنیا متعلق بود .//

شرکتهای مذکور در سال 1996 حدود هفت تریلیون دلار درآمد داشتند ، که بیشتر از ارزش کل تجارت جهانی ( 2/5 تریلیون دلار ) بود .//

درباره چگونگی عملکرد شرکتهای فراملیتی یا چند ملیتی ، باید گفت که در آغاز ، شرکت مادر به صادرات ساده کالا و فروش آن در خارج دست می زند . مرحله بعد ، شامل به وجود آوردن سازمانهایی برای فروش در خارج است ؛ و نیل به حالت فراملیتی شدن .//

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

ب) سازمان تجارت جهانی ( WTO )  world trade organization

سازمان تجارت جهانی (WTO  ) یک سازمان بین المللی است ؛ که قوانین جهانی تجارت را تنظیم و اختلاف اعضا را حل و فصل میکند .//

مقر سازمان تجارت جهانی در ژنو ، سویس قرار دارد .//

روسیه در حال حاضر جدیدترین عضو این سازمان محصوب می شود .//

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

اهدافی که سازمان تجارت جهانی برای خود تعریف کرده است بدن شرح می باشد :

-          ارتقا سطح زندگی

-          تامین اشتغال کامل در کشورهای عضو

-          توسعه تولید و تجارت و بهره وری بهینه از منابع جهانی

-          دستیابی به توسعه پایار با بهره براری بهیه ا منابع

-          حفظ محی زیست

-          افایش سهم کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته از رشد تجارت بین المللی

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

اصول سازمان تجارت جهانی

- این سازمان اصولی را تدوین کرده است که کشورهای عضو می بایست به این اصول پایبند باشند و در صورت پایبند نبودن ، مجازات هایی علیه این کشورها اعمال می شود . مهم ترین این اصول عبارتند از :

1- اصل عدم تبعیض : یک استثنا نیز دارد که به همگرایی های اقتصادی مانند اتحادیه های گمرکی بین کشورمربوط می شود .//  بدین معناست که سازمان تجارت جهانی ، سایر پیمان های تجاری ( مانند اتحادیه اروپا یا نفتا ) را نیز به رسمیت می شناسد .//

2- استفاده از محدودیت های غیرتعرفه ای در تجارت همچون سهمیه بندی و صدور پروانه واردات ممنوع است و کشورها تنها با استفاده از وضع تعرفه های گمرکی مجازند از صنایع داخلی حمایت نمایند .//

3- پس از حذف موانع تجاری غیر تعرفه ای ، کشورها می بایست تعرفه های گمرکی خود را تثبیت نمایند و به تدریج آن را کاهش دهند . البته این اصل نیز د مورد محصولات کشاورزی در کشورهایی که با مشکلات در پرداخت ها مواجه هستند ، اسثنا قایل شده است .

4- برای کمک به رقابت محصولات تولیدی در کشورهای درحال توسعه ، برقراری نشان تعرفه های مجاز ترجیحی با هدف اعطای امتیازات تجاری به بعضی از فراورده های این کشورها مجاز است .//

5- کشورها مجاز به انجام هرگونه اقدام که جنبه فروش زیر قیمت تمام شده ( DUMPING ) داشته باشند ، نیستند .

6- لازم  است کشورها در مورد کلاهای داخلی و وارداتی رفتار کاملا یکسانی داشته اباشند .

7- انجام مشورت در مورد سیاست های بازرگانی با دیگر اعضا و حل و فصل اختلافات ناشی از روابط تجاری از طریق مذاکره .//

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

* ارکان سازمان تجارت جهانی :

- وجود ارکان مختلف تصمیم گیری ( نظارتی ، اجرایی و حقوقی )

این ارکان عبارتند از :

کنفرانس وزیران/ شورای عمومی / رکن حل اختلاف/ رکن بررسی خط مشی تجاری / شوراها

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

-     کنفرانس وزیران:بالاترین رکن سازمان تجارت جهانی است , اختیارات کنفرانس وزیران عبارت است از : محقق ساختن کارکردهای سازمان/ اتخاذاقدامات لازم دراین راستا/ تصمیم گیری درزمینه توافقنامه های تجارت چند جانبه درصورت درخواست هریک از اعضاء

کنفرانس مذکور درهنک گنگ واز13 دسامبرتا 18 دسامبرسال 2005 برگزارگردید.

-          شورای عمومی : عالی ترین رکن تصمیم گیری  بعد از کنفرانس  وزیران است که درباره موضوعات روزمره وکارکردهای این سازمان نظرمی دهد.

هردوماه یکبار تشکیل جلسه میدهد وشورای عمومی مستقیما به کنفرانس وزیران گزارش می د هد.

-     ممکن است رکن حل اختلاف : یک دولت عضو سازمان مدعی شود که عضو دیگری معاهده یاتعهدی را برخلاف مصالح وی نقض نموده است.درچنین شرایطی شورای عمومی به عنوان رکن حل اختلاف تشکیل جلسه میدهد.

-     رکن بررسی خط مشی تجاری: این رکن ریاست ,قوانین ورویه خاص خود را دارد وبه تجدید نظردرسیاست های تجاری اعضا برای آماده کردن این درمکانیزم بازنگری درسیاست تحاری می پردازد. درابتدای هرسال ریاست ودومعاونت این رکن ازبین اعضاء برای یک سال انتخاب می گردند.

-          شوراها: زیرنظرشورای عممی تشکیل می شود به صورت تخصصی وظیفه بررسی وتدوین موافقتنامه های عمومی را برعهده دارند.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

شرایط عضویت درسازمان تجارت جهانی:

1- تقاضای عضویت

2- پذیرش درخواست

3- تدوین گزارش سیاستهای تجاری

4- تشکیل  گروه کاری

5- مذاکره دویا چند جانبه

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

عضویت ایران درسازمان تجارت جهانی

-          ایران در 26 مه 2005 به عنوان عضوناظرسازمان تجارت جهانی پذیرفته شد.

-          درآبان 1388شمسی متن  گزارش رژیم تجاری خودرا تقدیم دبیرخانه سازمان تجارت جهانی نمود.

-          سری اول سوالات اعضای سازمان شامل 700 سوال به وزارت بازرگانی ایران تقدیم شد.

-          ایالات متحده امریکا ازقرارگرفتن تعیین رئبس گروه کاری الحاق دردستور جلسه شورای عمومی سازمان تجارت جهانی جلوگیری می نماید.

-          ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

پیشینه تدوین گزارش رژیم تجاری ایران:

-          اولین ویرایش یادداشت نظامنامه تجارت خارجی (گزارش رژیم تجاری ایران ) درسال 1378 شمسی تهیه شد

-          بطور مکررمورد بازبینی وتکمیل قرارگرفته است.

-     سازمان تجارت جهانی در پنجم خردادسال 1384 آخرین ویرایش گزارش رژیم تجاری جهت بررسی وارائه نظرات دستگاهها ارائه ونهایتا درسال 1385به دولت ارائه شد.

-          عضویت ایران درسازمان تجارت جهانی 9 سال به طول انجامید

-          تا پنج سال تقاضای عضویت ایران درشورای عمومی سازمان مطر ح نشد

-          پس از طرح نیز تا چهارسال اجماع دراین زمینه صورت نگرفت

-          درنهایت پس از 9سال درخواست ایران درپنج خرداد 84 بااجماع کشورها مواجه وپذیرفته شد

-          ایران به عنوان عضو ناظرپذیرفته شد.

-          درحالی که میانگین زمان عضویت دیگرکشورهایی که سال 1995 به این سو درسازمان عضو شده اند چیزی حدود 7 سال بوده است.

-          ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

انتقادها:

 مخالفان ومنتقدین شدیدا براین اعتقادند که حقوق کارگران وحفظ محیط زیست ازسوی سازمان تجارت جهانی رعایت نمی شود.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

صندوق  بین المللی پول   (I M F) :

-          یکی از معتبرترین منابع ارزیابی وپیش بینی وضعیت اقتصادی جهان محسوب می شود.

-     طرح تاسیس صندوق  درکنفرانس برتون وودز درسال 1944 که ساختاراقتصادی جهان بعداز جنگ جهانی دوم شکل گرفت  به وجود آمدوازسال 1947 به عنوان یک نهاد سازمان ملل آغازبکارکرد.

-          صندوق بین المللی پول دردی 1324 شروع به کارکرد

-          دفترمرکزی شماره 1 صندوق بین المللی پول درواشنگتن دی سی درایالات متحده امریکا قراردارد.

-          ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

هدف ازتشکیل صندوق عبارت است از:

-          گسترش همکاریهای پولی بین المللی وتسهیل  رشد متوازن تجارتن بین الملل

-          ایجاد سامانه باثبات ارزی بین اعضاء وپرهیزازرقابت درکاهش نرخ ارزها

-          تهیه منابع لازم ازطریق منابع عمومی صندوق , به منظور کمک به کشورهای عضو دارای کسرترازپرداختها

-          تثبیت نرخ ارزها

وبطورخلاصه  نیزمی توان گفت اهداف   صندوق :

-          جلوگیری ازفقر

-          کمک به رشد اقتصادی وبازارکاردر سطح بین الملل

-          ایجاد تسهیلات مالی برای کشورهایی که خواستارتنظیم ترازپرداخت شان هستند میباشد.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

-          در سال 1987م مجموع سهمیه های صندوق به حدود 90 میلیارد دلارحق برداشت مخصوص می رسید.

-          سهمیه هرکشور تعیین کننده وام گیری ونیز حق رای اودر صندوق است.

-     مطابق سهمیه های تعیین شد ه حق رای آمریکا حدود 22درصد  و جامعه اقتصادی اروپا 27 درصد بودو ازآنجا که هرتغییر عمده ای درصندو ق نیازمند 85    درصد آرااست لذا هم ایالات متحده آمریکا و هم جامعه  اقتصادی اروپا از حق وتو در صندوق برخوردار بوده اند

          ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

      افزایش سرمایه

دراویل دهه 1960 نیاز به افزایش منابع سرمایه ای صندوق کاملا محسوس می شد.

کشورهای گروه 10 یا کلوپ پاریس یعنی آمریکا , انگلیس , آلمان غربی , فرانسه , بلژیک , هلند , ایتالیا , سوئد, کانادا وژاپن باامضاء موافقتنامه عمومی وام گیری , اعتباری به میزان 6/5 میلیارد دلارحق برداشت مخصوص دراختیارصندوق نهادند.

-          سوئیس نیز که به عضویت صندوق  درنیامده بود معادل 200 میلیون دلاراختصاص داد.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

عضویت ایران

نخستین استفاده ایران ازمنابع مالی صندوق درسال 1330 دراثرمشکلات ارزی حاصل ازملی شدن صنعت نفت بودکه دولت درمقابل سفته های ریالی معادل 25 درصد سهمیه اعتباری خود در صندوق , دلاربه دست آورد.

           ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

منتقدان

= ازنگاه منتقدان ,صندوق بین المللی پول ,بادشوارکردن اوضاع برای بدهکاران , فشارخود رابراین دولت ها افزایش می دهد تا آنها مجبور به انجام تغیرات مورد نظرصندوق شوند.

-          ازنظرمنتقدان , نهادهای یادشده وسیله ای برای دستیابی به وام ها وشرایطی هستند که چون سلاحی دردست تروریسم مالی عمل می کند.

-          به گفته جفری ساچس : صندوق بین المللی پول ابزاری است که باآن خزانه داری آمریکا درکشورهای درحال توسعه دخالت می کند.

-          ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

مشخصات جهانی شدن:

1- تجارت )

-          طی سه دهه اخیر تجارت جهانی باسرعت بی سابقه ای رشد کرده است

-          90درصدکشورهای درحال رشد از رشد ناچیزی برخورداربوده اند.

-          جذف موانع تجارت آزاد ازعوامل مهم رشد تجارت جهانی بوده است

-          اماازدهه 80 آزادسازی تجارت بین المللی به ویژه درکشورهای درحال رشد شتاب وگسترش بی سابقه ای یافته است.

2- سرمایه گذاری مستقیم خارجی

-          سرمایه گذاری مستقیم خارجی درنیمه اول قرن بیستم باسرعت قابل توجهی رشدکرد.

-          رشدفزاینده سرمایه گذاری مستقیم خارجی پس از جنگ جهانی دوم محورعصرطلایی رشد اقتصادی دهه 60 بود.

-          ازدهه 90 به این سواکثرکشورهای جهان باسرعت چشمگیری سیاستهای اقتصادی خود را برای جلب سرمایه گذاری مستقیم خارجی تغییرداده اند.

-     علیرغم این تحولات حجم عمده سرمایه  گذاری مستقیم خارجی به سوی کشورهای صنعتی وچند کشوردرحال رشد به ویژه کشورهای آسیای شرقی وجنوب شرقی بوده است.(ادامه خواهد داشت...)

منبع : جزوه جهانی شدن وروابط عمومی - ع معتمدالشریعتی- پاییز1391



چهار شنبه 8 آبان 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان

در طول ترم: 

سه روز مانده به امتحان: 

 

دو روز مانده به امتحان: 

 

شب امتحان: 

 

.یک ساعت مانده به امتحان: 
.

سر جلسه امتحان: 
.

هنگام خروج از جلسه: 
.

یک هفته بعد از امتحان:



سه شنبه 7 آبان 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان

 

فلسفه چیست؟

به گفته تمام فلاسفه، سخت ترین پرسشی که می توان مطرح کرد، این سوال است که:
"فلسفه چیست؟"
در حقیقت، هیچ گاه نمی توان گفت فلسفه چیست؛ یعنی هیچ گاه نمی توان گفت: فلسفه این است و جز این نیست؛ زیرا فلسفه، آزاد ترین نوع فعالیت آدمی است و نمی توان آن را محدود به امری خاص کرد.
عمر فلسفه به اندازه عمر انسان بر روی زمین است و در طول تاریخ تغییرات فراوانی کرده و هر زمان به گونه ای متفاوت با دیگر دوره ها بوده است.

واژه فلسفه

واژه فلسفه(philosophy) یا فیلوسوفیا که کلمه ای یونانی است، ....

(به ادامه مطلب سربزنید)

 



ادامه مطلب ...


 

شهادت گلگون کفنان غیورمرد مرزهای جنوب شرقی کشورمان

را به ملت ایران وخانواده های محترمشان

تبریک وتسلیت می گوییم.

(مدیرسایت)

 

 
 

 

12 تن از مرزبانان شهید ، سربازان وظیفه بودند

زاهدان - یک عضو شورای تامین استان سیستان و بلوچستان با بیان جزئیات شهادت مرزبانان جمهوری اسلامی ایران در جنوب شرق این استان گفت : 12 تن از شهدا از نیروهای وظیفه انتظامی مشغول به خدمت مقدس سربازی در مرزهای شرق کشور بودند.

 

این منبع مطلع روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: این شهدا از نیروهای مرزبانی سیستان و بلوچستان و جمعی گردان مرزی سیرکان هستند که هنگام گشت زنی در دهانه مرزی در حوالی پاسگاه میل 167 در کمین اشرار مسلح افتادند.

عضو شورای تامین سیستان و بلوچستان تعداد شهدای حمله ناجوانمردانه اشرار مسلح به مرزبانان جان برکف میهن اسلامی را 14 تن اعلام کرد و گفت : در این حمله همچنین دو تن از نیروهای رسمی مرزبانی جمهوری اسلامی ایران به شهادت رسیدند و

شش نفر زخمی شدند.

وی با تکذیب هرگونه اخبار غیرموثق در باره این حادثه، آمار شهدا و نیز هویت اشرار مسلح ، بیان داشت : اشرار مسلح از معابر سخت گذر منطقه از مرز عبور کرده و به کشور همسایه فرار کردند.



سه شنبه 7 آبان 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان

 

فرهنگ، تعیین کننده ی رفتار بشر (1)

 

برونیسلاو مالینوفسکی ترجمه ی حمیرا بنایی فر

 

افرادی از قبیله ی ماسای

 

"فرهنگ، تعیین کننده رفتار بشر". این جمله را به عنوان چیزی خواندم که ثابت می کرد علمی برای رفتار بشریت وجود دارد که در واقع همان علمِ فرهنگ است. در حقیقت فرهنگ، چیزی جز رفتارهای سازماندهی شده ی بشر نیست. تمایز انسان و حیوان این است که انسان در محیطی که توسط خودش ساخته، آرمیده است. ابزارآلات، تسلیحات، مسکن و تمام وسایلی که به منظور انتقال و رفت آمد به وجود آمده، همگی توسط بشر ساخته شده است. بشری که برای تولید و مدیریت این مصنوعات و کالاها، نیازمند دانش و تکنیک است و به کمک هم نوعانش نیز احتیاج دارد. این بدین معناست که وی، باید در جامعه ای سازماندهی شده و منظم زندگی کند و در میان تمام حیوانات، تنها اوست که شایسته ی عبارت "انسان ابزار ساز، حیوان سیاسی و انسان اندیشه ورز" می باشد.

 

ما تمام این مصنوعات متعلق به بشر را، چه مادی و چه معنوی  یا اجتماعی، فرهنگ می نامیم که البته به سان الگویی در مقیاس بسیار وسیع است. این فرهنگ در هر نسلی ویژگی های منحصربه فردی را تولید می کند و شکل آن با تغییر نسل ها، دگرگون می شود. آیا ذات فرهنگ، از قوانین علمی تبعیت می کند؟ من در تصدیق این یک مورد کوچکترین تردیدی ندارم. فرهنگ تعیین کننده رفتار بشری است و به عنوان محرک فلسفه ی "جبرگرایی/Determinism" نیز مورد بحث قرار می گیرد و قوانین علمی برای آن وجود دارد.امکان داشتن یک رویکرد علمی به اومانیسم و انسان شناسی، بحثی است که همچنان به نتیجه نرسیده است. اینکه وجود جبرگرایی را دوباره در مطالعات فرهنگی اثبات کنیم، کاری غیرضروری به نظر نمی رسد. به نظر من، مشکل اصلی انسان گرایی/اومانیسم، این است که در آن روش ها و رویکردهای تجربی، از نظریه ها جدا هستند و روش های مشاهده از اندیشه های دکترینی فاصله دارند. بنابراین به نظر می رسد که در ابتدا به تصدیق واقعیات فرهنگ بپردازیم.  ساده ترین راه اینست که یک پدیده را در تجلی اندیشه هایش میان گستره ی وسیعی از متغیرها مشاهده کنیم. اجازه بدهید خیلی سریع پرواز کنیم و به میان فرهنگ های مختلف انسانی برویم. ابتدا میان زمین های خشک و بایر و خاک گرفته ی شرق آفریقا، جایی که قبیله ی "ماسای/Masai" سکنی گزیده است، فرود آییم. قبیله ای که مشهور به  تندخویی و جنگاوری است. با نزدیک شدن به محل اسکان آن ها، با گروهی از مردان روبرو می شویم که بسیار قدبلند و  تنومند هستند و نیزه های آهنین و خنجر بدست دارند. زنان آن ها ظریف و زیبا هستند و حلقه هایی زینتی به دور گردن و مچ دست و قوزک های پایشان آویخته اند که مدام تلق تلق می کند. آن ها با دیدن افراد تازه وارد وحشت زده می شوند. زنان و مردان هر دو لباس هایی بلند و گشاد به تن دارند که از پوست بز و یا گوسفند و نه از خرده پارچه یا چلوار ارزان قیمت، ساخته شده است. این ها با تصورهایی اروپایی که غالبا از کلبه های قهوه ای رنگی که از کاهگل و پشگل ساخته شده و با بوته های خاردار محکم تر شده، حرف می زنند، فاصله دارند. قبیله ی ماسای همچنان پاسدارنده ی فرهنگ خود است و به ارزش های قدیمی خود وفادار مانده است. هنگامیکه بعد از سال ها خشکسالی، قحطی و گرسنگی آن ها تهدید می کرد و گله هایشان نیز بیمار بودند، آن ها چگونه می توانند از نیرویشان و آموزش هایی که طی سالیان دیده بودند، در برابر همسایگان چاق و شل و ول خود استفاده کنند؟ تمام سازمان اجتماعی آن ها، "رده های سنی/Age Grades"، نیروی جنگی، معیوب سازی (احتمالا منظور عقیم سازی مردان و ختنه ی زنان است)، آزمون های استقامت و تحمل، همه و همه برای پرورش افرادی پاکدامن و جنگجو است. جنگجویان ماسای، که شامل افرادی است که بین سن بلوغ و ازدواج قرار دارند، همگی در اردوگاهی نگه داری می شوند و تمام زمان خود را صرف یادگیری هنرهای آریستوکراتیک می کنند که چیزی نیست جز آمادگی برای جنگ! این قبیله با یک رژیم دموکراتیک اداره می شود که رهبری را انتخاب می کنند و آن رهبر سکان افراد در جنگ را به دست می گیرد.آن ها کشاورزی را دوست ندارند و سبزیجات را تنها غذایی مناسب برای زنان می دانند. یکی از افراد این قبیله جلوی من مقداری سبزیحات گذاشت و شروع به گفتن نمود: "کره ی زمین، مادر ماست. او به ما تمام شیر مورد نیازمان را می دهد و غذای احشاممان را فراهم می کند. این اشتباه است که بدن این مادر را ببریم و یا بخراشیم." جالب است! قبول روانکاوی مفهوم "زمین، مادر است" آن هم توسط کسی که هنوز با کارهای پرفسور فروید آشنا نشده است!

 

درباره ی قوانین جنسی نیز باید گفت که این قبیله، به دختران نابالغی که به همسری جنگاوران در بیایند آزادی کامل می دهد. هر زن، هنگامیکه به سن بلوغ می رسد، باید درد بسیار شدیدی را تحمل کند و تن به عمل ختنه دهد که از آداب و رسوم مراسم ازدواج آن هاست. تمام قبیله، وفادار به Ol’loibon است که جادوگر و پیامبر باران محسوب می شود. او قبیله را با پیش گویی ها و قدرت جادویی اش در تولید باران که باعث حاصلخیزی زمین و باروری زنان می شود، می گرداند.

 

ما چگونه می توانیم این چیزهای عجیب و غریب و بیگانه را، همانگونه که در زندگی واقعی غنی، متنوع هستند، در قالب طرح ها و برنامه ی علمی بیان کنیم؟ ممکن است احساس کنیم که بهترین راه،  تصویر کردن اغراق آمیز جنگاوران ماسای باشد، بنابراین آن ها را افرادی خشمگین، دوستدار جنگ و بی بند و بار نشان دهیم.در عوض این شیوه آخرین مد در علم انسان شناسی است. از آنجایی که ما به دنبال روش های علمی در رویکرد جبرگرایی هستیم، اجازه بدهید که ببینیم علاقه ی اصلی بومیان و محور اصلی زندگی قبیله ماسای چه چیزهایی است. ما می بینیم که هسته ی مرکزی علاقه ی آن ها، از غذا، روابط جنسی، دفاع و پرخاشگری شکل گرفته است. پیشگویی، رسالت و تاثیرات سیاسی آن ها، مربوط به ماجراجویی های جنگی و تحولات آب و هوایی منطقه شان می شود. "رده های سنی/age grades" یک سازمان حرفه ای مبتنی بر زندگی جنگی آن هاست،که یک سیستم آموزشی قبیله ای را برای پایه گذاری نظم و استقامت در بر میگیرد.

 

بنابراین همانطور که در قبیله ی ماسای مشاهده می کنیم، فرهنگ تشکیلاتی برای ارضای نیازهای اولیه بشری است. اما زیر سایه ی این فرهنگ، این نیازها از راه های پرپیچ و خمی عبور می کنند تا تامین شوند.  قبیله ی ماسای نمی تواند دوباره به طبیعت رجوع کند تا خود را تغذیه کند. فرهنگ این قبیله در مدت زمان طولانی برای خود توسعه یافته است و رسوم چوپانی و گله داری برای خود به وجود آورده است. نگهداری، پرورش، معاوضه و مالکیت گاوها و گوسفندان نیاز به حفاظت و دفاع دارد و قوانین خاصی را بر این قبیله تحمیل می کند. آغل گوسفندان، اردوگاه های جنگی، مهاجرت فصلی و جادو برای حاصلخیزی با چوپانی و گله داری متناظرند. پیوستگی و تداوم نسلی و نژادی، تنها با جبر فیزیولوژیکی امکان پذیر نیست. میل جنسی و علاقه ی شخصی، انگیزه برای همسرداری و آرزوی بچه دار شدن، همگی از نظر فرهنگی دارای قوانین مخصوص به خود شده اند. هرکدام از نمودهای پیشرفت بیولوژیکی بدن مثل رشد، بلوغ، اظهار عشق، ازدواج، پدر یا مادر شدن، متناظر با زندگی و ترتیب سنتی قبیله و همچنین اردوگاه های مجردها هستند. و نیروی جنگی قبیله تمام مدت ناظر بر این مراحل است. پدیده ی خویشاوندی که دربرگیرنده ی خانواده و ازدواج و دسته بندی های قبیله ایست، در جهت پیشرفت فیزیولوژیکی و بازتولید است.

 

اجازه بدهید که به اطراف این قبیله برویم و ببینیم که در همسایگی آن چه خبر است. در فاصله ی نه چندان دوری از قبیله ی ماسای، در سرازیری های کلیمانجارو که بلند ترین کوه آفریقا محسوب می شود، قبیله ای به نام "چاگا/Chagga" زندگی می کند که متکی به کشاورزی است و مردم آن ساکنان دائمی هستند. (مهاجرت فصلی نمی کنند). کار اصلی آن ها کشاورزی است اما در عین حال از احشام نیز نگه داری میکنند و آن را کاری مهم می شمارند. سیب زمینی شیرین، کدوتنبل، نخودفرنگی و ارزن از محصولاتی است که در دامنه های سرسبز و حاصلخیز کلیمانجارو رواج دارد. غذای اصلی در این قبیله موز است و این درحالی است که در قبیله ی ماسای، موز به عنوان قوت دهنده برای احشام به کار می رفت. قبیله ی چاگا می تواند با موز تعریف شود زیرا آن ها درمیان موزها زندگی می کنند و هرخانه ای باید میان درختان موز محصور باشد و هنگامیکه کسی بمیرد، باید میان موزها دفن شود.

 

برخلاف قبیله ی چادرنشین ماسای، چاگایی ها قوانین پیشرفته ای برای زمین و سکونت دارند. آن ها سیستمی بزرگ برای آبیاری درست کرده اند که مهندسی آن در تمام آفریقا و جنوب منطقه ی ساحارا، بی نظیر است. همچنین، مانند قبیله ی دموکرات  ماسای، چاگایی ها دارای کدخدا هستند. این کدخدا در هر ناحیه مسئول قضاوت، قانون گذاری ، رهبر نظامی و همچنین هدایت دینی و آیینی به حساب می آید. قدرت مرکزی چاگا، بر اساس نیروی جنگی به وجود نیامده است، آنها یک نظام پیشرفته ی دفاعی دارند که از حفاظ های امنیتی مرزی و همچنین چاله های بزرگ زیرزمینی تشکیل شده و زنان و مردان و احشام، هنگام حمله ی قبیله ی ماسای می توانند آنجا پنهان شوند. چاگایی های با افراد قبیله ی ماسای تفاوت دارند: آن ها کشاورزی می کنند و در یک جا ساکن هستند، بر زمین تسلط دارند و آیین مذهبی شان، عبادت و پرستش نیاکان پیشین خود می باشد. در زمینه ی ختنه ی زنان، شبیه به افراد قبیله ی ماسای هستند، طبقات سنی مختلفی دارند و همچنین جادوگری و غیب گویی معتقد هستند. حال بهترین راه برای اندازه گیری شباهت ها و تفاوت های این دو قبیله چیست؟ مشخصا ما می بایست آداب و رسوم و عرف رایج در این قبایل که در جهت تامین نیازهای اساسی این مردم شکل گرفته، با یکدیگر مقایسه کنیم، در هر دو قبیله،  نوع تغذیه ی افراد مطابق با سیستم اقتصادی آن ها است و در قبیله ی چاگا به شکل کشاورزی، و در قبیله ی ماسای به شکل پرورش دام می باشد. در هر دو فرهنگ،  ما سیستم اقتصادی را باید بر اساس مفاهیم معتبر جهانی مثل سازمان تولید، روش توزیع و رفتار مصرف در گروه های مشخص بسنجیم و تحلیل کنیم.  در هر دو قبیله، باید مراحل رشد طبیعی و فیزیولوژیکی را در نظر بگیریم زیرا در سازماندهی آداب و رسوم محلی تاثیر دارد.  رشد فیزیولوژیکی افراد در هر دو مورد، با قرار گرفتن در طبقه ی سنی خاص خود رسمی می شود.  سازمان های سیاسی در چاگا برای تامین نیاز مردم به امنیت به وجود آمده اند اما در قبیله ی ماسای، نیروی جنگی و سازمان سیاسی، برای تامین نیاز دوره ای، یعنی هنگام حمله و غارت قبایل دیگر، به وجود آمده اند. در هر دو قبیله، سازمانی برای رسیدگی به امور و قوانین داخلی وجود دارد. نظام سیاسی چه در وجه نظامی و چه در وجه قانونی خود، نظم، اخلاقیات، ایده آل ها و نیازهای اقتصادی خود را به مردم تحمیل می کند.

 

انتقال فرهنگ به صورت موروثی از یک نسل به نسلی دیگر، دو نظام آموزشی را در ماسای و چاگا به وجود آورده است.در هر دو قبیله، مراحل اولیه ی آموزش، آموختن اجباری نحوه ی زندگی محلی است و بعدها با ورود به طبقات سنی مختلف، آداب و رسوم و اخلاق، آموزش داده می شود. با مقایسه ی این دو فرهنگ ما به یک محوریت اساسی دست پیدا می کنیم. هر فرهنگی باید از لحاظ این ابعاد بررسی شود: اقتصادی، سیاسی، مکانیسم های قانونی و آداب و رسوم، آموزش، اعتقاد به مابعدالطبیعه و جادو، دین و آیین، تفریحات و سرگرمی، دانش های سنتی، تکنولوژی و هنر. تمام فرهنگ های انسانی، تحت این عناوین، قابل بررسی هستند.

 

پایان بخش اول، ادامه دارد...

 

چنانچه مایل به ادامه مطلب هستید (بخش دوم ) به ادامه مطلب مراجعه فرمایید


ادامه مطلب ...


 

images.jpg

جهانی شدن و فرهنگ های بومی
جهانی شدن به روایتی که در مکتب تاریخ شناسی آنال و به ویژه به وسیله فرنان برودل،  تشریح شده است، فرایندی طولانی مدت است که از قرن پانزده آغاز و نزدیک به 4 قرن به طول می کشد. فرایندی که در طول آن سرمایه داری به مثابه شکل اساسی روابط اقتصادی و اجتماعی میان انسان ها شکل می گیرد و تثبیت شده و به

سراسر جهان تعمیم می یابد. روایت دیگر از جهانی شدن نیز  به انقلاب اطلاعاتی و ما به ازاهای فرهنگی و اقتصادی و سیاسی آن به صورتی که به وسیله جامعه شناسان و انسان شناسانی  چون کاستلز، نگروپونته، آپادورای ، گیدنز و غیره مطرح شده، مربوط می شود که در آن این فرایند عمدتا از اواخر دهه 1980 و با انقلاب فناورانه رایانه ای و ایجاد شبکه اینترنت تعریف می شود.
اما هر یک از این دو روایت را بپذیریم، جهانی شدن، اولا  حاصل تغییرات  شدید  اجتماعی ، اقتصادی ، فناورانه بوده و ثانیا  به صورت گرد هم آمدن  شاید بتوان گفت استثنایی این موقعیت ها در یک فرهنگ نسبتا یکپارچه یعنی اروپای غربی چند قرن اخیر  ظاهر شده و سپس با ابزارهای استعماری (در روایت نخست) و ابزارهای  اقتصادی – فناورانه - رسانه ای (در روایت دوم) به کل جهان سرایت می یابد. این نکته نیز روشن است و بارها بر آن تاکید کرده ایم که  اشکال «مقاومت فرهنگی» عموما به مثابه اشکال فرهنگی واکنشی دربرابر شتابزدگی و شوک جهانی شدن ظاهر شده اند.
در این حال  باید بر چند نکته دیگر نیز تاکید کرد که عمدتا حاصل مطالعات  اجتماعی و فرهنگی دو دهه اخیر هستند. نخست آنکه جهانی شدن بر خلاف تصور اولیه،  فرایندی یکپارچه و به خصوص یک سویه نبوده است و بیشتر در چند سویگی و در اصل خود «فرایند» و «جریان» قابل تعریف است تا در یکی از دو سوی این فرایند نفوذ فرهنگی و  فرهنگ پذیری.  دوم آنکه مقاومت ها  لزوما با فرهنگ های بومی موجود در کشورهایی که به وسیله جهانی شدن دگرگون شده اند، انطباق نداشته است. این صرفا یک تصور و شاید بهتر باشد بگوئیم یک توهم است که واکنش های  بومی ضد جهانی شدن را که عموما اشکال مدرن و حتی پسا مدرن دارند با خود آن اشکال بومی یکی بگیریم. و اگر اصراری را در این زمینه مشاهده کنیم بایداین شک مشروع را داشته باشیم که با یک شکل از دستکاری عقیدتی سروکار داریم.
از این رو بسیاری از فرهنگ شناسان بر این باور هستند که ما با نوعی «بومی گرایی مدرن» روبرو هستیم که از لزوما از جنس فرهنگ بومی نخستین نیست.  این بومی گرایی ها بنا بر مورد می توانند بسیار ایدئولوژیک و یا حاصل در هم آمیزی های فرهنگی  خود انگیخته و غیر برنامه ریزی شده باشند، اما بهر حال به کار بردن واژگانی چون «بازگشت به اصل»، «فرهنگ اصیل»، «بازگشت به خود»  و مفاهیمی از این دست در این زمینه چندان با واقعیت عملی و نظری انطباق ندارد.
با وصف این، نمی توان از این امر نتیجه گرفت که بومی سازی و یا شکل گیری مفاهیم و فرایدهای فرهنگی بر اساس منابع درونی یک فرهنگ  فرایندی بی حاصل و نامفید است. برعکس به نظر  می رسد که تجارب جهانی و  تجربه کشور خود ما در طول یک صد سال اخیر نشان می دهد که  این فرایند یکی از ضروری ترین اقدامات برای  شکوفا شدن فرهنگ چه در سطوح عمومی و پایه ای و چه در سطح و حوزه فرهنگ نخبگان است. در اینجاست که پرسش  مطرح شده در این یادداشت معنای اساسی خود را می یابد.
در واقع باید بر این نکته تاکید کرد که فرایندهای جهانی شدن  به  دو صورت عمل می کنند که در تناقض با یکدیگر قرار دارند اما اینکه هر فرهنگی چگونه با آنها برخورد و از خود دفاع و یا در آنها مشارکت کند، به صورت مستقیمی در تاثیرات متفاوتی که از آنها گرفته و یا بر  آنها می گذارد، تعیین کننده است.. این دو فرایند از یک سو، فرایند یکسان سازی فرهنگی یعنی تقلیل دادن الگوهای فرهنگی  متنوع و گسترده در سطح جهان به تعدادی الگوی محدود برای بالا بردن شانس  مصرف فرهنگی در توده ای ترین و انبوه ترین شکل آن و در نتیجه بالا بردن مارژ سود در تولید این کالاها؛ و از سوی دیگر و در برابر این فرایند، فرایند تنوع بخشی و  تفاوت یابی فرهنگی را نیز داریم  و این فرایندی است که امروز بیش از هر زمان دیگری امکان به وجود آوردن جهانی چند صدایی و امکان بیان و اعلام وجود و تاثیر گزاری بر فرهنگ های دیگر، حتی فرهنگ های قدرتمند، را به فرهنگ های  ضعیف تر و حاشیه ای شده  می دهد.
شبکه اینترنت از این لحاظ  بسیار گویا است. این شبکه قدرت بسیار بالایی برای دستکاری و ایجاد  ذهنیت های ساختگی و حتی   جلوگیری  از اندیشیدن را در خود دارد اما در عین حال  امکانات بی نهایتی نیز برای رشد و شکوفایی اندیشه و رها شدن از فرایندهای دستکاری کننده به مصرف کننندگان غرضه می کند. بنابراین باید در پاسخ به پرسش مطرح شده گفت ، جهانی شدن به خودی خود فرهنگ های بومی را از میان نمی برد، اما عدم شناخت جهانی شدن و  حتی مقاومت حتی با حسن نیات اما یا ایزارهای نادرست در برابر آن می تواند دقیقا به نابودی فرهنگ های بومی و یا بهتر بگودیم منابع موجود در فرهنگ های بومی برای  ایجاد مدرنیته های بومی و  چدید در کشورهای غیر مرکزی بیانجامد.
این دقیقا همان  روندی است که باید تا حد امکان از آن جلوگیری کرد.  به ویژه آنکه گفتمان «مقاوت» به خودی خود  جذابیت بیشتری برای مخاطبان در این کشورها دارد و به نظر آنها هر گونه موضع گیری زبان شناختی در برابر گفتمان های غالب (آنها هم گاه زبان شناختی) در فرایند جهانی شدن لزوما ما را به سوی  رها شدن از تاثیرات مخرب این فرایند می برد، در حالی که در اغلب مواقع وضع درست بر عکس این است.  در ک فرایندهای پیچیده جهانی شدن، هم در معنای  شناخت دام های آن و هم در معنای  شناخت امکانات و امتیازات نهفته در  آن و سپس  به وجود آوردن قابلیت شناخت و  مدیریت تفاوت در خود و در رابطه خود با دیگران،  راه هایی هستند که برای ما در این زمینه وجود دارند.  

ستون هفتگی نگارنده در روزنامه شرق(شنبه ها)

anthropology.ir



یک شنبه 5 آبان 1392برچسب:حج,فقرا, :: ::  نويسنده : موسویان

 

حج را می توان یکی از مهمترین و با شکوه ترین رویداد های مهم در جهان اسلام نام گذاری کرد چرا که مسلمانان با عقاید مختلف از سراسر جهان به سرزمین حجاز می آیند تا با اتحادی غیر قابل وصف زیباترین عبادات را شانه به شانه و در صفوف به هم پیوسته انجام دهند.

حج تمرینی است برای دوری از گناه و معصیت در زندگی ،تمرین و یادآوری بزرگی است که بهترین توشه انسان تقوی و پرهیزگاری است و تمرینی است برای برادری و اتحاد در برابر دشمنان قسم خورده اسلام و قرآن مجید، چنانچه خداوند متعال می فرماید:

«الْحَجُّ أَشْهُرٌ مَّعْلُومَاتٌ فَمَن فَرَضَ فِیهِنَّ الْحَجَّ فَلاَ رَفَثَ وَلاَ فُسُوقَ وَلاَ جِدَالَ فِی الْحَجِّ وَمَا تَفْعَلُواْ مِنْ خَیْرٍ یَعْلَمْهُ اللّهُ وَتَزَوَّدُواْ فَإِنَّ خَیْرَ الزَّادِ التَّقْوَى وَاتَّقُونِ یَا أُوْلِی الأَلْبَابِ: حج در ماههاى معینى است پس هر کس در این [ماه]ها حج را [برخود] واجب گرداند [بداند که] در اثناى حج همبسترى و گناه و جدال [روا] نیست و هر کار نیکى انجام مى‏دهید خدا آن را مى‏داند و براى خود توشه برگیرید که در حقیقت بهترین توشه پرهیزگارى است و اى خردمندان از من پروا کنید». «بقره:۱۹۷»

در این نوشتار قصد داریم به یک سوال مهم و اساسی پیرامون مسئله حج پاسخ دهیم ،سوالی که با فرارسیدن موسم حج ممکن است در اذهان برخی از افراد خطور کند و پاسخ به این سوال می تواند اهمیت موضوع حج را به خوبی تبیین کند.

سوال :
اگر در سایت ها و وبلاگ ها و شبکه های مجازی جستجویی اجمالی داشته باشید،متوجه خواهید شد که مطالب متعددی پیرامون مخالفت با حج نوشته شده است که همگی حکایت از ترک این فریضه الهی دارد و از مسلمانان به دلائل مختلف خواسته شده است که این تکلیف الهی را ترک کنند.

از جمله ادله ای که در میان این استدلالات زیاد به چشم می خورد،این است که چرا هزینه های کلانی که برای حج خرج می شود را صرف رفع مشکلات در داخل از کشور نکنیم؟چرا حاجی ،هزینه سفر خود به  سرزمین وحی را صرف رفع گرفتاری از یک خانواده بی بضاعت ویا تهیه جهیزیه برای یک دختر جوان نمی کند و این شعر را نیز در استدلالات خود استفاده می کنند که:

دلخوش از آنیم که حج میرویم
غافل از آنیم که کج میرویم
کعبه به دیدار خدا میرویم
او که همینجاست کجا میرویم
حج به خدا جز به دل پاک نیست
شستن غم از دل غمناک نیست

حال سوال این است که
۱- چون خدا در همه جا وجود دارد ما باید حج را ترک کنیم و به سرزمین وحی نرویم؟

۲- آیا داشتن دل پاک و بی توجهی به فرامین الهی برای رسیدن به سعادت و خوشبختی کفایت می کند؟

۳- آیا بهتر نیست که هزینه حج را برای رفع فقر در جامعه استفاده کنیم؟

در پاسخ به این سوالات باید گفت که در منطق راستین اسلام حج تمتع به عنوان یکی از واجبات الهی معرفی شده است که با فراهم بودن شرائط نافرمانی از آن گناه محسوب می شود و مسلم است که گناه نه تنها دل آدمی را پاک نمی کند، بلکه سبب تیرگی و تاریکی و ناپاکی قلب می شود.چنانچه از این مسئله می توان در پاسخ به تمام افرادی که با شانه خالی کردن از انجام تکالیف الهی ،آن هم فقط به بهانه پاکی دل ،استفاده کرد.

امام خمینی رحمه الله علیه در پاسخ به سوال سوم  و در تبیین فلسفه حج اینگونه می فرمایند:

«یکی از وظایف بزرگ مسلمانان پی بردن به این واقعیت است که حج چیست و چرا برای همیشه باید بخشی از امکانات مادی و معنوی خود را برای برپایی آن صرف کنند.

چیزی که تا به حال از ناحیه ناآگاهان و یا تحلیلگران مغرض و یا جیره خواران به عنوان فلسفه حج ترسیم شده است این است که حج یک عبادت دسته جمعی و یک سفر زیارتی – سیاحتی است. به حج چه که چگونه باید زیست و چطور باید مبارزه کرد و با چه کیفیت در مقابل جهان سرمایه داری و کمونیسم ایستاد! به حج چه که حقوق مسلمانان و محرومان را از ظالمین باید ستاند! به حج چه که باید برای فشارهای روحی و جسمی مسلمانان چاره اندیشی نمود! به حج چه که مسلمانان باید به عنوان یک نیروی بزرگ و قدرت سوم جهان خودنمایی کنند! به حج چه که مسلمانان را علیه حکومتهای وابسته بشوراند. بلکه حج همان سفر تفریحی برای دیدار از قبله و مدینه است و بس!» «صحیفه امام خمینی، ج ۲۱، ص ۷۷»

خلاصه کلام آنکه به تنهایی و در پستوهای خانه نیز می توان نماز را اقامه کرد و به تنهایی و در سرزمین خود می توان هزاران قربانی کرد و هزاران فقیر را سیر کرد، اما ابرقدرت های بزرگ دنیا را جز با وحدت و برادری و اتحاد و مقاومتی که در حج به نمایش جهانی گذاشته می شود، نمی توان شکست داد و این همان فلسفه مهم حج است که نه کمک به فقرا و نه قربانی و نه نماز و روزه هیچ کدام نمی تواند جایگزین آن شود .

همچنین توجه به این نکته لازم است که در کشور ما سالیانه هزاران سفر توریستی و تفریحی به کشورهای مختلف آسیایی و اروپایی صورت می گیرد که این مسئله در سال های اخیر نیز رواج بیشتری داشته است:

«بر اساس آمار رسمی ترکیه، یک میلیون و ۵۰۰ هزار ایرانی در سال ۲۰۱۱ به ترکیه سفر کرده‌اند که گردشگران ایرانی بعد از آلمان، روسیه و انگلیس بیشترین گردشگران ورودی به ترکیه محسوب می‌شوند.

ایران رتبه چهارم ورود گردشگر به ترکیه را داراست که درآمد حاصل از این گردشگران ایرانی برای ترکیه در سال ۲۰۱۱ رقمی معادل یک میلیارد دلار اعلام شده است.»[خبر گزاری فارس]

حال سوال اصلی این است که چرا هیچ فرد و یا گروهی خواستار تعطیلی این سفرها و صرف هزینه های کلان آن که گاها با هزینه های حج قابل مقایسه نیست، نمیشود؟

بسیار جالب است که در روایات اسلامی یکی از فوائد مهم فریضه حج ،رفع گرفتاری و  فقر از جامعه و همچنین توانگری افراد معرفی شده است که از جمله این روایات،دو روایت زیبا و شنیدنی از امام صادق علیه السلام است که می فرماید:

۱- «ندیده ام که چیزی همانند مداومت بر زیارت این خانه چنان سریع توانگری بیاورد  فقر بزداید»[امالی طوسی/۶۹۴/۱۴۷۸]

۲- «همچنین امام صادق علیه السلام در پاسخ به عمار که عرض کرد من خودم را آماده کرده ام که هرساله به حج بروم . یا مردی از افراد خانواده ام را با هزینه خود به حج بفرستم.

امام فرمود:آیا بر این کار مصمم هستی؟اسحاق گوید:عرض کردم آری،فرمود اگر چنین است یقین داشته باش که ثروتت زیاد خواهد شد و تو را نوید توانگری می دهم»[ثواب الاعمال/۷۰/۴۰]

نکات مهمی را می توان از این دو روایت بدست آورد:

نکته اول: حج نه تنها سبب فقر نمی شود بلکه علتی مهم برای توانگری افراد می باشد.
نکته دوم: آنچه در روایات مخصوصا در روایت دوم به آن تاکید شده است، توجه به این نکته است که نیت شخص سوال کننده آن است که یا خود به حج برود و یا فردی از خانواده خود که توانایی مالی ندارد را به همراه خود به حج ببرد.

نکته سوم: مسلم است وقتی حج حاجی مقبول می شود که او به فکر فقیران و نیازمندان جامعه باشد و از ثروتی که طبق روایات نصیب او می شود در راه رفع مشکلات و گرفتاری های جامعه استفاده کند.

در پایان آرزو داریم که مسافران سرزمین وحی بعد از مراجعت از این سفر آسمانی ،بیش از گذشته به فکر نیازمندان و مستمندان جامعه باشند و از برکاتی که در این سفر مقدس بهره برده اند در مسیر کسب رضایت الهی استفاده کنند.

 



یک شنبه 5 آبان 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان

 

احمدی‌نژاد در پاسخ به پرسش دیگری درباره اظهارات اخیر حجت‌الاسلام حسن روحانی مبنی بر اینکه دولت را با خزانه خالی و انبوهی از بدهی تحویل گرفته است، خاطرنشان کرد...

 

محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور سابق کشورمان در واکنش به اظهارات منتشره از علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در روزنامه لوموند که گفته بود، ممنوع‌الخروج بودن محمد خاتمی رئیس دولت اصلاحات جزء عادات بد دولت احمدی‌نژاد بوده است، گفت: ممنوع‌الخروجی؟ احمدی‌نژاد؟ این موضوع قضایی است. چه ربطی به ما دارد؟ من حتی اگر این اختیار را داشتم هرگز این کار را نمی‌کردم.

وی افزود: محمد خاتمی 8 سال در کشور رئیس‌جمهور بوده؛ گرچه ما ممکن است در شیوه اداره کشور اختلاف‌نظر داشته باشیم ولی به هرحال فردی رئیس کشور بوده و اینکه رئیس‌جمهور بعدی بیاید بگوید او ممنوع الخروج شده چه معنایی می‌تواند داشته باشد؟

احمدی‌نژاد با بیان اینکه فکر نمی‌کنم موضوع مطرح شده حرف درستی باشد، گفت: این درست نیست؛ ما هرچقدر هم اختلاف نظر و اختلاف سلیقه داشته باشیم، بالاخره اصول و خطوطی را رعایت می‌کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا شما قویا این موضوع را رد می‌کنید؟ گفت: من از شما و از این طرف و آن طرف شنیدم؛ بالاخره خوب است بعضی چیزها رعایت شود، حالا... ، من تازه شنیدم این حرف را، این در اختیار رئیس‌جمهور نیست؛ بلکه یک مسئله قضایی است و ربطی به رئیس‌جمهور ندارد؛ من تعجب می‌کنم.

رئیس‌جمهور سابق کشورمان اضافه کرد:من قضاوت نمی‌کنم و این چیزی است که ربطی به رئیس‌جمهور ندارد.

احمدی‌نژاد در پاسخ به پرسش دیگری درباره اظهارات اخیر حجت‌الاسلام حسن روحانی مبنی بر اینکه دولت را با خزانه خالی و انبوهی از بدهی تحویل گرفته است، خاطرنشان کرد: این را مسئول مربوطه پاسخ می‌دهد و به زودی پاسخ داده می‌شود.

رئیس‌جمهور سابق کشورمان در پاسخ به این سوال که دانشگاه ایرانیان در چه وضعیتی قرار دارد با گفتن این جمله که "نه دیگر، داری مصاحبه را به کنفرانس خبری تبدیل می‌کنی" افزود: انشاءالله در آینده هم صحبت می‌کنم. همه چیز خوب است ، خداروشکر.

منبع: تسنیم

 



نوه حضرت امام (ره) : خیلی اوقات ما نسبت به درنظر گرفتن یک ظاهر دینی برمی آشوبیم

 

به نقل از فارس، حجت الاسلام سید حسن خمینی تولیت آستان مقدس حضرت امام خمینی(ره) با تأکید بر تقید رهبر کبیر انقلاب اسلامی به تمام جزئیات دین، گفت: در بحث موسیقی هم، امام شب‌ها که رادیوهای بیگانه را گوش می‌کردند، به محض آنکه صدای موسیقی از رادیو بلند می‌شد، آن را قطع می‌کردند.

 

نوه حضرت امام (ره) ادامه داد: خیلی اوقات ما نسبت به درنظر گرفتن یک ظاهر دینی برمی آشوبیم، اما وقتی کسی جلوی ما غیبت می کند حساس نمی شویم. وای به حال ما اگر خودمان غیبت کنیم، خودمان تهمت بزنیم و خودمان بد دیگران را بخواهیم! اگر کسی جلوی امام غیبت می کرد، ایشان از جا بلند می شد و می رفت یا او را نهی می کرد. از آن سو، ظواهر دینی را هم نمی شد مقابل امام فراموش کرد، زیرا عده ای درگیر ظواهر می شوند و در نقطه مقابل آن عده ای به بهانه اخلاقیات، ظواهر را کنار می گذارند. واقعا امام نسبت به بحث حجاب و اختلاط نامحرم توجه بسیار ویژه ای داشتند؛ در خانواده ما وقتی نوه های پسری به سن بلوغ می رسیدند امام آنها را از نشستن سر یک سفره با نوه های دختری منع می کردند. این تقیدات بسیار سنگینی که امام به ظواهر دینی داشتند را نمی توان در تحلیل شخصیت ایشان نادیده گرفت.

 

وی افزود: در بحث موسیقی هم، امام  شبها که رادیوهای بیگانه را گوش می کردند، به محض آنکه صدای موسیقی از رادیو بلند می شد آن را قطع می کردند. لذا همه افراد باید مراقب باشند که خدای نکرده امام را به گونه ای تحلیل نکنند که بُعد عنایت ایشان به فقه و احکام فقهی، بخصوص مظاهر اجتماعی و فرهنگی دین، کمرنگ جلوه داده شود. قدم به قدم زندگی امام آمیخته به تقیدات کامل و بدون تسامح به احکام دینی است. البته در رفتار ایشان با کسانی که احیانا در نکاتی تقیدات لازم را ندارند، برخوردی کاملا انسانی، تربیتی بود؛ نه اینکه به صرف یک لغزش کسی را از دایره دین داران خارج کنند و با تهمت های ناروا او را برانند.

 

وی تصریح کرد: در عین حال، مهم این است که امام در بند ظواهر نماندند؛ گوهر دین از دست نرفت که به ظاهر بسنده کنیم. همین امام می فرماید که بیان احکام و نجات دین فدایی می خواهد؛ همین امام می گوید خون دلی که من از مقدسین خوردم، از هیچ کس دیگری نخوردم. در همین فیضیه که من و شما صحبت می کنیم، ظرف پسر امام را آب کشیدند. اگر روی سر پیامبر(ص) را هنگام نماز فشار می دادند، مشابه آن اتفاقات برای امام ما هم افتاده است.

 



پنج شنبه 2 آبان 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان
 

کری به نتانیاهو دلداری می دهد

در حالی که مقامات خزانه داری و وزارت خارجه آمریکا ، عازم کشورهای اروپایی شده اند تا در مورد مساله هسته ای ایران و مذاکرات پیش رو در ژنو، رایزنی کنند، جان کری در صدد است تا اسرائیل و برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس را که به شدت نگران مصالحه با ایران هستند، آرام کند.
 
 
 
 
 
 

دیپلماسی ایرانی: در حالی که مقامات خزانه داری و وزارت خارجه آمریکا ، عازم کشورهای اروپایی شده اند تا در مورد مساله هسته ای ایران و مذاکرات پیش رو در ژنو، رایزنی کنند. جان کری، وزیر خارجه آمریکا در صدد است تا اسرائیل و برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس را که به شدت نگران مصالحه با ایران هستند، آرام کند.

پس از پایان مذاکرات ایران و گروه 1+5، در ژنو، رسانه ها گزارش هایی را در مورد اختلاف کاخ سفید و تل آویو در مورد توافق هسته ای با ایران خبر دادند. در این بین اخباری در مورد لغو تحریم های ایران و آزادسازی اموال مسدود شده جمهوری اسلامی منتشر شد، که بیش از همه اسرائیل را نگران کرد. هرچند که مقامات خزانه داری آمریکا می گویند هنوز زمان لغو تحریم ها فرانرسیده و مقامات تهران نیز می گویند هنوز پیشنهادی از آمریکا در مورد لغو تحریم ها دریافت نکرده اند و اخبار منتشر شده، گمانه زنی های رسانه ای است.

به گزارش رویترز، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل  قصد دارد از سفر به رم که فردا (چهارشنبه) انجام می شود، برای کاهش خوش بینی های پدید آمده در خصوص مذاکرات هسته ای با ایران استفاده کند. او همچنان ادعا می کند، ایران از طریق نزدیک نگاهداشتن روابط خود با بشار اسد در سوریه، درصدد تقویت موضع استراتژیک منطقه ای خود است. این در شرایطی است که اغلب کارشناسان بر این باورند با تحولات اخیری که در ایران پدید آمده و مانورهای دیپلماتیک انجام شده، این اسرائیل است که تنها مانده و موضع گیری های تنداش نیز خریداری ندارد.

نتانیاهو، معروف به بی بی روز چهارشنبه با جان کری، وزیر خارجه آمریکا در رم ملاقات می کند و احتمالا از او می خواهد در مورد لغو تحریم های ایران اقدام نکند. چرا که پس از نشست ژنو در هفته گذشته، گمانه زنی ها در مورد لغو تحریم های ایران افزایش یافته است.

این خبرگزاری انگلیسی در ادامه می نویسد، هدف نتانیاهو از ملاقات با کری این است که دریابد وزیر خارجه آمریکا تا چه اندازه برای لغو تحریم های ایران آمادگی دارد. پیش از این نیز بسیاری از تحلیلگران پیش بینی کرده بودند که اصلی ترین مانع در راه توافق هسته ای با ایران، مانع تراشی اسرائیل، کشورهای عربی و کنگره آمریکاست . همچنین تندروها در ایران و آمریکا نیز می توانند مذاکرات هسته ای را به شکست برسانند.

این در حالی است که عربستان سعودی، دیگر متحد آمریکا در خاورمیانه نیز به شدت در مورد هرگونه توافقی بین واشینگتن و تهران نگران است. اما تل آویو به طور علنی تری علیه توافق با ایران موضع گیری می کند. نتانیاهو و همفکران اش با به راه انداختن تبلیغات ضد ایرانی قصد دارند تا زمانی که برنامه های هسته ای تهران به طور کامل متوقف نشده، از توافق هسته ای ایران و گروه 1+5، جلوگیری کنند.

تهران و قدرت های جهانی می توانند بر سر ادامه غنی سازی بیش از 5 درصد در ایران به توافق برسند.

ایران در نشست ژنو طرحی سه مرحله ای ارایه داد که در صورت تحقق آن، امکان خروج از بن بست هسته ای وجود دارد. نتانیاهو، روز یکشنبه در گفت و گو با ان بی سی مدعی شد: کشورهای زیادی هستند که تنها به دنبال یک روزنه کوچک اند تا خود را از نظام اعلام تحرمی ها علیه ایران رها کنند.

البته او نامی از یک کشور خاص نبرد اما خاطرنشان کرد که در ملاقات با کری، تمرکز بر مساله ایران است. این در حالی است که یکی از مقامات همراه کری که در تور اروپا حضور دارد، هرگونه اختلاف نظر بین واشینگتن و تل آویو را تکذیب کرده و می گوید در نشست ژنو برای لغو تحریم های ایران تصمیم گیری نشده است. به گفته وی ایران باید اقدامات اعتمادساز و شفاف انجام دهد تا آمریکا نیز گام بردارد.

این در حالی است که کری روز دوشنبه با یک مقام سعودی نیز در مورد ایران، سوریه و مصر گفت و گو کرد. با این حال نتانیاهو ادعا می کند که غرب باید در مورد همراهی با ایران دقت کند، چرا که به این وسیله نفوذ ایران در منطقه پررنگ تر می شود.

در این بین مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه نیز خاطرنشان کرده است که تهران و قدرت های جهانی می توانند بر سر ادامه غنی سازی بیش از 5 درصد در ایران به توافق برسند. سرگئی ریابکوف، در یک گفت و گوی تلفنی با رویترز، تصریح کرد: در جایی که اعتماد وجود ندارد، باید در مورد آنچه که بیشترین نگرانی را پدید آورده، هماهنگ شویم. از سوی دیگر باتوجه به توسعه هسته ای ایران، بحث غنی سازی بیش از 5 درصد همواره در گروه 1+5، مطرح بوده است. به گفته ریابکوف، ایران خوستار لغو تحریم هاست و اگر پیشرفتی در مذاکرات حاصل شود، دلیلی برای خودداری از لغو تحرمی ها وجود ندارد.

تحریریه دیپلماسی ایرانی /



چهار شنبه 1 آبان 1392برچسب:تحصيل, :: ::  نويسنده : موسویان

 

این اطلاعات در تهیه گزارش “آموزش در یک نگاه” سازمان همکاری اقتصادی و توسعه در سال ۲۰۱۳ نیز مورد استفاده قرار گرفت.

تحصیل‌کرده‌ترین کشورهای جهان به ترتیب زیر هستند:

۱. روسیه

از میان جمعیت تقریبی ۱۴۳ میلیونی این کشور، ۵۳.۵ درصد از آن‌ها دوره آموزش عالی را گذرانده و از نظر تحصیلات در وضعیت خوبی به‌سر می‌برند.
این کشور ۴.۹ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف هزینه‌های آموزش می‌کند که این مقدار در پایین‌ترین کشورهای جهان در رده پنجم میان کشورهای مورد بررسی می‌باشد.

۲.کانادا

۵۱.۳ درصد از مردم این کشور تحصیلات عالی دارند.
متوسط نرخ رشد سالانه میزان افراد تحصیل‌کرده در این کشور در بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۱ برابر با ۲.۳ درصد رشد بوده‌است.
کشور کانادا ۶.۶ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به آموزش شهروندان تعلق داده‌است.

۳.ژاپن

این کشور با جمعیت ۴۶.۴ درصدی افراد تحصیل‌کرده خود، توانسته رتبه سوم کشورهای تحصیل‌کرده را در جهان به نام خود کند.
متوسط نرخ رشد سالانه تحصیلات میان افراد در این کشور در سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۱ برابر با ۳ درصد بوده‌است.
این کشور ۵.۱ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف افزایش سطح تحصیلات مردم خود می‌کند.

۴.فلسطین اشغالی

۴۶.۴ درصد از مردم این کشور کوچک، بنا بر گزارشات تحصیل‌کرده هستند.
۷.۵ درصد ار تولید ناخالص داخلی رژیم صهیونیستی صرف آموزش مردمان آن می‌شود.

۵.آمریکا

از میان جمعیت تقریبی ۳۱۳ میلیون نفری این کشور، ۴۲.۵ درصد آن‌ها تحصیل‌کرده می‌باشند و متوسط نرخ رشد سالانه این کشور از سال ۲۰۰۰ تا پایان سال ۲۰۱۱ تنها با ۱.۴ درصد رشد همراه بوده‌است که این مقدار کمترین مقدار رشد میان کشورهای مورد مقایسه می‌باشد.

آمریکا ۷.۳ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف امور آموزشی و تحصیلات کرده‌است.

۶.کره

۴۰.۴ درصد از جمعیت کره تحصیلات عالی دارند.
متوسط نرخ رشد سالانه افراد با تحصیلات بالا در این کشور در ۱۱ سال مورد بررسی، برابر با ۴.۹ درصد می‌باشد.
۷.۶ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور صرف امور آموزشی می‌شود که این مقدار سومین بالاترین مقدار در میان کشورهای مورد بررسی می‌باشد.

۷.انگلستان

۳۹.۴ درصد از جمعیت انگلیس را تحصیل‌کرده‌ها تشکیل می‌دهند.
این کشور با متوسط نرخ رشد سالانه ۴ درصد از سال ۲۰۰۰ تا سال ۲۰۱۱ پیشرفت کرده‌است.
۶.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی انگلستان برای آموزش مردم و تکمیل تحصیلات عالی آن‌ها سرمایه‌گذاری می‌شود.

۸.نیوزیلند

۳۹.۳ درصد از جمعیت این کشور توانسته‌اند دوره تحصیلات عالی را بگذرانند و با متوسط نرخ سالانه ۲.۹ درصد از سال ۲۰۰۰ رشد داشته‌است.
۷.۳ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور برای آموزش مصرف می‌شود.

۹.فنلاند

۶.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی فنلاند برای آموزش و تحصیلات عالی هزینه می‌شود که این مقدار سبب شده‌است که تعداد افراد تحصیل‌کرده این کشور از سال ۲۰۰۰ با نرخ متوسط سالانه ۱.۷ درصد رشد کند.

۳۹.۹ درصد از جمعیت ۵ میلیون نفری این کشور تحصیلات عالی کسب کرده‌اند.

۱۰.استرالیا

این کشور با نرخ متوسط سالانه ۳.۱ درصد از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۱ توانسته ۳۸.۳ درصد از شهروندان خود را برای تحصیلات عالی پرورش دهد.

۶.۱ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور به آموزش شهروندان تعلق گرفته‌است.



چهار شنبه 1 آبان 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان



سه شنبه 30 مهر 1392برچسب:تكذيبيه, :: ::  نويسنده : موسویان
 
واکنش قائم مقام موسسه تنظيم ونشر آثار امام (ره) ؛
به کامنت منتسب به نعيمه اشراقي
 
خراسان - مورخ سه‌شنبه 1392/07/30  

حميد انصاري قائم مقام مؤسسه تنظيم و نشر آثار امام (ره )در يادداشتي در سايت جماران نسبت به مسائل اخير درباره کامنت منتسب به نعيمه اشراقي درباره خانواده امام (ره)و خانواده شهدا واکنش نشان داد. حميد انصاري در بخشي از يادداشت خود با اشاره به اين که درج نوشته اي ناروا ، خلاف ، سخيف و موهن در صفحه متعلق به خانم نعيمه اشراقي در فضاي مجازي - که وي رسما انتساب آن را به خود تکذيب کرده است - قلب همه دوستان امام خميني (ره) و بيش از همه قلب منسوبين امام را به درد آورد، از کساني که با واکنش هاي وزين و متين خود از امام دفاع کردند، تشکر کرد .وي سپس با انتقاد از نحوه عملکرد خبرگزاري فارس در انتشار اين مسئله از فضاي فيس بوک به فضاي رسانه اي و تعلل در انتشار تکذيبيه نعيمه اشراقي افزود:اما قضيه منحصر به همين موضوع نيست. نحوه انتشار اين خبر و سلسله مطالبي که در ادامه آن از پنجشنبه گذشته در مجموعه اي از چند سايت، خبرگزاري و روزنامه وابسته به يک جريان خاص سياسي منتشر شد، صورت مسئله را عوض کرد و اين اهانت فيس بوکي بهانه اي و سناريويي شد براي جرياني افراطي تا هجمه اي همه جانبه و گسترده را عليه اين موسسه سازمان دهي کنند و از اين ناحيه افکار عمومي را نسبت به نهادي که با نظر و حکم خاص حضرت امام تأسيس شده است، بدبين نمايند.انصاري بدون نام بردن از روزنامه اي نسبت به عملکرد يک روزنامه در اين مسئله نيز انتقاد کرد و افزود: نکته جالب اينکه همين جريان و روزنامه اي که امروز از سکوت و موضع نگرفتن موسسه در قبال خاطرات و مطالبي که نسبت به امام منتشر مي شود با هياهوي فراوان به نا حق داد سخن داده و بدان معترض است، در اعتراضات و ادعاهاي قبلي شان در موضعي کاملا وارونه به موسسه از اين بابت تاخته اند که به چه حقي خود را متولي اظهار نظر در باره خاطرات و مطالب مربوط به امام و زندگي امام و سخنان شخصيت ها در باره امام مي داند!اين روزنامه حتي در سرمقاله اي با تيتر «خط امام، ژنتيک امام» خواستار انتقال مسئوليت اين موسسه به نهادي ديگر مثلا مجلس خبرگان شده در حالي که آيا اين تحليل و نتيجه و مفهوم اين جملات جز اين است که گفته شود تصميم و حکم امام خميني (ره) مبني بر واگذاري مسئوليت موسسه به فرزندش بي معنا و اشتباه بوده است؟ و همچنين تصميم وصي خاص و منصوب حضرت امام که طبق وصيتنامه اش حجت الاسلام و المسلمين حاج حسن آقا را به عنوان وصي خود در امر اداره و توليت موسسه تعيين کرده است، بي معنا و اشتباه بوده است؟ برخلاف آنچه که در چند رسانه خاص القا شده است بيت شريف حضرت امام و يادگار امام و موسسه تنظيم و نشر آثار حضرت امام نه تنها نسبت به اين واقعه «بي تفاوت» نبوده است بلکه به محض اطلاع، با حساسيت فراوان موضوع را تعقيب کرده و با آن برخورد نموده است. درنخستين اقدام با فردي که اين مطلب به نام وي منتشر شده تماس گرفتيم که نامبرده قاطعانه انتساب آن را به خود تکذيب کرده و انتشار آن را ناشي از دستکاري و هک صفحه شخصي خود در فيس بوک مي داند. وي اعلام کرد که در صدد تنظيم تکذيبيه و انتشار آن مي باشد و بر تسريع در انتشار آن تأکيد شد.



رئيس حزب سوسيال دموکرات پارلمان اتحاديه اروپا در پاسخ به خراسان:
اميدواريم طي چند ماه آينده تحريم هاي اروپا عليه ايران برداشته شود
خراسان - مورخ سه‌شنبه 1392/07/30
 

رييس حزب سوسيال دموکرات پارلمان اتحاديه اروپا که در راس هيئتي 5نفره به کشورمان سفر کرده است ديروز در يک نشست خبري با حضور خبرنگاران در مجلس شوراي اسلامي .....



ادامه مطلب ...


صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 11 صفحه بعد

روی خط سیاست
جدیدترین اخبار سیاسی
درباره وبلاگ

شما می توانید ضمن بهره مندی ازاخبارسیاسی داخلی وخارجی دراین وبلاگ ، با اضافه کردن یک" بک اسلش" ونوشتن کلمه forumدرانتهای آدرس این وبلاگ،درفروم عضوشویدو به تحلیل ونقد اخبار نیز بپردازید./ازهمراهی شمامتشکرم. (مدیروبلاگ:موسویان)
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان روی خط سیاست و آدرس siasat4003.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


خبرنامه وب سایت: