چهار شنبه 24 مهر 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان
اشتون: پیشنهاد ایران را بررسی می کنیم/آمریکا متعهد به کاهش تحریم ها است
کاترین اشتون در پاسخ به سوال خبرنگاری که آیا در مذاکرات اخیر صحبتی در باره توقف غنی سازی 20 درصد از سوی ایران شده یا خیر؟ گفت: توافق کردیم اصلا درباره جزییات صحبت نکنیم.

 به گزارش سرویس سیاسی جام، خبرگزاری رویترز خبر داد که کاترین اشتون رئیس گروه مذاکره کننده 1+5 بعد از دو روز مذاکرات با هیئت ایران در ژنو در نشست خبری دور جدید مذاکرات هسته‌ای را واقعی خواند.


بنا بر این گزارش، کاترین اشتون در پاسخ به سوال خبرنگاری که آیا در مذاکرات اخیر صحبتی در باره توقف غنی سازی 20 درصد از سوی ایران شده یا خیر؟ گفت: توافق کردیم اصلا درباره جزییات صحبت نکنیم.


وی افزود : این مذاکرات بسیار مهم است و نباید در این مرحله صحبتی کنیم.



اشتون در پاسخ به خبرنگاری که پرسید ایران تاکنون گام های اعتماد سازی بسیاری برداشته است برنامه گروه 1+5 برای اعتماد سازی چیست؟ گفت: سه سال است که در مذاکرات با ایران حضور دارم ، همیشه سعی کرده ایم ایده های اعمتادسازی را ارائه دهیم تا نشان دهیم برنامه هسته ای ایران صلح آمیز است.



وی افزود: همواره تلاش کردیم راهکاری برای اعتماد سازی پیدا کنیم.



خبرنگار دیگری پرسید برای خیلی ها مذاکرات انجام شده مبهم است به عنوان مسائل ، طرح آقای ظریف چیست؟‌ می توانید بگویید چقدر درباره جزییات بحث کردید؟‌ مسئول سیاست خارجی اتحاد اروپا هم پاسخ داد: هیچ وقت نمی خواهیم ابهام داشته باشیم.

 

اشتون افزود : باید تلاش کنیم گام اول را که اعتماد سازی است ، برداریم.


وی گفت : همیشه چارچوب ما این بوده است که در گام نخست اعتماد سازی کنیم و این نیت ما خیلی خوب  نشان می دهد که رویکرد ما چیست ؟


اشتون در پاسخ به خبرنگار دیگری که پرسید چقدر مذاکرات این دوره با دوره های قبل فرق داشته است ، گفت : این تیم مذاکره کننده ایران جدید بود و فرصت داشتیم با تفصیل  بیشتری صحبت کنیم و به سوالات همدیگر پاسخ دهیم.


اشتون بار دیگر با بیان اینکه ما وارد جزییات نخواهیم شد ، افزود : ما موضع خود را درباره خیلی از مسائل گفته ایم و وقت دهید در این چارچوب جلو برویم.


وی در پاسخ به خبرنگار دیگری که پرسید آیا تحریم های آمریکا علیه ایران کاهش می یابد آیا این قبل از  اعتماد سازی است یا بعد از آن ؟ گفت : درباره جزییات که گفتم حرف نمی زنم منظورم همین بود.


اشتون افزود:‌ اگر ما بتوانیم جلو برویم، آمریکا هم جزو تیم ما و کاری است که ما انجام می دهیم.


وی گفت : من می گویم 3+ 3 باهم کار می کند و در آمریکا می گویند 1+5  که به هر حال جمع آن  6 می شود و ما رویکردمان را باهم پیش می بریم.


وی افزود: نخستین بار درباره یک بیانیه مشترک توافق کردیم.


اشتون اعلام کرد: دور بعدی مذاکرات ایران و گروه 1+5 در روزهای 16 و 17 آبان برگزار خواهد شد و تا آن زمان ،  کارشناسان هسته‌ای و تحریم‌ها دیدار می کنند.


اشتون اظهار داشت : دو طرف در مذاکرات اخیر می‌دانستند که باید به دنبال برداشتن نخستین گام باشند و باید مشخص شود  نتیجه نهایی مذاکرات چیست.

منبع : شهرخبر



 

لوموند: ظریف؛ مرد آشتی میان ایران و آمریکا/ ظریف شخصا به آمریکایی‌ها برای استقرار حامد کرزای در قدرت یاری کرد

نشریه لوموند یکی از مطالب اصلی خود را به محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران اختصاص داده و او را مرد آشتی میان ایران و آمریکا توصیف کرد.


به گزارش نامه، لوموند می پرسد چرا او ؟ و پاسخ می دهد که او بهتر از هر کس دیگر در درون حکومت ایران آمریکا را می شناسد. چون از پانزده سالگی به آمریکا فرستاده شده سپس سالهای بسیاری در هیأت ایرانی سازمان ملل خدمت کرده است و به همین دلیل است که دو فرزند او زاده نیویورک هستند.

هیچ یک از ایرانیان، به جز او، شوکی را که رخداد 11 سپتامبر در آمریکائیان به وحود آورد نفهمیدند و او جزو نادر افرادی بود که در جا خواستار همکاری مخفیانه با آمریکا علیه القاعده وطالبان شد و توافق برای این همکاری را کسب کرد.

در آن زمان ایران بود که لیست هدفهائی که می بایست در افغانستان بمباران شود را به آمریکا داد و ظریف شخصأ به آمریکائیان برای استقرار حامد کرزأی در قدرت یاری کرد. اما آمریکا به جای سپاسگذاری، ایران را در محور شرارت جای داد.

اما هنگامی که باراک اوباما دست دوستی به سوی ایران دراز کرد، ظریف دیگر در سمت خود نبود و توسط احمدی نژاد در سال 2007 به کشورفراخوانده شده بود.

به گزارش تیک، حال به نظر محمد جواد ظریف و دوستان آمریکائی او، رسیدن حسن روحانی به ریاست جمهوری، نوید تغییرات اساسی در اوضاع را می دهد.

منبع : شهرخبر



چهار شنبه 24 مهر 1392برچسب:, :: ::  نويسنده : موسویان

چند روزی است که خبرهایی مبنی بر سفر رئیس دفتر سیاسی حماس به تهران شنیده می‌شود و آن گونه که از خبر‌ها بر‌می‌آید، وی قرار است در این سفر، «توضیحاتی چند» ‌به مقامات مسئول در ایران بدهد.

به گزارش «تابناک» از آخرین باری که خالد مشعل راهی ایران شد، دو سال می‌گذرد....



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 24 مهر 1392برچسب:رهبرروسیه, :: ::  نويسنده : موسویان

ترجمه : احمد بیانی

۱۰ افسانه درباره روسيه و رهبر آن


خيلى پيش از آنكه تبديل به يك افسانه و يا معما شود، و اگر بخواهيم از ادبيات ويژه چرچيل استفاده كنيم روسيه امروز تبديل به قلدرى در عرصه جهانى شده كشورى كه با موضوعاتى همچون ملى گرايى و خودبينى رهبران آن همراه شده است. اقدام ولاديمير پوتين نخست وزير روسيه در بحران اوستياى جنوبى و استفاده گسترده از تانك ها، جنگنده ها و ناوهاى جنگى عليه يك همسايه كوچك شوك بزرگى را به جهان وارد كرد. اما با اين وجود روسيه همواره يك افسانه ساز بوده است و اين مسئله را مى توان از زمان بناى روستاهاى پوتمكين در قرن ۱۸ ميلادى تا زمان گسترده شدن اين ترس در جهان كه رژيم شوروى پس از سال ۱۹۴۵ مى تواند به عنوان فاتح جهان مطرح باشد مشاهده كرد. در سطرهاى پائين ۱۰ افسانه بزرگ درباره روسيه را مشاهده مى كنيم:
افسانه اول: پوتين برنده بزرگ تهاجم به گرجستان بود. پوتين با اين اقدام خود نشان داد كه چه كسى روسيه را اداره مى كند. در اين ميان ديمترى مدودف رئيس جمهور روسيه در حاشيه ماند. پوتين در بحران قفقاز توانست به طور يكجا هم حمايت پارلمان و هم سنا را بدست بياورد. اما در اين ميان نبايد يك نكته را فراموش كرد و آن اينكه پوتين با اين كار خود توانست اتحاديه اروپا را پس از چند سال مجددا به صورت يك جامعه متحد درآورد. اين اختلاف ها در اتحاديه اروپا بواسطه اقدامات جرج بوش در طرح مبارزه با تروريسم پيش آمده بود. در سال ۲۰۰۳ شوراى فورى اتحاديه اروپا بواسطه جنگ عراق دچار اختلاف نظر ميان اعضا شد. اما با اين وجود در سال ۲۰۰۸ كشورهاى عضو اتحاديه اروپا در قبال بحران قفقاز در پشت سر نيكلا ساركوزى رئيس جمهور فرانسه كه رياست دوره اى اتحاديه را در دست دارد جمع شده و تقريبا موضعى واحد را در اين باره اتخاذ كردند البته نبايد در اين ميان تلاش هاى ديويد ميلى باند وزير امور خارجه انگليس را ناديده گرفت. ذكر اين مسئله نيز ضرورى است كه هر چند پوتين برنده بحران قفقاز شد اما در اين ميان روسيه حتى نتوانست حمايت متحد قديمى خود چين را جلب كند. چين در بحران قفقاز با دقت اقدامات روسيه در شوراى امنيت را كه مرزهاى تعيين شده از سوى سازمان ملل را زير سوال مى برد نظاره مى كرد.
افسانه دوم: جنگ سرد بار ديگر احيا شد. پس از سال ۱۹۴۵ يك تقابل جهانى بين دو ايدئولوژى وجود داشت. اما در مقام مقايسه بحران گرجستان جنگى بود كه در آن هيچ تفكر ايدئولوژيكى وجود نداشت و در ميان نظام سرمايه دارى رخ داد. در حاليكه گرجستان تلاش مى كرد تا به عنوان بخشى از مجموعه ترانس آتلانتيك درآيد و در اين راه عضويت در سازمان پيمان آتلانتيك شمالى ( ناتو ) را جستجو مى كرد، اوستياى جنوبى تبديل به يك زخم چركين شده بود كه در ميان فساد ناشى از فعاليتهاى نظامى و مافيايى وجود داشت و در اين ميان روسيه نوعى از ملى گرايى را اختيار كرد و يك سيستم سرمايه دارى كنترل از جانب خود را در اوستياى جنوبى بنيان نهاد كه محلى مناسب براى فعاليت ماموران سابق و هم عصر پوتين در كا گ ب بود.
افسانه سوم: روسيه از سال ۱۹۸۹ تحقير مى شد....



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 24 مهر 1392برچسب:توتالیتریسم, :: ::  نويسنده : موسویان

علیرضا جاوید مروري بركتاب توتاليتريسم

 

توتاليتاريسم عنوان كتابي است كه به كوشش هربرت اسپيرو و جمعي ديگر از انديشمندان نوشته و انتشارات شيرازه با برگردان فارسي هادي نوري به بازار كتاب روانه كرده‌است. نوشته زير نگاهي دارد بر اين كتاب.
معناي توتاليتريسم هر چه باشد يكي از مهم‌ترين روش‌هاي موجود در نظام‌هاي سياسي است كه با بهره‌گيري از آن مي‌توانند اهداف خود را به انجام رسانند. اغلب همين پيروزي‌هاي توتاليتريسم به خصوص در قرن بيستم است كه در ميان ديگر روش‌ها برجسته شده و مورد توجه نظريه‌پردازان علوم سياسي قرار مي‌گيرد.

اما اين نكته را هم نبايد از نظر دور داشت كه پيروزي‌هاي توتاليتريسم بسان آتش بازي‌هاي دوران جشن، نوري ناگهاني است كه پس از آن تاريكي مطلق را حاكم مي‌كند. به همين علت اين شگرد سياسي هرگز به شكل تام و تمام دوام و بقا ندارد.

با اين حال تاريخ سياسي جهان حكايت از ظهور و سقوط دولت‌هاي بسياري دارد كه از نگاه نظريه پردازان علوم سياسي توتاليتر هستند هر چند كه صاحبان آن عنوان مذكور را نپذيرند.

بعضي از حقايق هستند که وقتي با آنها مواجه مي‌شويم، چنان انسان را در خود فرو مي‌برند که حاصل آن، نبردي بي‌امان با خويشتن و گاه، محيط تحت سلطه آن است. گذر از چارچوب اين حقايق، کاري جانکاه و عمري بيش از ظرف وجودي ما مي‌طلبد. توتاليتاليسم، حقيقتي از اين نوع است.

حقيقتي که زير پنجه آن، لمس زندگي به رؤيايي دست نيافتني مبدل مي‌شود. بالابلندترين «ذهن» نيز، از تخيل تهي شده، و لحظه‌هاي مانده را در سراشيبي سقوط، شمارش مي‌کند.

 اما چه مي‌توان گفت درباره سابقه تاريخي اين واژه؟....



ادامه مطلب ...


برگزاری پیش‌اجلاسيه‌ي طرح «بررسي و نقد نظريه عدالت جان راولز»

 

برگزاری پیش‌اجلاسيه‌ي طرح «بررسي و نقد نظريه عدالت جان راولز» ‌پيش‌اجلاسيه‌ي طرح «بررسي و نقد نظريه عدالت جان راولز» با ارائه دكتر بهرام اخوان‌كاظمي روز چهارشنبه پنجم مهر از ساعت 9 الي 12 با حضور نخبگان و دانش‌پژوهان در سالن اجتماعات مجموعه فرهنگي دانشكده‌هاي علوم انساني دانشگاه شيراز برگزار گردید. در اين نشست علمي دکتر جلال درخشه استاد دانشگاه امام صادق(ع)، دکتر علي بيگدلی استاد دانشگاه شهيد بهشتی و دکتر علي مرادخاني دانشيار دانشگاه آزاد اسلامی در مقام داور حضور داشته و كميته ناقدان پيش‌اجلاسيه‌ي مذكور، دکتر فرهاد شريعت دانشيار دانشگاه امام صادق(ع)، و دکتر مصطفي يونسي استاديار دانشگاه تربيت مدرس و دكتر حاتمي به عنوان مدير جلسه و دكتر مرتضي بحرانی به عنوان ناظر علمي دبيرخانه هيات حمايت از كرسي‌هاي نظريه‌پردازي حضور داشتند در نظریه عدالت راولز این پرسش اساسی مطرح است که «مناسب‌ترین تلقی اخلاقی عدالت برای کار بست در یک جامعه دموکراتیک چیست؟» او این پرسش را به منزله بخشی از یک پژوهش کلی‌تر در چارچوب بحث از ماهیت عدالت اجتماعی و سازگاری آن با طبیعت انسان و خیر شخصی دنبال می‌کند. در این اثر مقصود راولز اصلاح سلطه فایده باوری در فلسفه اخلاق جدید است. وی در بحث عدالت، عمدتاً بر مفهوم یا بعد اجتماعی آن تاکید دارد؛ به همین دلیل بر این باور است که «عدالت اولین فضیلت نهادهای اجتماعی است، همان‌گونه که حقیقت، اولین فضیلت نظام‌های اندیشه است.»همین توجه به عدالت از سوی یک فیلسوف لیبرال سبب شد که برخی این اثر را یک پیشرفت مهم در سنت لیبرالی یا دست‌کم نوسازی آن به شمار آورند.اما ایده اصلی نظریه عدالت فراتر از نقد فایده‌گرایی است؛ و آن، ارائه تفسیر جدیدی از نظریه قرارداد اجتماعی با محور قرار دادن موضوع عدالت است که به‌طور گسترده از طرز تلقی کانت از عقل استفاده شده است در این نشست علمی دکتر اخوان کاظمی ضمن نقادی این نظریه و اریه نواقص آن ، اظهار نمود که با وجود نزدیک به چهار دهه تلاش فکری جان راولز برای ساماندهی به مدل و نظریه خویش در باب عدالت، متأسفانه تلاش اولیه و حتی تجدید نظر‌طلبی و انجام اصلاحات تئوریک وی در دهه هشتاد قرین موفقیت نبوده است و اگرچه کوشش فکورانه او به توسعه فضاها و مجادلات علمی مباحث پیرامون عدالت در جهان انجامید، اما نظریه او از فقدان نوآوری، وحدت و یکدستی، انسجام و نابسامانی در رنج است و به هیچ‌وجه نمی‌توان آن را مدل عملی ـ چه برای احیای لیبرالیسم ناکارآمد و چه برای بهره‌گیری سایر مکاتب و نظام‌ها ـ به شمار آورد. نظریه عدالت راولز از عدالت، مفهومی خنثا و فاقد بار اخلاقی و ارزشی ساخته و آن را همچنان بر مدار فایده‌انگاری پیش رانده و آن را نه تنها بر ملاک‌های وحیانی و اخلاقی مبتنی نکرده است، بلکه به نازل‌ترین شکلی، این مفهوم ماورایی و «فضیلت تامّ» را به هوس‌ها و امیال متغیر و مورد پسند جامعه بشری پایین آورده است؛ ضمن این‌که بستر فکری او یعنی لیبرالیسم نیز نتوانسته انتقادهای متعدد از خود را پاسخگو باشد. همچنین اصلی‌ترین مبانی و مصطلحات او هم دستخوش انتقادهای بی‌پاسخ بوده است. این انتقادها با مبهم و ناهمگن اعلام کردن نظریه راولز به اصلی‌ترین ایده‌های او پیرامون قرارداد و توافق اجتماعی، وضعیت اصیل یا نخستین، اصول عدالت، شدیدترین انتقادها را وارد ساخته‌اند و متأسفانه راولز در دوران حیات خود نتوانست به این نقادی‌ها پاسخ مناسبی ارائه دهد.

منبع : دنیای سیاست



تاملی انتقادی بر کتاب  اقتدارگرایی ایرانی در عصر قاجار

 

گزارش مراسم نقد کتاب دکتر سریع القلم
تاملی انتقادی بر کتاب اقتدارگرایی ایرانی در عصر قاجار

مقدمه

دانشگاه تربیت مدرس هفتم خرداد ماه و در بعد از ظهر یک روز بهاری ، میزبان یک مراسم ویژه بود. مثال آن را شاید بتوان در دانشگاههای مغرب زمین ( نظیر دانشگاه ادینبورگ در اسکاتلند در برنامه فیلسوفان زنده ) یافت که در آن منتقدان اثر یک متفکر را در حضور خود وی بررسی و در ادامه پاسخ نویسنده اثر را می شنوند. این برنامه در کشور ما که دیریست گفتگوی صریح و کیفی را ترک گفته ، فرصتی گرانسنگ است.این برنامه را دکتر قدیر نصری ، استادیار اندیشه و جامعه شناسی سیاسی در دانشگاه خوارزمی ، سامان داده بود. وی به همراه یک گروه هفت نفره ، کتاب اقتدارگرایی ایرانی دکتر محمود سریع القلم را وارسی و نکات قابل تاملی در آن یافته و نهایتا حاصل صدها ساعت تامل را به جلسه آورده بودند. قدیر نصری در ابتدای نشست ....



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 24 مهر 1392برچسب:اوباما, :: ::  نويسنده : موسویان

دکتر ناصر هادیان اوباما، گزینه ای کم هزینه برای ایراندر پی تلاش شورای غیر دولتی امریکاییان-ایرانیان برای گشایش دفتری در تهران، علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران با تاسیس این دفتر مخالفت کرد که اولین اعلام موضع رسمی مقامات ایرانی در این خصوص محسوب می شود، همزمان با این اعلام مخالفت کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه ایالات متحده امریکا، درباره گشایش دفتر حافظ منافع این کشور در تهران، آن را طرح جالبی عنوان کرد که  مقامات امریکایی در حال بررسی آن هستند.
 
گفتارى از دکتر ناصر هادیان، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل امریکا پيرامون تحرکات جدید در روابط تهران و واشنگتن:
 
دولت امریکا در برابر تاسیس دفتر حافظ منافع خود در تهران و فعالیت شورای امریکاییان-ایرانیان سکوت اختیار نکرده است...



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 24 مهر 1392برچسب:جان لاک, :: ::  نويسنده : موسویان

ویلیام آزگالیس اندیشه جان لاک در حوزه فلسفه سیاسی

 ترجمه: نفیسه جلالی


جان لاک (۱۷۰۴ _ ۱۶۳۲) فیلسوف انگلیسی، محقق و پژوهشگر دانشگاهی و پزشکی بود که، معاشرت او با آنتونی آشلی کوپر (اولین کنت شافتسبری) باعث شد تا عهده دار مسئولیت های سیاسی شود. بیشتر نوشته های او به دلیل مخالفت با قدرت مطلقه در حکومت، شهرت زیادی دارند. این مخالفت هم شامل افراد و هم شامل نهادهایی از قبیل دولت یا کلیسا می شود. او معتقد است که در پذیرش دعاوی افراد و نهادها، هر فردی باید از روی پژوهش عقلانی و با توجه به شواهد و مدارک تصمیم بگیرد. در مورد نهادها نیز باید به کارکرد آن ها توجه کرد.

 

به نظر لاک استفاده از عقل برای فهم حقایق و تمدید کارکرد درست نهادها، گامی است در جهت بهینه سازی و توسعه زندگی افراد و جوامع، هم از بعد مادی و هم از بعد معنوی. این خود پیروی از قانون طبیعی و تحقق اهداف الهی برای بشر است. مهم ترین نوشته او یعنی «پژوهش در باب فهم انسانی» به بررسی حدود دانش بشری در مورد خدا، فرد، انواع طبیعی و مصنوع و انواع ایده ها و تصورات، می پردازد. از دیگر آثار مهم او در باب سیاست، دین و آموزش عبارت است از «دو رساله در باب حکومت مدنی» ، «جستارهایی پیرامون تسامح» ، «عقلانیت مسیحیت» و «اندیشه هایی پیرامون آموزش» . در «دو رساله در باب حکومت مدنی» ابتدا به نظریه حق الهی که از طرف سر رابرت فیلمر مطرح شده بود اعتراض کرد، و در رساله دوم به بسط نظریه سیاسی خود پرداخت. آنچه لاک در تقریر نظریه سیاسی خود گفته تا به امروز یکی از مهم ترین گفتارها در تاریخ آزاداندیشی محسوب می شود، درست به همان گونه که کتاب «پژوهش» در زمره بهترین تصانیف در تاریخ تجربه گرایی جای دارد به مناسبت سالروز در گذشت لاک با هم مروری در برخی از این آثار می کنیم.
 
حدود فهم انسانی
صرف نظر از بیکن و هابز، جان لاک را می توان نخستین ....



ادامه مطلب ...


گزارش کامل همایش سیاست ، حکمرانی ، دوستی

دکتر مجتبی مقصودی: در شرایط کنونی کشور "گفتمان دوستی" می تواند فضای کشور را تلطیف کند، همه نیروهای سیاسی ـ اجتماعی را گرد هم آورد و حول یک برنامه فراگیر و چترگونه سازماندهی و ضمن مسئولیت پذیری، نسل سوم مطالبات سیاسی ـ اجتماعی را پاسخگویی و راهبری می کند.

دبیر علمی همایش در رابطه با گفتمان دوستی این گونه  ادامه داد که  این گفتمان در چنین آشوب و کارزاری مدعی بازسازی نظمی انسانی بر پایه مکتب ....



ادامه مطلب ...


روی خط سیاست
جدیدترین اخبار سیاسی
درباره وبلاگ

شما می توانید ضمن بهره مندی ازاخبارسیاسی داخلی وخارجی دراین وبلاگ ، با اضافه کردن یک" بک اسلش" ونوشتن کلمه forumدرانتهای آدرس این وبلاگ،درفروم عضوشویدو به تحلیل ونقد اخبار نیز بپردازید./ازهمراهی شمامتشکرم. (مدیروبلاگ:موسویان)
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان روی خط سیاست و آدرس siasat4003.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


خبرنامه وب سایت: